Skocz do zawartości
looki

CO O TYM MYŚLICIE??

Rekomendowane odpowiedzi

Kupię Athlonka nieiwem jakiego ale nie bedę go narazie kręcił ( moja zmiana wynika nie co do szybkości mojego proca tylko dpo tego że mam kase i muszę dać coś na serwer ) chciałbym athlonka bartona2500+ no ale nie wiem czy takie mobo bedzie dobre ( potrzebne mi tanie mobo)

Chaintech 7NIL1 n-Force2-SPP- chipset: nVidia nForce2-ST; magistrala: 333,266,200 MHz; pamieci: 3x DDRAM (400,333,266,200 MHz) max do 3,0 GB; kontroler ATA: 2x ATA133; obsługa RAID: nie; AGP: 8x; karta Graficzna: nie; karta Muzyczna: tak; karta Sieciowa: tak; ilosc PCI: 3; ilosc USB: 6 -2.0; format: mATX; płyta tania i bardzo fajna bo nforca 2 ma :) no nie wiem poradżcie coś!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa zapomniałbym chce żeby łaziło dual ddr :) no i ddr400 no bo inaczej to szybki proc nie ma sensu :)

niby czemu nie ma sesnu ?

mój kupel - jak puszczał na 200 FSB to musiał wyłączyć dual (zanim nie kupił twinmosów), bo z dualem działało mu tylko na FSB 180. A i tak przy 200 FSB bez duala komputer był wydajniejszy niż przy 180 z dualem (przy takiej samej nominalnej częstotliwości procesora)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... ja chce duala bo chce słyszałem ze to nawet kpa daje ( [brzydkie określenie na linuksa]owi napewno ) ale czy w ogule mobo ok??

No - jak slyszales to napewno da super kopa [brzydkie określenie na linuksa]owi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupisz chaintecha i zapomnij o nowych biosach. a błędy w biosie abit naprawia ok raz w miesiącu, czasem rzadziej. a chaintech pewnie wypuszcza płytę i zapomina o klientach.

poza tym jak kupisz abita to masz wyższą wydajność i stabilność no i gwarancja pewnie lepsza - nie będziesz czekał miesiąc na naprawę.

płyta to najważniejszy element komputera więc nie ma co oszczędzać. ja 2 lata temu dałem 600zł za abita kt7a, teraz nie wiem czy 150zł dostanę za niego ale nie mam problemów. złoto !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, płyta to podstawa stabilności kompa i jego bezawaryjnej pracy ... bez dobrej płyty ani rusz ... takie jest oczywiście moje zdanie. Ja bym na twoim miejscu dozbierał jeszcze te 200zł i kupił wspomnianego ABIT'a NF7-S. Tak btw szkoda, że ja tak szybko kupowałem nowego kompa, teraz pewnie bym wziął tego ABIT'a, no ale i na tego ASUS'a nie narzekam. Fajna rzecz tylko trochę mnie szarpnęła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o mobo to tylko abit nf7-s albo epox 8rda(+) (ze wskazaniem na abita) ramy hmmm... twinmosy ddr400 beda ok kupujesz bartona dajesz fsb 200mhz synchro z pamiatkami i jazda najwydajniejsza platforma na rynku :twisted:

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za posty tak też myślałem o tym chaintechu ale się chciałem przekonać ale nasunała sie mi jeszcze jedna płyta solteka Soltek SL-KT400-A4C Via KT-400 jest bardzo dobra do @ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też długo sie zastanawiałem zanim dokonałem wyboru.Po wszystkich za i przeciw wybrałem Abita KD7.

Nie chodziło tu o brak pieniądzy...zależało mi raczej na więcej niż przecietnej i stabilnej płycie.W nF2 nie chciałem się pchać gdyż te parę % większej wydajności i tak bym nie wykorzystał.

Ps.Moim zdaniem nie ma sensu kupować na "zapas".Za 2 lata i tak będę musiał wymienić całego kompa... :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też długo sie zastanawiałem zanim dokonałem wyboru.Po wszystkich za i przeciw wybrałem Abita KD7.

Nie chodziło tu o brak pieniądzy...zależało mi raczej na  więcej  niż przecietnej i stabilnej płycie.W nF2 nie chciałem się pchać gdyż te parę % większej wydajności i tak bym nie wykorzystał.

Ps.Moim zdaniem nie ma sensu kupować na "zapas".Za 2 lata i tak będę musiał wymienić całego kompa... :D :D :D

NF7-S taka jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...