looki Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Kupię Athlonka nieiwem jakiego ale nie bedę go narazie kręcił ( moja zmiana wynika nie co do szybkości mojego proca tylko dpo tego że mam kase i muszę dać coś na serwer ) chciałbym athlonka bartona2500+ no ale nie wiem czy takie mobo bedzie dobre ( potrzebne mi tanie mobo) Chaintech 7NIL1 n-Force2-SPP- chipset: nVidia nForce2-ST; magistrala: 333,266,200 MHz; pamieci: 3x DDRAM (400,333,266,200 MHz) max do 3,0 GB; kontroler ATA: 2x ATA133; obsługa RAID: nie; AGP: 8x; karta Graficzna: nie; karta Muzyczna: tak; karta Sieciowa: tak; ilosc PCI: 3; ilosc USB: 6 -2.0; format: mATX; płyta tania i bardzo fajna bo nforca 2 ma :) no nie wiem poradżcie coś!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 aa zapomniałbym chce żeby łaziło dual ddr :) no i ddr400 no bo inaczej to szybki proc nie ma sensu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 aa zapomniałbym chce żeby łaziło dual ddr :) no i ddr400 no bo inaczej to szybki proc nie ma sensu :) niby czemu nie ma sesnu ? mój kupel - jak puszczał na 200 FSB to musiał wyłączyć dual (zanim nie kupił twinmosów), bo z dualem działało mu tylko na FSB 180. A i tak przy 200 FSB bez duala komputer był wydajniejszy niż przy 180 z dualem (przy takiej samej nominalnej częstotliwości procesora) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hmmm... ja chce duala bo chce słyszałem ze to nawet kpa daje ( [brzydkie określenie na linuksa]owi napewno ) ale czy w ogule mobo ok?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 hmmm... ja chce duala bo chce słyszałem ze to nawet kpa daje ( [brzydkie określenie na linuksa]owi napewno ) ale czy w ogule mobo ok?? No - jak slyszales to napewno da super kopa [brzydkie określenie na linuksa]owi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Ja bym nie bral takiego badziewia mobo musi byc porzadne bo to podstawa tylko Abit lub Epox! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 kupisz chaintecha i zapomnij o nowych biosach. a błędy w biosie abit naprawia ok raz w miesiącu, czasem rzadziej. a chaintech pewnie wypuszcza płytę i zapomina o klientach. poza tym jak kupisz abita to masz wyższą wydajność i stabilność no i gwarancja pewnie lepsza - nie będziesz czekał miesiąc na naprawę. płyta to najważniejszy element komputera więc nie ma co oszczędzać. ja 2 lata temu dałem 600zł za abita kt7a, teraz nie wiem czy 150zł dostanę za niego ale nie mam problemów. złoto ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Wiadomo, płyta to podstawa stabilności kompa i jego bezawaryjnej pracy ... bez dobrej płyty ani rusz ... takie jest oczywiście moje zdanie. Ja bym na twoim miejscu dozbierał jeszcze te 200zł i kupił wspomnianego ABIT'a NF7-S. Tak btw szkoda, że ja tak szybko kupowałem nowego kompa, teraz pewnie bym wziął tego ABIT'a, no ale i na tego ASUS'a nie narzekam. Fajna rzecz tylko trochę mnie szarpnęła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 jesli chodzi o mobo to tylko abit nf7-s albo epox 8rda(+) (ze wskazaniem na abita) ramy hmmm... twinmosy ddr400 beda ok kupujesz bartona dajesz fsb 200mhz synchro z pamiatkami i jazda najwydajniejsza platforma na rynku :twisted: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 dzieki za posty tak też myślałem o tym chaintechu ale się chciałem przekonać ale nasunała sie mi jeszcze jedna płyta solteka Soltek SL-KT400-A4C Via KT-400 jest bardzo dobra do @ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 moim zdaniem kupowanie dzisiaj KT400 nie na sensu to tak jakbyc robil krok w tyl ale jesli juz to ABIT KD7 jest swietny do o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja też długo sie zastanawiałem zanim dokonałem wyboru.Po wszystkich za i przeciw wybrałem Abita KD7. Nie chodziło tu o brak pieniądzy...zależało mi raczej na więcej niż przecietnej i stabilnej płycie.W nF2 nie chciałem się pchać gdyż te parę % większej wydajności i tak bym nie wykorzystał. Ps.Moim zdaniem nie ma sensu kupować na "zapas".Za 2 lata i tak będę musiał wymienić całego kompa... :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja też długo sie zastanawiałem zanim dokonałem wyboru.Po wszystkich za i przeciw wybrałem Abita KD7. Nie chodziło tu o brak pieniądzy...zależało mi raczej na więcej niż przecietnej i stabilnej płycie.W nF2 nie chciałem się pchać gdyż te parę % większej wydajności i tak bym nie wykorzystał. Ps.Moim zdaniem nie ma sensu kupować na "zapas".Za 2 lata i tak będę musiał wymienić całego kompa... :D :D :D NF7-S taka jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...