Gość majkel84 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Z pierwszych przecieków wygląda na to, że płyty będą cechować się nieprzyzwoicie niską ceną oraz 3 letnią gwarancją! A fox już przyzwyczaił nas do dobrych możliwości oc. Inferno Katana to płyta należąca do serii High End Quantum Force. 3 złacza PCIe x16 jedno PCI dwa PCIe x1 mostek nForce200 - Triple SLI w trybie 16x/8x/8x. Sugerowana cena detaliczna płyty głównej Inferno Katana wynosi 749 zł brutto. Urządzenie objęte jest 36 miesięczną gwarancją producenta. P55A-S dzięki dobrym proporcjom ceny i możliwości miejmy nadzieję powtórzy sukces P35A-S. Cechy: jedno PCIe x16 jedno PCIe x4 jedno PCIe x1 3 złacza PCI Sugerowana cena detaliczna płyty głównej P55A-S wynosi 449 zł brutto :-D. Urządzenie objęte jest 36 miesięczną gwarancją producenta. P55A to mainstreamowy model. Oferuje: po jednym gnieździe PCI-Express x16, x4 oraz x1 trzy złącza PCI sześć gniazd SATA II cztery DIMM DDR3 . Tu nie wiem ile wynosi cena sugerowana, ale widać już, że będzie ona nieco tańsza od GB UD2 <sic!>. Urządzenie objęte jest 36 miesięczną gwarancją producenta. P55MX - microATX. Oczywiście 1szt PCIe x1, 1szt PCIe x2, 2szt DDR2, 6 SATA, COM... Jakieś 40-50zł mniej niż UD2 na starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Doczekałem się Foxconna P55A-S :), który zastąpi świetnego Foxa P35A-S :D, mam nadzieje, że cena w PL będzie do max 450zł. Ciekawe kiedy będą dostępne w PL ;) poczekam na testy i pewnie ją zakupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Wersja z A jest już dostępna. W masakrycznie niskiej cenie ! Edytowane 3 Grudnia 2009 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Cena jak na początek świetna, teraz tylko czekać na P55A-S za ok 400zł ;). Jak ktoś kupi niech podzieli się wynikami OC, no chyba, że będzie marnie ;/, mam nadzieje, że nie. Oby była taka jak legendarna P35A-S którą kupiłem za 320zł :D Edit: W tym samym sklepie jest też już P55 MX w cenie 315zł Foxconn P55MX Edytowane 5 Października 2009 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Kurcze P55A-S prezentuje się świetnie. Niby taka prosta z jednym PCI-E a jednak nie wygląda "tanio". Martwi mnie tylko skromna sekcja zasilania proca ale jak pokazują niektóre mobasy nie ilość tylko jakość jest ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 majkel84 reklamuj swój sklep w dziale sprzedam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Coś słychać w temacie P55A-S? Recenzji w necie brak :( Moze ktoś to już kupił i podzieli się wrażeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 majkel84 reklamuj swój sklep w dziale sprzedam :) Są dostępne przecie niemalże wszędzie. To taki przykład. A-S niestety nigdzie nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Sory za post za postem, ale Mam info, że inferno i A-S całkiem niedługo będą w sprzedaży. Jakby jeszcze ktoś nie zauważył to FoXconny są obecnie najtańszymi płytkami na P55. Na łeb biją nawet denne AsRocki i do tego mają 3 lata gw. Test całkiem niedługo na znanym portalu o komputerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 To dobra wiadomość, więc wstrzymam się z zakupem innej mobo i poczekam na recke Foxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Test całkiem niedługo na znanym portalu o komputerach. na którym znanym? ... i jak bardzo niedługo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Przyjrzyj się dokładniej profilowi autora i wydedukuj. Myślę, że jeszcze przed świętami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Buuu, już PO świętach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ano po Świętach, a tu dalej cisza ... -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 To wszystko przez to, że zbanowali autora wątku. Ale spoko. Po nowym roku będzie :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 I jak z tą płytką bo nadal cicho, nikt nic nie wie, a w sklepach są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Gdzie je widziałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Chyba nie doczekamy się P55A-S lub Inferno Katana w Polsce <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Cuś mi tak coraz bardziej się wydaje. Chociaż na zagranicznych serwisach też recenzji niewiele - zwłaszcza P55A-S. Czekamy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dzisiaj będzie info od szefów sprzedaży na Europę. Dowiemy się co i jak. A narazie ciiii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Testowal juz ktos FOXCONN P55A? Sam sie zastanawiam nad ta plytka bo cena kusi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Znalazłem dzisiaj na PCworld zestawienie płyt pod S1156 i akurat są tam płytki foxconna P55A-S i Inferno Katana Sugerowana cena za P55A-S - 329zł :) A do tego mini recenzja i testy, też na PCWorld P55A-S http://www.pcworld.pl/testy/recenzja/PC500...onn_p55a_s.html Inferno Katana GTI http://www.pcworld.pl/testy/recenzja/PC500...katana_gti.html Inferno Katana http://www.pcworld.pl/testy/recenzja/PC500...rno_katana.html Edytowane 13 Stycznia 2010 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wygląda na to, że źródełko wyschło, bo obecnie nie da się już kupić tych płyt. Ma ktoś informacje od Foxconna/dystrybutora/hurtowni czy i kiedy te płyty wrócą na rynek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Na PClabie pojawił się test 21 płyt pod socket 1156 i wśród nich są mobasy Foxconna P55A-S i Inferno Katana, niestety słabo wypadły :sad:. Jedyną rekompensatą jest niska cena za P55A-S 289zł, a IK jest zupełnie nieopłacalna już lepiej kupić MSI GD65 lub Gigabyte GA-P55-UD3R. Edytowane 18 Stycznia 2010 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Tylko gdzie to kupić (foxconna) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Na labie są jakieś cyrki chyba z biosem, bo kilka osób (chociażby z forum labika) wyciąga spokojnie 4 GHz na tej płycie. A w teście ona 160 robi tylko :/ Coś tu/tam nie gra. Aż taka padaczna nie może być. Wg userów to kwestia biosiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) @UP Robią 4GHz, ale na P55A, bo A-S nadal brak w sprzedaży, choć w sumie pewnie niczym się nie różnią. Jeszcze jedno sprawdzałem przed chwilą ceneo, skapiec, itp. i Foxconn P55A już nie ma ( w ESC.pl chyba jest, ale cena z 260zł skoczyła do 299zł!), a w niektórych sklepach pisze, że produkt wycofany ?! WTF ?. Edytowane 18 Stycznia 2010 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Wygląda na to, że model P55A na dobre wrócił do sklepów, niestety w znacznie mniej promocyjnej cenie... http://www.ceneo.pl/3432958 http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/718375 Od prawie tygodnia mam tę płytę wraz z Core i3 530, więc mogę się już co nieco wypowiedzieć na temat tandemu. Po pierwsze płyta charakteryzuje się naprawdę wysoką jakością wykonania: ekranowane cewki, kondensatory typu solid, chłodzenie (5-fazowej niestety) sekcji zasilania, bardzo dobre rozmieszczenie gniazd PCIE/PCI i nie najgorsze pozostałych elementów na PCB. Ciekawą cechą jest zastosowanie wyłącznie 4-pinowych gniazd pod wentylatory i otwartego slotu PCIE x4 (bez żadnych modyfikacji można w nim umieścić kartę graficzną, byleby nie była za duża, bo zasłoni gniazda SATA). No ale to wszystko widać na zdjęciach. "Pod maską" jest niestety znacznie gorzej... Czytałem na forach o dość ubogim biosie i wysokim vdroopie i okazało się to prawdą. Poza tym, że opcji podkręcania i regulacji napięć mogłoby być więcej, płyta nie potrafi zapisywać profili oc, a gdy przedobrzymy, za każym razem niezbędny jest "clear CMOS" i ustawianie wszystkiego od nowa (brak technologii boot failure guard i jak jej tam....). Poza tym obecna wersja biosu nie jest w 100% zgodna z procesorami z rodziny Clarkdale. Teoretycznie Core i3/i5 6xx obsługiwane są od biosu P05, ale i fabryczny P02 nie miał problemu ze startem, a nawet poprawnie wykrył model procesora. P05 dodał kompatybilność z moimi Micronami. Czyli jak wspomniałem Core i3 działa, a nawet działają dobrze technologie oszczędzania energii EIST i C-States. Na tym koniec zalet. Niestety z obecną wersją biosu i Clarkdale'em nie działają: * zmiana napięcia CPU (ustawienia w biosie sa ignorowane); * zmiana mnożnika CPU (niższy mnożnik = konieczność zresetowania biosu); * zmiany napięcia w pamięci (ustawienia w biosie nie są zapamiętywane; mapięcie to można zmienić programem FOX ONE); * karta graficzna działa w trybie PCIE 8x, czasami przełącza się nawet na 1x (czyli przy każdym uruchomieniu komputera musze to sprawdzić i w razie konieczności zrestartować komputer). Bez zmiany napięcia (a po uwzględnieniu vdroppa standardowo jest 0,99V, a nie 1,1V...) procesor nie robi nawet 3500 MHz. Wysłałem maila do supportu Foxconna w tej sprawie, może w przyszłym tygodniu dostanę odpowiedź. Ocena płyty na dziś - nie polecam <_< Mam nadzieję, że nowe wersje biosu poprawię te wszystkie błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...