grzes80 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Może jeszcze za wcześnie na takie pytanie ale czy Athlon II X4 620 nie będzie zbyt słabym procesorem do HD5850. Interesuje mnie jak bardzo (jeżeli w ogóle) będzie dławił w/w kartę w stosunku do Core i5-750? Wasze opinie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Będzie za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Może jeszcze za wcześnie na takie pytanie ale czy Athlon II X4 620 nie będzie zbyt słabym procesorem do HD5850. Interesuje mnie jak bardzo (jeżeli w ogóle) będzie dławił w/w kartę w stosunku do Core i5-750? Wasze opinie ? Zależy od gry i ustawień jakości renderingu ... ale często może być za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Miałem ostatnio okazję testować ten procesor i wychodzi na to, że wydajność jest niemal identyczna (ze wskazaniem delikatnie na korzyść amd) jak e5200 zegar w zegar. Oczywiście przy aplikacjach wykorzystujących do 2 rdzeni. Tak więc procesor nie pozwoli w pełni rozwinąć skrzydeł tej karcie. Z drugiej strony np. co za różnica czy miałbyś ~40 czy ~55fps? I tak gra będzie płynna :) Wiadomo, że karta by się troszkę marnowała, ale ten x4 620 przy ~3,4Ghz wcale taki słaby nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Tak jak przedmówca pisze jeszcze napisz jaki masz monitor i w jakiej rozdzielczości byś chciał grac i do tych 3,4ghz to i na box dojedziesz ;] Oczywiście ze nie można tygo procesora porównywać do twojego cenowo i wydajnościowo to inna bajka . ps jak masz platformę pod tego AMd i brak kart i te powiedzmy 950 zł to tylko takie rozwiązanie wchodzi w gre reszta to juz większe fundusze i zmiana całej platformy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Monitor 22" 1650x1080. U mnie kompa najbardziej obciążają gry poza tym nie jest ekstremalnie wykorzystywany. Zastanawiam się więc czy poświęcenie kilku klatek w grze( pytanie ilu ale nie znalazłem testów porównawczych z kilkoma proc.) nie jest rozsądniejszym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Do takiej rozdziałki i takiej karty ten procek bedzie za słaby. Bez quada bym nie podchodził bo grafa będzie sie marnować . Tutaj test na przykładzie ArmA 2 >> http://www.pcgameshardware.com/aid,687620/...-CPUs/Practice/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Bez quada bym nie podchodził bo grafa będzie sie marnowaćprzecież 620 ma 4 rdzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...