MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mam zrobic siec na Neo+ i router DLink 614+ ale jak zablokowac uztkownikom dostep do Kazzy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 usunac im z kompow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 A jakies inne rozwiązanie :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Zablokować wszystkie porty i ustawić WWW Proxy. P.S. niewiem jak to zrobić od strony technicznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Ja niedługo będe miał public IP i ustawie FTP z GTA3 VC ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 usunac kompy :D a tak powaznie - mozna sprawdzic firewallem albo na jakichs stronkach jakie porty sa uzywane i zablokowac programem (nie pamietam nazwy, ale jestem pewien ze jest [albo to byla opcja gdzies]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a jakie masz lacze michalak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Juz zablokowałem dostep do Kazzy :) Mam tylko problem jak i gdzie ustawic blokowanie pokazywania mojego wenetrznego IP w Zone Alarm ?? Poprawka :( Niestety Kazza dalej działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mozesz zablokowac kazee blokujac port 80 ale wtedy strony www nie beda sie ladowac :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 No to tez bez sensu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 albo odlacz im kabel z routera - sposob niezawodny, gdy cos chcesz sciagnac a ich nie ma, a gdy sie okaze ze zostawili kompa i scianie i poszli sobie np. do kina to powiedz im, ze awaria byla :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 kazy ( nowej ) nie da sie ot tak hop siup wyciac... Nie sledze na bierzaco postepow w opracowaniu skutecznej metody blokowania kaazy.Zatrzymalem sie na etapie blokowania kazy po stringu, ktory jest wysylany przez w/w program. Metoda ta ma rowniez wade bo gdziekolwiek ( poczta, www, irc ) pojawi sie slowo KAZAA automatycznie port na ktorym to polecialo rowniez jest blokowany. Metoda ktora stosuje i ma sie dobrze - kazaa puszczona ale natretnym kazaafanom i innym zapychaczom lacza przycinam transfer do wartosci bliskich skandalowi.. np 10% dotychczasowej wartosci.. kazdy sie gleboko zastanowil na sensem korzystania z kazy.. a jesli juz.. to kapie mu powolutku nie robiac trzody wspoluzyszkodnikom :D ps. byc moze juz "cos" wymyslono na nowa kazee ... jak ktos ma swieze info n/t to sam chetnie naciagne ucho. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 dexiak Ale jak to zastosowac przy routerze sprzetowym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 gdybys mial serwer to podejrzewam, ze wzialbys pod uwage podzial lacza po rowno - kazdy ma np. 15kb i nie da rady wyjsc poza ta wartosc (chyba, ze ktos w ogole nie korzysta, to wtedy przydziela wolne kb pierwszemu na liscie, a ten, ktory udostepnia kawalek swojego "transferu" ma wysoki priorytet - kiedy potrzebuje znowu te kilka pozyczonych kb to je odzyskuje) - troche zamotalem ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 przy sprzetowym pudelecku to chyba niewiele namachasz... Nie mam tak ogromnej wiedzy n/t sprzetu i jego mozliwosci... Pewnie cos by sie znalazlo ale w cenie zblizonej do dobrego samochodu.. Moze jednak postawic ruter na pc+linux i miec wieksze mozliwosci ingerowania w to co lata po sieci ? pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Pomysle nad tym W sumie w sieci beda 3 osoby ( ze mna ) to moze poradze sobie z nimi :) Jakto niepomozee to serwerek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 albo poodcinac kable :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 albo poodcinac kable :Doj tukamon... ty to glupi jednak jestes... zastanow sie co gadasz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Istnieje jedna mozliwosc obciecia czego kolwiek. Nazywa sie to Type of Service [ToS]. Przeciez kazdy protokol musi miec jakis scisle okreslony 'tryb' pracy. Trzeba wyfiltrowac naglowki pakietow KaZaA [i innych temu podobnych eDonkeyow]. Jest troche z tym roboty ale sie oplaca. Najlepiej zrobis server-router na Linuxie lub BSD. Nie mam konkretnych widomosci co do Windows Server i jego mozliwosci ToS. -- Pozdrawiam Kofi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Ja niedługo będe miał public IP i ustawie FTP z GTA3 VC ale to dopiero w przyszłym tygodniu.spox :) powiedz jakie masz łącze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 i podaj namiary to z checia sie dossam, ale najpierw sciagne w2003 server :P (11% a sciaga sie od wczoraj na eMule :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Ja niedługo będe miał public IP i ustawie FTP z GTA3 VC ale to dopiero w przyszłym tygodniu.spox :) powiedz jakie masz łącze Wszystko wskazuje, że jutro będe miał adres IP klasy publicznej i jutro postawie FTP. Łącze mam Down 300 kb/s a upload ponad 1 mbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ?? jaja se robisz !! masz wiecej wysylki niz odbioru?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 noose A nie lepiej, szybciej, sciagnac Win 2003 server ze strony microsoftu :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Nie robie sobie jaj, w umowie mam 256/256 ale praktycznie mam upload 1 mbit a down 300, wolałbym odwrotnie ale cóż moge na to poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 michalak: to zaje.... doskonale ;) jak tylko zrobisz tego ftp'a to daj link :) z checia se poszperam :) MarkPL: mozna, czemu nie :P ale mi sie sciaga full a watpie, ze M$ udostepnia full'a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ja bym tez chetnie sie podpial :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...