Uhorek Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Witam, Sprzęt: Core 2 Quad Q9550 Asus P5Q-E Patriot DDR2 Dual Chanel 2x2GB 1066 HIS Radeon HD4670 IceQ 512MB DDR3 OCZ 2.5" SSD Core V2 60 GB Obecnie mam zasilacz: Chieftec GPS-350EB-101A 350W Chciałbym już zainwestować w nową zasiłkę, która pozwoli mi na: - bezproblemowe kręcenie proca - dorzucenie drugiej karty graficznej, ale już z wyższej półki Jak składałem komputer (również z Waszą pomocą :)) Gi3r3k polecił mi te dwie pozycje: OCZ ModXStream Pro 500W Chiefteca CFT 700W Który z nich jest cichszy? Czy może jest coś lepszego w tej samej cenie (do 450zł)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Za 450zł możesz kupić świetny Antec 550W TruePower New , brat ostatnio go zakupił i jest z niego bardzo zadowolony, jest bardzo cichy, nic nie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diab Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Ja mam taki: ZASILACZ SCYTHE KAMARIKI 4 PLUG-IN (550W) 360zl Jakość wykonania- top Cisza - niesłyszalny- top 3 złącza na fany które regulują prędkość obrotową wentylatorów np: od budy odpinane kable to plusy moje napięcia ponoć b. dobre tu recka: http://mod-planet.com/scythe-kamariki-iv-550w,1357.html w ichniejszym rankingu też b.dobrze tylko firma jakby nie od zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 A te 550W starczy na dwie karty graficzne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 OCZ Modxstream 600w ew 700w jesli chcesz miec bardzo duzy zapas mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 A te OCZ są ciche? Bo tu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252321 ich nie ma na liście głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Kupując zasilacz kup tak, żebyś po roku, albo po dwóch nie musiał juz nic z nim robić. Dlatego: 1. kup sobie 200+ W zapasu mocy 2. każdy sprzęt może z różnych względów szlag trafić - dlatego weź taki , który ma najdłuższą gwarę. Normalnie poleciłbym TAGANa, ale Corsair daje 5 lat gwary na zasilacze i na dzień dzisiejszy to chyba będzie najlepszy wybór. Dodam ,że ceny też mają spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Z tego co tu wyczytałem, to Corsairy lubią cykać, zaś Tagany są bardzo głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diab Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Jak myślisz o 2 kartach graficznych to zapomnij o ciszy więc możesz kupować mocno hałasujący zailacz. Obecnie grafa robi największy hałas i nic się z tym nie da za bardzo zrobić. Dobry PSU 550W ok 2x25A na liniach 12V jest w stanie uciągnąć 2 karty z TDP do 150W, albo jedną karte highendową i twojego quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) OCZ Modxstream 600w ew 700w jesli chcesz miec bardzo duzy zapas mocy cieniutka obciążalność lini +12V tylko 42A . Jak na moc 600W to +12V to do nowych sprzętów się nie nadaje. Chyba że OCZ przemianował by go na model 500W. Scythe Kamariki IV 550W to samo tylko 38A na linni +12V jak na model 550W to cienko. Dla porównania Antec TruePowe New 550W ma 45A na lini +12W czyli nawet więcej niż OCZ powyżej :). No i jednak OCZ i Scythe to nie ta jakoś wykonania co Antec :). A te 550W starczy na dwie karty graficzne? Zalerzy o jakich dwóch kartach mówimy ??. Równierz mam Anteca TruePower New 650W i jestem bardzo zadowolony. Napięcia trzyma wyśmienicie do tego jest bardzo CICHY . Dlatego osobiście polecam Anteca , bo nic nie cyka, nie piszczy i kabelków ma dużo :wink: . No i Antec to wkońcu Antec . Wybierz sobie jaki model Ciebie satysfakcjonuje :) >> http://www.cooling.pl/advanced_search_resu...amp;x=0&y=0 . tutaj jeszcze masz moja recke ;) >> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=295344 Edytowane 3 Października 2009 przez mak888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 @diab poszukam cichej grafy ;) @mak888 mówimy o tej grafie co mam (HIS Radeon HD4670 IceQ 512MB DDR3) + jakaś high endowa X2 (nie CrossFire ani SLI). Twoją reckę widziałem, tylko ta cena :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) @mak888 mówimy o tej grafie co mam (HIS Radeon HD4670 IceQ 512MB DDR3) + jakaś high endowa X2 (nie CrossFire ani SLI). Twoją reckę widziałem, tylko ta cena :( higendowa X2 bierze ok 300W sama grafa. Do tego ten His Radeon 4670 to coś ok 70-80W + quad po OC to 150-180W + reszta bebechów ok 50-70W = ok 600W . Ten Antec 650W pociągnie to, jesli chcesz miec zapas to wersja 750W już z niezłym zapasem jest. Edytowane 4 Października 2009 przez mak888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki. Jeszcze jedno pytanie, czy mając na względzie upgrade do i7 za jakieś 2 lata wystarczy 650W, czy jednak lepiej brać 750W (reszta podzespołów ta sama)? Innymi słowy, czy i7 jest bardziej prądożerny niż C2Q? P.S. Trochę mnie przeraża, że potrzebuję takiego monstrum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki. Jeszcze jedno pytanie, czy mając na względzie upgrade do i7 za jakieś 2 lata wystarczy 650W, czy jednak lepiej brać 750W (reszta podzespołów ta sama)? Innymi słowy, czy i7 jest bardziej prądożerny niż C2Q? P.S. Trochę mnie przeraża, że potrzebuję takiego monstrum ;] No jak zależy Tobie na X2 to już trzeba conajmniej 650-750W brać pod uwagę. Według specyfikacji te karty nie mogą miec więcej niż 300W np. ta ma >> http://www.komputronik.pl/index.php/produc...VI_(PCI-E).html 289W. Core i7 ma podobne zużycie energi co Core 2 Quad w 45nm po OC ( zależy jeszcze jakie ) będa różnice może 10W . W sumie to po Co Tobie ten radeon hd 4670 ??. No i może zamiast X2 lepiej poczekaj na G300 od Nvidi , albo wejś radeona 5870 który wydajność ma jak wspołczesne X2 a mniej prądu pobiera. Wtedy to te 550-650W by styknęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Grafy teraz kupował nie będę, ale przecież trzeba ją już brać pod uwagę, jak zasilacz wymieniam i lepiej teraz dołożyć 80zł niż później znowu zasiłkę wymieniać. Dzięki jeszcze raz, wychodzi że wystarczy mi max 650W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...