Skocz do zawartości
bleiddwn

Gf 260 Vs Amd 4890

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamiezam kupić nową grafike do 670 zł

wybór padł na

Palit GeForce GTX 260 Sonic 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI

i

XFX Radeon HD4890 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out

oczywiste jest ze amd jest wydajniejsze ale nie o to chodzi, nie chce mieć żadnych problemów z grami a słyszałem ze na amd shift i batman miał ostatnio problemy i chciałbym tego uniknąć. Chciałbym zeby karta nie byłą głośna teraz siedze na 88gt + s1 i bardzo sobie to rozwiązanie chwale.

Bardziej mi w strone tego gf'a ale jak mnie przekonacie to moze zmienie decyzje, a moze wy macie totalnie inne propozycje w moim przedziale cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Processor: Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 4.00GHz (2 CPUs) + Arctic Cooling Freezer 7 Pro

Memory: A-Data Extreme Edition DDRII 4GB/1066 (2 x 2GB) CL5

Hard Drive: 1,75 TB Total Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 + Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 + WD Caviar GP-16 1TB WD10EADS 32MB cache SATA-II

Video Card: --------------------------------

Monitor: SyncMaster 931BW , SyncMaster Magic CX931BW (Digital)

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.080814-1300)

Motherboard: GigaByte GA-P31-DS3L

zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W ATX PFC

Edytowane przez bleiddwn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U amd jak jest problem to zazwyczaj po czasie wychodzi stosowna łatka więc to nie jest zaraz powód by dyskwalifikować tą kartę. Jednak do rozdziałki jakiej ty masz lepiej brać gtx 260. Hd 4890 to przerost formy nad treścią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak porównywać 4890 to do gtx275 a nie do 260 wiec wybór jest oczywisty z tych 2.

GTX 260 to praktycznie GTX 275 różniący się od siebie w głównej mierze taktowaniami na defaultowych ustawieniach GTX 260 575 ( lub Palit Gainward np. 620 ) GTX 275 633 . Dalsze większe różnice w architekturze są pomijalne między tymi kartami. Więc porównanie zegar w zegar GTX 260 vs 275 wychodzi 0-2 FPS zależy od gry i rozdzielczości. Ale różnicy praktycznie nie ma, no i OC na podobnym poziomie.

Tutaj masz GTX'a 260 do Palita za 599zł >> http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=18256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kit z tym kto jest czyim właścicielem, kogo to w ogóle że tak nie ładnie powiem je@#e??? chodzi mi o chłodzenie a nie o świstki papieru zwane umowami kupna sprzedaży prawami własności i innymi takimi...

dodam aby później nie było dziwnych sytuacji. galaxy to będzie ten z + (216sp) bez plusa to jest wersja 192sp, asus SL+ to "tylko" 216sp

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz mniej mi sie podoba ten palit sonic, wszyscy co innego piszą

ten niby asus sl+ to gl+?

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=21666

a jak wypada z głośnością tego amd z tymi 260?

coraz bardziej mi do tego amd i xfx, wiadomo ze palit to nie xfx do tego teraz tez mam gf xfx i sobie chwale

Edytowane przez bleiddwn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi