Kruchy Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Jak w temacie. Zakupiłem dysk przenośny 2,5" WD My Passport. Przy 320GB jaki również miałem w rękach program do zarządzania dyskiem był zainstalowany na dysku, bez problemu go wywaliłem. Przy 500GB nie dość że się zmieniła obudowa i złącze USB (to jeszcze przeżyje) to program WD SmartWare jest zainstalowany na "Virtualnym CD Romie" który się montuje zaraz obok dysku i z auto startu uruchamia się ten program. Problem w tym że chciałbym się tego pozbyć bo jest mi to naprawde zbędne a na słabszych komputerach potrafi nieźle zmulić system. Dodam, że aktualnie i tak wyskakuje błąd programu i nie da się go uruchomić... Z tego co zauważyłem powierzchnia dyskowa jest do niepełnej liczby sektorów na dysku. Wnioskuje, że ten Virtualny CD ROM jest zainstalowany pod sam koniec dysku. Dysk nie posiada innego złącza jak usb, chociaż po rozebraniu jest ok 8 pinów ale nie oznaczonych... Chce się go pozbyć na stałe, jakieś wyłączanie w systemie nie wchodzi w gre ponieważ na codzień podłączam do różnych komputerów i mnie to poprostu irytuje... Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...