daro91zory Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Witam! Chciałem zapytać jakie są (jeżeli w ogóle są) sposoby na zabezpieczenie pendrive'a przed niepowołanymi osobami ? Najbardziej odpowiadałoby mi zabezpieczenie hasłem, bez którego nie dałoby się otworzyć pendrive'a, ani go sformatować, ale jeśli to niemożliwe to każdy sposób mnie zadowoli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Są pendrive kodowane i zabezpieczane przez wbudowany CPU - ich ceny zniechęcają przeciętnego urzytkownika, ale to jedyne rozwiązanie spełniające twoje wymagania. Gdyby chodziło tylko o szyfrowanie to tu już jest lepiej : truecrypt, ecryptfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) http://www.manta.com.pl/product.php?lang=p...=320&Item=0 Tylko jak czytnik padnie... Edytowane 6 Października 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...