stolara Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 zmień stery od grafy, nb ustaw w okolicach 1.25v, nic się nie gotuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 zmień stery od grafy, nb ustaw w okolicach 1.25v, nic się nie gotuje? Stery zmieniałem juz kilka razy na różne wersje - bez zmian. Nic się nie gotuje. NB juz testowałem cały zakres od minimum do 1.5v - bez zmian... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Jak masz możliwość to podmień płytę bo możliwe że jest uwalona, niby na p45 nie daje się dużych napięć bo są odwrotne skutki do zamierzonych. Ile w tym prawdy nie wiem ale możesz sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Jak masz możliwość to podmień płytę bo możliwe że jest uwalona, niby na p45 nie daje się dużych napięć bo są odwrotne skutki do zamierzonych. Ile w tym prawdy nie wiem ale możesz sprawdzić. Na dniach przyjdzie do mnie nowy maximus II. Jak na nim tez sie wywali to chyba komputer skończy w pobliskiej rzece... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) Zmieniona płyta główna. - NIE POMOGŁO Arty są nadal jedyna różnica to taka że występują bardzo rzadko -raz/dwa na dzień - na poprzedniej mobo były raz na 30minut... Czyli co zrypany jest cpu? No bo nic innego nie zostało dyski jeszcze... :( W sumie trudno mówić że zrypany - bez oc działa :/ Ehhhhhh Edytowane 19 Marca 2010 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Nie ogarnąłem całego tematu, bo dużo tekstu a mało konkretów i czasu zbytnio nie mam, ale... 1. Artefakty na karcie graficznej bez zwisów i bsodów to zazwyczaj przegrzanie pamięci na karcie. 2. Przegrzanie GPU = BSOD/freez. 3. BSOD z nvidia w nazwie może oznaczać prawie wszystko: walnięta karta, karta nie wyrabia, karta dostaje za mało prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) Karta została wymieniona i to nie pomogło... Podsumowując: Mam kompa jak w podpisie. Bez OC jest wszystko idealnie - super. Ale po oc na fsb 455 mam artefakty. (na fsb 400 też ale znacznie rzadziej) Testowałem na innym zasilaczu - NIE POMOGŁO Wymieniłem grafikę - NIE POMOGŁO Wymieniłem mobo - Pomogło częściowo arty są nadal ale rzadziej Testowałem już różne ustawienia pamięci i napięcia - nie wiem co robić dalej. Wymiana CPU? Chwilowo miałem tez słaba grafę ASUSA 7950GT - Nie było artów Edytowane 19 Marca 2010 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Koledzy dałem inne GTLe CPU GTL 0 dałem +110mV CPU GTL 1 dałem +110mV 2 i 3 zostawiłem auto bo nie mam quada wiec nie działają już 4 godziny bez artefaktów... nie za duze takie gtle ? nie uwalę nimi procka ? Proszę napiszcie wszystko co wiecie o gtlach :P Googlowałem ale po polsku niewiele moge znaleźć a mój angielski nie jest na tyle dobry by czytać techniczne tłumaczenia... Edytowane 20 Marca 2010 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Problem leży w grzejącej się mobo. South Bridge sie grzeje dlatego sa artefakty. Co ciekawe wymiana mobo nie pomogła nowa grzeje sie tak samo... :( Grafika duża cały radiator sb zasłania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...