berkut Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 tutaj widzimy blok do chlodzenia freonem przed zlutowaniem a tutaj po =) lutowalem po ciemku gdyz za pomoca koloru plomienia okreslam czy blok osiagnol wlasciwa temp. do lutowania aha dodam ze to czerwone cos po proawej to palnik a nie gasnica :D tutaj widzimy akwarium podczas zakladania izolacji, to biale na akwarium to silikon szklarski kolejne zdjecie pokazujace to akwarium tylko ze z innej perspektywy ponizej kilka zdjatek pokazujacych gotowe, zaizolowane juz czesciowo akwarium (obecnie izolacja ma 6cm na sciankach i 8 na podstawie i wieczko): skala porownawcza jest 92mm wentylatorek i lampka halogenowa z ikei ;P tutaj widzicie blok wodny: a tera wileki final, chlodzenie freonem =) tutaj widac tylko przymiarke czy kompresor i skraplacz pasuje. nie zwracajcie na uwagi Fuck'a pokazywanego przez mojego kumpla FoX'a, on ma takie przypaly... zdjec byloby wiecej gdyby film nie mial tylko 24 klatek.... -------------------------------------------------------- tera pora na kilka zdjatek mojego poprzedniego chlodzenia 120W peltierami : DDDDD powiem odrazu ze jest to sprzet absolutnie cichy, wyciszony do granic mozliwosci zaczne moze od mojej obudowy dzwiekoszczlnej do hdd o ktorej tak mowilem : D widac tutaj seagate U6 otoczony pianka, torebkami i szmatkami tutaj widac ten sama obudowe i sposob w jaki jest do niej dostarczana woda widac takze wloty/wyloty wody w moim pokoju : D tutaj widzimy 2 czesc mojego chlodzenia, akwarium z pompa i nagrzewnica, chwilowo byly z niej zdjete wentylatory, w 2 zdjeciu ta skarpetka byla filtrm bo mi w wodzie jakies fusy plywaly bo na 2 dni zostawilem odkryte akwarium... ok, a tera przejdzmy do wygladu samego mojego kompa, zdjecia powiedza najwiecej: tutaj wida takze moj blok wodny na chipsecie plyty, to on zarznol mojego epoxa kiedy woda przezarla sie przez 1cm glebokosci lut.... a teraz kilka ciekawych zdjatek i moich oryginalnych pomyslow ;P tutaj widzimy zestaw ktory najczesniej uzywam od chlodzenia, ten plexiglasowy byl uzywany jakdotad tylko 1 raz i nie rpzeciekal, jednak jego wydajnosc byla taka sobie, widac tez tutaj moj poprzedni blok wodny (ten duzy z miedzi) a tutaj moj "kominowy" mod do zasilacza :D:D:D dziala doskonale, czuc ciag powietrza przy kratkach zasilacza i przy ujsciu na szczycie komina tutaj widzimy ironie losu, amd athlon 1.33 @ 1.5ghz chlodzony boxowym coolerkiem od p4 s478 :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Mi się wydaje że ty traktujesz komputer jak zestaw do majsterkowania, a to ma być maszyna pomocna w pracy....... Na takim zabałaganionym biurku wydajność maleje tak bardzo, że nawet podkręcony do 3GHz procesor nie nadrobi straty.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Troche masz tam bałagan. Ale to za bardzo solidnie nie wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 jak zrobiles ta duze pipe (blok wodny) i ile on wazy ?? pomysl z freonem jest spoko, sam chce taki zrobic ale ja bym zrobil zeby freon bezposrednio chodzil CPU a nie przez zadna ciecz czemu zamiast wody nie stosujesz np. petrygo cz borygo w przypadku wycieku nic nie stanie sie z plyta poniewaz on nie przewodzi pradu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 to nie ma wygladac solidnie ale ma dobrze pracowac ;PPPPPPPPP a ja tam nie widze balaganu ;PPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 woda jest nalana dlatego ze to testuje ;PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ale tak na poważnie, nie masz zamiaru zrobić bezpośredniego chłodzenia CPU freonem..? Muwiłeś że można uzyskać -30C na procu wydzielającym 100W! Ja sobie szczeże mówiąc czegoś takiego nie wyobrażam, więc może powiedz coś nt. bezpośredniego FC proca, jestm jak zwykle zaje... ciekawy:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 problemem przy bezposrednim chlodzniu cpu jest to ze to ma stosunkowo mala powierzchnie i ze ciezko to zaizolowac i przymocowac do plyty (sztywne przewody) to sa 3 najwazniejsze powody tera jak zrobilem to chlodzenie to moj blok ma 3x3cm, jest na maxa malutki i zajebiscie latwo go zaizolowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Dobry pomysł, jestem ciekawy jakie wyniki uzyskasz dzieki temu w oc. I jaką będziesz miał temperature. PS. Gdyby mój pokój wyglądał tak jak twój starzy już dawno by mnie wyrzucili z domu :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F o X Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Czesc berkut, ale najebales tych zdjec, strona to mi sie 20 minut wczytuje, po czym mi MS-DOSa zawiesza i moja super przegladarke IE 0.56b. A tak pozatym to tez myslalem zeby tak ochlodzic mojego 8008. Tylko powiedz, czy musze do tego psuc suszarke ?? prosze pomoz ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 BOZE :!: ten to ma pomysly :!: w zyciu nie chcialo by mi sie bawic kompem :!: a balagan :?: tez bym z domu wylecial :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Berkut niech zgadne zaczely sie wakacje? :))) Niezle cuda robisz...btw Bywasz "czacie" czy irc kanalik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Niezły burdel tam masz ale skoro dobrze działa to nie mój problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Fajne fotki :) Trzeba miec fantazje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 To nie burdel tylko artystyczny nieład :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 fantazje i piniądze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 jakby co to ta zabawka z freonem kosztowala by cie jakies 200zl - tyle co bardzo dobry cooler!! a peltiery to zgodze sie, drogie jak cholera, jednak inwestycja rozlozyla sie w czasie od 1999r do dzis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 fantazje pieniadze i duze zdolnosci - nie zapominajcie o tym 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 a nie boisz sie ze ktos Ci zajebie to akwarium zza okna :?: :wink: :PP a i chcialem dodac ze masz bardzo lada obudowe ;p , tez kiedys taka mialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Co wy chcecie od jego pokoju!? U mnie jest dużo gorzej :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 oni nie widza tego chlodzenia, pewno tylko moj balagan widza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Ciekaw jestem do ilu można z takim chłodzeniem pokręcić moje pentium 200 MMX :P Póki co z coolerkiem mam tylko 266 Mhz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...