mycha1st Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 (edytowane) Witam, niedawno dostalem nowa plytke asus m3n-ht d/m w zamian za niezserwisowana Asus m3a32-mvp deluxe po uruchomieniu wszytko jest ok mam na mysli prace windowsie, ogl. filmow oraz przegladanie stron w necie ale po uruchomieniu jakiej kolwiek gry i graniu przez max. 5 min komp sie wiesza. Posiadam grafe Asus 4870 1gb na ukl. ati radeon na pokladzie plytki jest zintegrowana grafa GeForce(Nvidia)serii 8 z ktorej niekorzystam niewiem co jest powodem wieszania sie kompa na grach!! wzialem od brata jego stara grafe GeForce 8800 gts i wpilem do mojego kompa zainstalowalem stery i odpalilem na pocztek CoD 4 nastepnie CoD WaW i Grida i wszystko hula pieknie nowa plyta ktora mam (Asus m3n-ht deluxe/mempipe) jest na chipsecie Nvidia nForce 780a SLI czy tutaj moze powstawac konflikt pomiedzy moja grafa a chipsetem grafy zintegroanej i ukladem plyty? jeszcze musze sprawdzic moja grafe na brata kompie i bedzie wtedy troszke wiecej wiadome!! Prosze o pomoc!!! wykluczam mozliwosc slabego lub uszkodzonego zasilacza, jest w 100%sprawny(thermaltake toughpower 750w) zapomnialem w temacie napisac o jednorazowym wyswietleniu sie blue screen-a gdzie jest opisany problem z sterownikiem graficznym ATI2DVAG.DLL zainstalowalem najnowsze stery do plyty glownej i grafiki bez zmian zrobilem update BIOS-a i nic, instalowalem stre stery i nic! Wpadlem na pomysl sprawdzenia innej grafy pozyczylem od brata jego starego Gforce 8800gts i problem znikl nastepnie wzialem brata zasilacz zalman 750w i wpialem moja grafe(zmineilem stery) problem wrocil wpialem nowa grafike brata gainward 4870 x2 i problem wrocil brat wzial moja grafe wpial do swojego kompa i dzialala w 100%, wiec problem lezy gdzies w plycie glownej jest jakis konflikt miedzy plyta a grafika z tego co zauwazylem plyta byla serwisowana przed moim zakupem(naklejki na pudelku) moze ktos mial ten sam problem z grafika atiradeon a w serwisie moze testowali ja na grafice nvidii. Edytowane 12 Października 2009 przez mycha1st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...