MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Mam komp. podłaczony przez karte sieciową do DLinka ( router ) - i do Neo+. Czy to co pokaze w transferze DuMeter to prawdziwy transfer ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 plus minus dziesięć procent :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 To co w takim razie pokazuje prawde :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 wyrocznia :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 plus minus dziesięć procent :!: w żadnym wypadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 mi dumeter pokazuje prawde w 100% :) tzn moga byc przeklamania jak razem z netem masz na jednej sieciowce LAN..... wtedy calosc sie sumuje, bo on nie rozroznia co jest LAN a co NET :( ale ogolem to spoko program :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 ale o co wam chodzi wogole ;]]] po 1. to juz byl temat o dumeterze po 2. to wskazania nigdy nie beda w 100% dokladne, bo kazdy program monitoruje ruch na danym interfejsie sieciowym z jakas okreslona czestotliwoscia przypuscmy 1/sek, 1/2sek , zeby uzyskac wartosci bardzo zblizone do rzeczywistych musialbys monitorowac 1 / 1ms a to z kolei zezarloby ci cala moc procka po 3. to po co ci tak dokladne wskazania dumetera , mozna przyjac ze przy obliczaniu srednich wartosci np. z 5 czy 10 minut jest dokladny, a bledy wartosci w pojedynczych pomiarach sa tak male ze imo mozna je pominac ....(z tego co pamietam to cos w granicah 0,1 kb/s w zaleznosci jeszcze od szybkosci lacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 pit Czyli jak DUMeter pokazuje mi download na moim Neo+ 66.5 kB/s to tyle jest ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 chyba ze twoj modem ma silniczek w du.pie :P na neo+ nie mozliwy jest taki transfer (chyba, ze sobie podciagnales jakos :)).... co jak co, ale gornej granicy to oni pilnuja.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Czyli wychodzi ze za duzo mi pokazuje :) To w koncu "ile" to prawda :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 512 / 9 = ~57kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 dokladnie tyle ;] jak juz kilka razy mowilem , do tego dochodzi kompresja modemu, cache'owanie , i suma sumarum odczyt moze byc wiekszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 noose, a moze blizej prawdy to 512/8 = ok. 64 kB/s :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 z teog co wiem to nie :P bo jest jeszcze bit stopu czy cos takiego.... pit Ci wyjasni :P ja nie wiem co to, ale wiem, ze tak sie liczy predkosc neta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 yup... znow ma racje ;] w adsl'ach na kazde 8 bitow danych masz 1 bit stopu dla porownania w sdi na kazde 8 bitow masz 2 bity kontrolne i wtedy dzielisz na 10 ;] z tego wynika ze przy neostradzie 512 masz transfer 57kB/s a na sdi 115,2 masz transfer 11,5kB/s dobra juz sie dzisiaj nie bede madrzyl wiecej ;] ide szukac lepszego avatara ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 :) ale zdziwienie ze mam racje :P jak widac na tym forum mozna sie czegos nauczyc :P btw: skad mam wiedziec ile jest tych bitow stopu ?? bo tego nei wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 to okreslaja normy/standardy , w tym przypadku dsl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...