lukaszex Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam, Mam okazję kupic geforce BFG GEFORCE GTX285 OC za 950zł. Karta jest Fabrycznie zapakowana, minęły niecałe 2 tygodnie gwarancji (kupiona w komputroniku), czyli można powiedzieć nówka. Do jutra rana muszę dać odp czy chce kartę czy też nie. Jak myslicie warto?!! Z góry ogromne dzięki za szybką odp. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 3 miesiące temu dałem za taką samą 1400 zł. Ja nie narzekam i myślę, że warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 nie bierz jej , w tej cenie jest HD5850 ktory jest wydajniejszy od niej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 się nie opyla. bo nawet 5850 jest szybszy, być może jak kupisz tą (gtx285) kartę to na drugi dzień straci 100zł na wartości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 ja bym bral ; ), spojrz na test na ppc, jest porownywalna z hd5870, ktory dostaje nawet baty od nvidi w przypadku physx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 pierwsze slysze ze HD5870 jest porownywalna do GTX285 , 5870 jest znacznie wydajniejszy ok 25% , a w physx musi byc gorszy bo to ati , ale wystarczy dorzucic 8800 GT i juz nie ma najmniejszych szans GTX285 a gier jest tylko kilka z physx ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 3 na tak 3 na nie :D. Wziąłbym tego 5850 ale nigdzie dostać jej nie można, a jutro chciałbym częsci do kompa zamówić. 2-3 dni pozniej karta moze dojsc ale... no wlasnie to ale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 GTX 285 pobiera ponad 70W więcej w load oraz ponad 50W więcej w idle od HD5850. Posiłkowałem się tym testem. Mowa oczywiście o poborze przez cały komp. Jeśli jednak zestawy różnią się tylko grafiką to można włąsnie grafikę obciążyć tym poborem. Przekłada się to nie tylko na rachunki za energię elektryczną ale też na ciepło które trzeba rozproszyć. Ciepło rozpraszamy najczęściej wentylatorami :)(wraz z radiatorami) W przypadku zbliżonej ceny nie ma się co zastanawiać tylko czekać na hd5850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszex Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Jednak poczekam tydzien na radka 5850, Dziekuje wszystkim za odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 i uczyniles slusznie :rolleyes: jak juz ja bedziesz miec to mozesz napisac jak sie sprawuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...