RaaDeeK Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Witam. Moj obecny sprzet wyglada nastepująco: MOBO: MSI P6N SLI-FI CPU: C2D e4400 2Ghz @3.00Ghz Ram: Goodram 2*1GB 667 Dysk: wd3200aaks Zasilacz: Chieftek 450W. Grafa: GF 7900 gs 256mb Chcalbym wymienic grafike. Czytalem juz przyklejony temat i zastanawiam sie wlasnie nad radkiem 4850 i 4870. Kasy mam do 450zł. Chciałbym wziąć grafe z 1GB pamieci... tylko czy warto? i jezeli juz to chyba 4850 z 1gb bo 4870 to juz za drogie. Jezeli mozecie to dajcie linki z allegro albo jakiegos sklepu z wawy. Dzieki wielkie za pomoc. btw. za ile moge sprzedac mojego GF'a?? i jeszcze jedno... czy teraz grafy lecą do góry?? Opyla sie kupowac?? czy lepiej czekac do... lutego i wtedy cos wyhaczyc? Edytowane 4 Października 2009 przez RaaDeeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 do tego zestawu to bym bral 4770 albo 4850, proc moze ograniczac no i ram czekac nie ma sensu bo chyba nie bedziesz kupowal radkow z serii 5xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Nie opłaca się dopłacać do 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Starą grafe zobacz po ile stoją na allegro i ram podkreć do 800 jak się da,grafę możesz wziaśc taką np.http://www.allegro.pl/item756892571_512mb_xfx_radeon_hd4870_750_3600mhz_ddr5_115gb_s.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Tylko nie kupuj na allegro od sprzedawcy imrch oraz sprzedawcy w linku wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Tego to nie wiedziałem ale możesz jej gdzie indziej poszukac bo jest chyba warta uwagi w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 a ta bylaby dobra?? troche bym doplacil, ale.. raz sie zyje ;) http://krsystem.pl/-item-3687.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) wez 4870, w bujdy o ograniczaniu przez proca nie wierz/olej (swoją drogą macie ludzie parcie na tę teorię...do x2 na 939 jeszcze bym zrozumiał....) czy 1gb warto - sam ocen warto jak bedziesz jezdzić w 1900+ rozdziałce plus aax4...tak sądzę, z tego co widać po testach osobiście mam 512 i jakoś nie zauważyłem problemów(no - ale też za wiele nie gram ostatnio) w sumie 1gb sie przyda w najnowszych grach PS. ja kupuje sprzęt najlepszy w danej chwili, na który mnie stac, i tyle. Dlatego jak wcześniej kupowalem 8800gt(tez mialem 7900gs) do kompa z x2 2.5ghz, na 939 tez olalem glosy, ze proc nie wyrobi...na tyle na ile potrzebowalem wyrabiał to raz, a 2, gry dostały boosta x2 jesli chodzi fps i x3 jesli chodzi o jakość grafiki i rozdzielczosc. Edytowane 8 Października 2009 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Moj monitor ma najwyzsza obslugiwana rozdzialke 1280x1024. I w takiej zawsze gram. Chce grać na MAX detalach w najnowsze gry, ale w takiej rozdzialce jak napisalem. Nowego monitora/telewizora raczej nie kupie bo ten mi wystarcza. Opłaca się brać tą karte z posta którego napisałem wcześniej? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Moj monitor ma najwyzsza obslugiwana rozdzialke 1280x1024. I w takiej zawsze gram. Chce grać na MAX detalach w najnowsze gry, ale w takiej rozdzialce jak napisalem. Nowego monitora/telewizora raczej nie kupie bo ten mi wystarcza. Opłaca się brać tą karte z posta którego napisałem wcześniej? =]Tak ale nie licz na max detale w najnowszych grach. Nie ma sie co oklamywac, ale 4870 to juz stara karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 W przyszlym tygodniu premiera nowych radkow 57...,wiec wstrzymaj jeszcze z kilka dni.Jak nie stac Cie bedzie na nowosci,to zapewne inni beda sie pozbywac swoich 48...i cenny poleca jeszcze w dol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) Tak ale nie licz na max detale w najnowszych grach. Nie ma sie co oklamywac, ale 4870 to juz stara karta :) Że co? Czyli według Ciebie HD 4870 nie wyrobi w 1280x1024?? (śmiech na sali) Radzę przejrzeć testy. Bardziej martwiłbym się o procesor przy tak niskiej rozdzielczości. Do autora: Olej 1GB kompletnie Ci się nie przyda, za niska rozdzielczość, nawet 512MB w 100% nie wykorzystasz. Edytowane 8 Października 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Że co? Czyli według Ciebie HD 4870 nie wyrobi w 1280x1024?? (śmiech na sali) Radzę przejrzeć testy. Bardziej martwiłbym się o procesor przy tak niskiej rozdzielczości. Do autora: Olej 1GB kompletnie Ci się nie przyda, za niska rozdzielczość, nawet 512MB w 100% nie wykorzystasz. @UP zgadzam sie z kolega wyzej. moj hd4850 w takiej rozdzialce sie spisuje super a nawet w wyzszej by sobie poradzil spokojnie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 W takiej rozdziałce na 8800gts 512 da się grać w crysisa na maxa z 8x aa. Więc hd4850 napewno się wyrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 a jakiej firmy brac tego radka?? PowerColor sa najtansze. Powiem jeszcze ze karte chce kupic na jakis czas (rok albo i dluzej)... pogram na tej karcie w mafie 2 i AC2? :) bo przyznam ze wszystko co starsze to mi całkiem niezle smigało na tym GFie 7900gs ;)... a skoro kupuje juz na tak dlugo to warto dorzucic do tego 4870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Proponuję XFX HD 4870 512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...