kipulton Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam. Posiadam zestaw komputerowy Fujitsu-Siemens Scenic E620 w którym na sockecie 775 zainstalowany został Celeron D 2,8ghz. We właściwościach mojego komputera wyświetlane jest 2,8ghz, ale programik CPU-Z wyświetla co innego, a mianowicie Core speed 1860+mhz: Teraz moje pytanie... Dlaczego tak jest? Generalnie ten cały Multiplier wszystko zaniża bo Bus Speed i Rated FSB są raczej poprawne do tego procka. Nie znam się za specjalnie na komputerach, ale zastanawia mnie to. Ciekaw jestem czy mogę cokolwiek z tym fantem zrobić. Obecny komp nie pozwala na żaden OC głównie ze względu na zasilacz i BIOS, ale niech przynajmniej pracuje z domyślnym 2,8ghz ;] Jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Masz mnożnik 13 zamiast 21 - jak procek nie jest obciążony, to jest w ten sposób obniżane taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipulton Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Masz mnożnik 13 zamiast 21 - jak procek nie jest obciążony, to jest w ten sposób obniżane taktowanie.Też mi się tak wydawało, ale po odpaleniu jakiejś gry lub programu typu photoshop albo np superPi, nic się nie zmienia. Próbowałem go już "obciążyć" ma kilkaset sposobów i mnożnik się nie rusza, core speed też ;] więc? Okej, wyłączyłem w BIOSie opcję APM (o ile dobrze pamiętam) i już jest poprawnie ;) Dzięki! Edytowane 5 Października 2009 przez kipulton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Nie będe zakładał nowego tematu, ale mam pytanie czy takie napiecie na procku (nic z nim nie kombinowałem narazie) jest normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jak na 478 to IMO może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...