checkit Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Witam, postanowiłem sprzedać stare 512 mb ramu 667mhz i zakupić nowe (2GB 800mhz) Moja płyta główna to ALiveNF4G-DVI Parametry: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALiveNF4G-DVI Jako że płyta ma dual chcę zapytać co będzie wydajniejsze 2GB w jednej kości czy 2 x 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Nie opłaca się 2x1Gb, bo jak będziesz chciał rozszerzyć o kolejne GB, to znowu będziesz musiał sprzedawać, kombinować itp. Ram jest na tyle tani, że mało kto kupuje mniej niż 2 GB w jednej kości, dlatego z pozbyciem się kości 1 GB nie będzie łatwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davilo Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 kolega pytał co będzie wydajniejsze a nie co będzie tańsze i opłacalne... Wydajniejszy będzie RAM w kościach dual 2x1GB... wtedy masz jednoczesny transfer z 2 kości, a nie transfer z jednej... to tak jakbyś miał butle wody 2litry z jedną dziurą (2GB) i butelke 2litry z dwiema dziurami (2x1GB)... i teraz wylej z nich wode... która będzie pierwsza pusta?? oczywiście że ta z dwiema dziurami... oczywiście pomijając niekorzystne pewne prawa fizyki ;p mam nadzieje ze wyjaśniłem Ci obrazowo jak to działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Różnica będzie na tyle mała, że lepiej kupić jedną kość. Usuń obrazki z siga, kolego. ed. Czemu 2 razy miałem to samo napisane? Oo Edytowane 9 Października 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davilo Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 ooopsi ;p sorrki ;p juz nie ma ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 2x1. po prostu. powodów jest cholernie dużo, np. 2-krotnie większa przepustowość i cena zestawów, a poj. kości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...