KvM Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Może to trochę OT, ale nie bardzo wiem gdzie się ten post nadaje. Ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie? W instrukcji nic nie piszą. A może znacie bardziej nadające się na takie pytania forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Może to trochę OT, ale nie bardzo wiem gdzie się ten post nadaje. Ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie? W instrukcji nic nie piszą. A może znacie bardziej nadające się na takie pytania forum? Midlety sciaga sie przez wap ale musisz _wylaczyc_ gprs poniewaz narazie w erze to niedziala (tzn sciaganie midletow przez gprs) midlety znajdziesz na wap.club-siemens.com. Pamieci na sofcik jest nieduzo w porownaniu do konkurencji ale i tak jest to swietna rzecz...jesli ktos chce wiecej pamieci moze skasowac gry, rysunki itd. Co do forum to tutaj -> http://www.club-siemens.net/forum/forumdis...play.php?fid=37 A co do samych midletow to sa naprawde rozne ciekawe rzeczy zaawansowane kalkulatory, icq, sporo gierek (lacznie z bijatykami, wyscigami ;). Java w telefonach to naprawde swietny pomysl problemem moze byc tylko bezpieczenstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Może to trochę OT, ale nie bardzo wiem gdzie się ten post nadaje. Ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie? W instrukcji nic nie piszą. A może znacie bardziej nadające się na takie pytania forum? Midlety sciaga sie przez wap ale musisz _wylaczyc_ gprs poniewaz narazie w erze to niedziala (tzn sciaganie midletow przez gprs) midlety znajdziesz na wap.club-siemens.com. Pamieci na sofcik jest nieduzo w porownaniu do konkurencji ale i tak jest to swietna rzecz...jesli ktos chce wiecej pamieci moze skasowac gry, rysunki itd. Co do forum to tutaj -> http://www.club-siemens.net/forum/forumdis...play.php?fid=37 A co do samych midletow to sa naprawde rozne ciekawe rzeczy zaawansowane kalkulatory, icq, sporo gierek (lacznie z bijatykami, wyscigami ;). Java w telefonach to naprawde swietny pomysl problemem moze byc tylko bezpieczenstwo. Toż to jakaś paranoja (z tym ściąganiem przez WAP i nie przez GPRS!) na prawdę inaczej się nie da? Pościągałem sobie soft na PC i chciałbym je teraz przesłać kabelkiem po RSie - nie ma takiej opcji? A co do fajności to mnie nie musisz przekonywać. W tym momencie mało mnie np. boli, że MT50 nie ma stopera, czy kalkulatora :-) Jak dla mnie ideałem byłby SL45i - gdyby miał GPRS... :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Toż to jakaś paranoja (z tym ściąganiem przez WAP i nie przez GPRS!) na prawdę inaczej się nie da? Pościągałem sobie soft na PC i chciałbym je teraz przesłać kabelkiem po RSie - nie ma takiej opcji? A co do fajności to mnie nie musisz przekonywać. W tym momencie mało mnie np. boli, że MT50 nie ma stopera, czy kalkulatora :-) Jak dla mnie ideałem byłby SL45i - gdyby miał GPRS... :-( Tzn to jest tak ze przez GPRS to sie da w przypadku tego telefonu tylko ze era cos ma nietak. Co do wrzucania przez kabel to nie wiem, w SL45i owszem da sie. Stoper to sredni jest w sumie ale minutnik jest przydatna rzecza...A co do uzytecznosci gprsu to jak ktos chce troche wiecej uzywac wap'u to raczej niezbedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Toż to jakaś paranoja (z tym ściąganiem przez WAP i nie przez GPRS!) na prawdę inaczej się nie da? Pościągałem sobie soft na PC i chciałbym je teraz przesłać kabelkiem po RSie - nie ma takiej opcji? A co do fajności to mnie nie musisz przekonywać. W tym momencie mało mnie np. boli, że MT50 nie ma stopera, czy kalkulatora :-) Jak dla mnie ideałem byłby SL45i - gdyby miał GPRS... :-( Tzn to jest tak ze przez GPRS to sie da w przypadku tego telefonu tylko ze era cos ma nietak. Co do wrzucania przez kabel to nie wiem, w SL45i owszem da sie. Stoper to sredni jest w sumie ale minutnik jest przydatna rzecza...A co do uzytecznosci gprsu to jak ktos chce troche wiecej uzywac wap'u to raczej niezbedne. GPRS nie tylko do WAPu się przydaje! Do icka, gg i innych programów tego typu. Do sprawdzania poczty etc. Bez GPRSu bieda :-( Szkoda, że do S45 nie ma Javy bym nie czekał na GPRS w SL45i (a raczej w jego następcy). Teraz się muszę rozdwajać (żonka ma MT50, a ja S45) Nie wiesz czy da sie upgreadować S45 do S45i? Przyda się chociarz ten klient e-mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 GPRS nie tylko do WAPu się przydaje! Do icka, gg i innych programów tego typu. Do sprawdzania poczty etc. Bez GPRSu bieda :-( Szkoda, że do S45 nie ma Javy bym nie czekał na GPRS w SL45i (a raczej w jego następcy). Teraz się muszę rozdwajać (żonka ma MT50, a ja S45) Nie wiesz czy da sie upgreadować S45 do S45i? Przyda się chociarz ten klient e-mail. Oczywiscie ze tak ale tylko wtedy gdy podpinac do laptopa bo do normalnego to raczej nie jest to przydatne, chociaz jak dobrze policzyc to do icq i gg moze i wyjdzie tanio zalezy ile ktos pisze. Hmmm czy S45 sie da upgradeowac wiesz nie wiem ale zapytam kolegi on bedzie znal odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 GPRS nie tylko do WAPu się przydaje! Do icka, gg i innych programów tego typu. Do sprawdzania poczty etc. Bez GPRSu bieda :-( Szkoda, że do S45 nie ma Javy bym nie czekał na GPRS w SL45i (a raczej w jego następcy). Teraz się muszę rozdwajać (żonka ma MT50, a ja S45) Nie wiesz czy da sie upgreadować S45 do S45i? Przyda się chociarz ten klient e-mail. Oczywiscie ze tak ale tylko wtedy gdy podpinac do laptopa bo do normalnego to raczej nie jest to przydatne, chociaz jak dobrze policzyc to do icq i gg moze i wyjdzie tanio zalezy ile ktos pisze. Hmmm czy S45 sie da upgradeowac wiesz nie wiem ale zapytam kolegi on bedzie znal odpowiedz. JA o GPRSie myślę też w kontekście kanału zwrotnego do satelity. za 60zł mogę wysłać 10MB a za 50zł odebrać dowolną ilość danych. Na razie mam radiówkę, ale jest strasznie kiepska (częste awarie)... Z tego co czytałem na forum, które poleciłeś to na razie nie wiadomo czy można upgredować S45 do S45i Jakby kumpel coś wiedział, to będę wdzięczny za info. A tak swoją drogą to Siemensy są za.... te Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Niestety nie działa ani via CSD, ani przez GPRS :-( przy próbie ściągania pliku pojawia się komunikat "pobieranie nieudane" Nie wiesz może co jest przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 JA o GPRSie myślę też w kontekście kanału zwrotnego do satelity. za 60zł mogę wysłać 10MB a za 50zł odebrać dowolną ilość danych. Na razie mam radiówkę, ale jest strasznie kiepska (częste awarie)... Z tego co czytałem na forum, które poleciłeś to na razie nie wiadomo czy można upgredować S45 do S45i Jakby kumpel coś wiedział, to będę wdzięczny za info. A tak swoją drogą to Siemensy są za.... te Acha rozumiem no to jest wyjscie ale dokladnie sprawdz ile tych danych wysylasz dziennie chodzac po stronach, piszac na forum, maile i jakis komunikator typu gg/icq. Dowiedzialem sie tyle ze firmware ktory aktualnie prowadza gprs klasy 8 (4 kanaly do wysylania 1 do odbioru), emsy w wersji ostatecznej, jakas tam gierke i synchronizacje z komputerkiem. Prawdopodobnie nie bedzie softu z java ze wzgledu na hardware jaki siedzi w telefonie. A owszem sa siemensy ciekawe lubilem c25 te pozniejsz s35 i c35 mialy niestety troche dziwne menu,a te najnowsze sa bardzo ciekawe ale ja jestem fanem ericssonow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Niestety nie działa ani via CSD, ani przez GPRS :-( przy próbie ściągania pliku pojawia się komunikat "pobieranie nieudane" Nie wiesz może co jest przyczyną? Pojawia sie 0% i pozniej ten text? Sprawdzales z innej strony? No coz dzwon do ery z pretensjami, reklamuja produkt z java z ktorej nie mozesz skorzystac wiec jest to niedotrzymanie umowy ze strony operatora, mozliwe ze natrafisz na panienke ktora zielonego pojecia nie bedzie miala o tym wiec albo dzwon pare razy co troche czasu (zeby trafic na kogos innego) albo rzadaj polaczenia z kims kto cos wie. A jak masz duzo czasu to wycieczka do glownego salonu. Acha jest jeszcze jedna sprawa o ktorej dowiedzialem sie doslownie w tym momencie s45i nie ma rowniez javy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Niestety nie działa ani via CSD, ani przez GPRS :-( przy próbie ściągania pliku pojawia się komunikat "pobieranie nieudane" Nie wiesz może co jest przyczyną? Pojawia sie 0% i pozniej ten text? Sprawdzales z innej strony? No coz dzwon do ery z pretensjami, reklamuja produkt z java z ktorej nie mozesz skorzystac wiec jest to niedotrzymanie umowy ze strony operatora, mozliwe ze natrafisz na panienke ktora zielonego pojecia nie bedzie miala o tym wiec albo dzwon pare razy co troche czasu (zeby trafic na kogos innego) albo rzadaj polaczenia z kims kto cos wie. A jak masz duzo czasu to wycieczka do glownego salonu. Acha jest jeszcze jedna sprawa o ktorej dowiedzialem sie doslownie w tym momencie s45i nie ma rowniez javy. Dokładnie tak - 0% sprawdzałem też ze stron Siemensa... będę walczył Panienka ma się dowiedzieć co i jak ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Panienka ma się dowiedzieć co i jak ;-) Daj znac jak bedziesz juz cos wiedzial, tak wogole to jestem ciekawy w jaki sposob jest to zablokowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Panienka ma się dowiedzieć co i jak ;-) Daj znac jak bedziesz juz cos wiedzial, tak wogole to jestem ciekawy w jaki sposob jest to zablokowane. Prawdopodobnie trzeba zmienić pola w Profilu Javy na inne niż w WAPie - na razie nie wiem na jakie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Prawdopodobnie trzeba zmienić pola w Profilu Javy na inne niż w WAPie - na razie nie wiem na jakie. Ok to lecimy :) : Po pierwsze wlacz era internet przez boa ery (chyba da sie tez przez I-BOA) Ustawienia/Wymiana danych/Profile Java/ i teraz zmieniasz opcje profilu (parametry http, ustawienia csd, gprs dane) w gprs dane daj ustaw nie dla "wylacz gprs" apn, uzytkownik, haslo, dns to chyba masz ustawione a jak nie to jest na stronie. dodatkowo w csd ustaw numer 604010101 polaczenie analog (na isdn szybciej sie loguje ale czasem niektorym nie dziala) haslo/uzytkownik to eranet/eranet. Jeszcze musisz uaktywnic profil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Prawdopodobnie trzeba zmienić pola w Profilu Javy na inne niż w WAPie - na razie nie wiem na jakie. Ok to lecimy :) : Po pierwsze wlacz era internet przez boa ery (chyba da sie tez przez I-BOA) Ustawienia/Wymiana danych/Profile Java/ i teraz zmieniasz opcje profilu (parametry http, ustawienia csd, gprs dane) w gprs dane daj ustaw nie dla "wylacz gprs" apn, uzytkownik, haslo, dns to chyba masz ustawione a jak nie to jest na stronie. dodatkowo w csd ustaw numer 604010101 polaczenie analog (na isdn szybciej sie loguje ale czasem niektorym nie dziala) haslo/uzytkownik to eranet/eranet. Jeszcze musisz uaktywnic profil. Działa!DZiała też przez GPRS! wpisujesz wszędzie erainternet, a nie eranet. Niestety nie działa mi WAP po wpisaniu w konfigu erainternet (zamiast erawap) niby jest wszystko ok, a po próbie wysyłania dostaje info, że serwer nie znaleziony - nie wiesz co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Działa! na razie przez CSD, ale działa! THX Pozostaje meczyc ich zeby gateway zaczal umozliwiac sciaganie midletow przez gprs chociaz w sumie roznica w cenie w przypadku sciagania chyba nie bedzie duza miedzy CSD a GPRS, ale w predkosc napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Działa! na razie przez CSD, ale działa! THX Pozostaje meczyc ich zeby gateway zaczal umozliwiac sciaganie midletow przez gprs chociaz w sumie roznica w cenie w przypadku sciagania chyba nie bedzie duza miedzy CSD a GPRS, ale w predkosc napewno. Wiesz to nie chodzi tylko o midlety! Ja sobie ściągnąłem program do Icq, do wysyłania majli - przez CSD to jest bez sensu. Po prostu nie działają też usługi Javy via GPRS!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Wiesz to nie chodzi tylko o midlety! Ja sobie ściągnąłem program do Icq, do wysyłania majli - przez CSD to jest bez sensu. Po prostu nie działają też usługi Javy via GPRS!. Wiem ale gprs bedzie dzialal niezaleznie od tego czy gateway obsluguje jave :) wiec nie ma problemu. Ja icq uzywam przez strone 5190.com wiec to Twoj problem rozwiazuje...laczysz sie przez gprs i wchodzisz tam, tylko musisz dodac ludzi odnowa (pozniej juz bedzie pamietac) ja uzywam wersji OLD (wejdziesz na stronke to zobaczysz) dodalem sobie tylko kilka osob bo wszystkich to bym zwariowal (ogromna userlista). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Wiesz to nie chodzi tylko o midlety! Ja sobie ściągnąłem program do Icq, do wysyłania majli - przez CSD to jest bez sensu. Po prostu nie działają też usługi Javy via GPRS!. Wiem ale gprs bedzie dzialal niezaleznie od tego czy gateway obsluguje jave :) wiec nie ma problemu. Ja icq uzywam przez strone 5190.com wiec to Twoj problem rozwiazuje...laczysz sie przez gprs i wchodzisz tam, tylko musisz dodac ludzi odnowa (pozniej juz bedzie pamietac) ja uzywam wersji OLD (wejdziesz na stronke to zobaczysz) dodalem sobie tylko kilka osob bo wszystkich to bym zwariowal (ogromna userlista). Jeszcze mam takie pytanko nie wiesz może w jaki sposób można wysyłać SMS via email? Chodzi o to żeby wysyłać SMSy tanio przez GPRS z komputera, korzystałem z gg ale wysłanie SMSa przez to cholerstwo to kilkadziesiąt kilobajtów! (Cena wiec niewiele niższa niz przy wysyłaniu przez zwykły modem). Acha nie wiesz czy będzie działać wap po skonfigurowaniu go tak jak dla gprs (user eranet zamiast erawap) Chodzi o to aby nie musieć korzystać z tego ryczałtu za 10zł tylko płacić za przesłane dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Jeszcze mam takie pytanko nie wiesz może w jaki sposób można wysyłać SMS via email? Chodzi o to żeby wysyłać SMSy tanio przez GPRS z komputera, korzystałem z gg ale wysłanie SMSa przez to cholerstwo to kilkadziesiąt kilobajtów! (Cena wiec niewiele niższa niz przy wysyłaniu przez zwykły modem). Acha nie wiesz czy będzie działać wap po skonfigurowaniu go tak jak dla gprs (user eranet zamiast erawap) Chodzi o to aby nie musieć korzystać z tego ryczałtu za 10zł tylko płacić za przesłane dane. Zrobic sobie wlasna brameczke na linuxie. Poprostu procmail zeby przekazywal do skryptu wysylajacego sms'y. Poszukaj w necie skryptow sa...tylko jesli bedziesz udostepnial to mozesz liczyc sie z blokada, szczegolnie ze strony ery. Kiedys dalo sie dogadac :) mialem bramke na swoim serwerku dla w sumie wielu uzytkownikow ale nie bylo problemu 1 mail ;) az sie zdziwilem. Nie wiem jak jest teraz. Ale jak sam bedziesz slal to mysle ze nie ma problemu. Mozesz tez slac przez icq, nie wiem jak z iloscia danych. Albo tez skrypt na linuxie ale bez uzycia procmail'a tylko przez www lub przez shella. Ja moze poszukam jak znajde chwile skryptu ale sam tez sie postaraj ;) Tak wap bedzie dzialal. Ryczalt jest na strone www.eranet.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Jeszcze mam takie pytanko nie wiesz może w jaki sposób można wysyłać SMS via email? Chodzi o to żeby wysyłać SMSy tanio przez GPRS z komputera, korzystałem z gg ale wysłanie SMSa przez to cholerstwo to kilkadziesiąt kilobajtów! (Cena wiec niewiele niższa niz przy wysyłaniu przez zwykły modem). Acha nie wiesz czy będzie działać wap po skonfigurowaniu go tak jak dla gprs (user eranet zamiast erawap) Chodzi o to aby nie musieć korzystać z tego ryczałtu za 10zł tylko płacić za przesłane dane. Zrobic sobie wlasna brameczke na linuxie. Poprostu procmail zeby przekazywal do skryptu wysylajacego sms'y. Poszukaj w necie skryptow sa...tylko jesli bedziesz udostepnial to mozesz liczyc sie z blokada, szczegolnie ze strony ery. Kiedys dalo sie dogadac :) mialem bramke na swoim serwerku dla w sumie wielu uzytkownikow ale nie bylo problemu 1 mail ;) az sie zdziwilem. Nie wiem jak jest teraz. Ale jak sam bedziesz slal to mysle ze nie ma problemu. Mozesz tez slac przez icq, nie wiem jak z iloscia danych. Albo tez skrypt na linuxie ale bez uzycia procmail'a tylko przez www lub przez shella. Ja moze poszukam jak znajde chwile skryptu ale sam tez sie postaraj ;) Tak wap bedzie dzialal. Ryczalt jest na strone www.eranet.pl :) Co do bramki -raczej mi się to nie uda - nie mam za bardzo doświadczenia. może ktoś świadczy takie usługi? (teoretycznie tak, ale dotąd nic mi nie zadziałało - pytam o sprawdzone rozwiązania). Działa mi JAva via GPRS - trzeba wpisać w profilu erainternet (a anie eranet) i działa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Co do bramki -raczej mi się to nie uda - nie mam za bardzo doświadczenia. może ktoś świadczy takie usługi? (teoretycznie tak, ale dotąd nic mi nie zadziałało - pytam o sprawdzone rozwiązania). Działa mi JAva via GPRS - trzeba wpisać w profilu erainternet (a anie eranet) i działa! Bramka Te ktore sa powiedzmy publicznie dostepne raczej sa cienkie z racji ilosci uzytkownikow, pozatym szybko sa blokowane. Jedynie na +'sa mozesz wysylac email->sms bez wiekszych problemow. Jesli masz dostep do shell'a na jakims serwerku to nie ma problemu postawic. Opisy sa zwykle dosc dobre w skryptach. Java via GPRS Tak wlasnie pisalem ;) tylko nie podalem uzytkownika/hasla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Co do bramki -raczej mi się to nie uda - nie mam za bardzo doświadczenia. może ktoś świadczy takie usługi? (teoretycznie tak, ale dotąd nic mi nie zadziałało - pytam o sprawdzone rozwiązania). Działa mi JAva via GPRS - trzeba wpisać w profilu erainternet (a anie eranet) i działa! Bramka Te ktore sa powiedzmy publicznie dostepne raczej sa cienkie z racji ilosci uzytkownikow, pozatym szybko sa blokowane. Jedynie na +'sa mozesz wysylac email->sms bez wiekszych problemow. Jesli masz dostep do shell'a na jakims serwerku to nie ma problemu postawic. Opisy sa zwykle dosc dobre w skryptach. Java via GPRS Tak wlasnie pisalem ;) tylko nie podalem uzytkownika/hasla Niestety nie mam konta shelowego, a co gorsza nie mam też czasu aby sie w to bawić - chyba zrezygnuję :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Niestety nie mam konta shelowego, a co gorsza nie mam też czasu aby sie w to bawić - chyba zrezygnuję :-( Zabawa na 30 minut gora. Pozostaje uzywac www,icq,gg lub innego programu do wysylania. Jest jakis PL do sms'ow tylko nie pamietam w tym momencie nazwy. Ja 90% sle przez ICQ. Hehe piekny watek wyszedl pelen monopol mamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Niestety nie mam konta shelowego, a co gorsza nie mam też czasu aby sie w to bawić - chyba zrezygnuję :-( Zabawa na 30 minut gora. Pozostaje uzywac www,icq,gg lub innego programu do wysylania. Jest jakis PL do sms'ow tylko nie pamietam w tym momencie nazwy. Ja 90% sle przez ICQ. Hehe piekny watek wyszedl pelen monopol mamy :) W sumie Icq nie używałem nie wiesz ile danych "kosztuje" wysłanie SMS przez ICQ? bo w przypadku GG to po prostu parodia. Jak rozumiem nie ma problemu z wysyłaniem SMSów do polski? CZy reklamy nie będą nabijać konta (GPRS)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 No coz reklama ktora pojawia sie przy pisaniu sms'a zajmuje jakies 3-5kb samo wyslanie sms'a to 0,5kb. Jesli znajdziesz program usuwajacy reklamy z icq a taki istnieje (tzn nie wiem czy do najnowszego build'a) to problemu nie ma. Oczywiscie mozna wysylac do nas smsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 No coz reklama ktora pojawia sie przy pisaniu sms'a zajmuje jakies 3-5kb samo wyslanie sms'a to 0,5kb. Jesli znajdziesz program usuwajacy reklamy z icq a taki istnieje (tzn nie wiem czy do najnowszego build'a) to problemu nie ma. Oczywiscie mozna wysylac do nas smsy. Niestety ICQ się nie nadaje. Przez 15 minut "nic nie robienia" pobrał i wysłał ok 70 KB... chyba, że można na to jakoś zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Niestety ICQ się nie nadaje. Przez 15 minut "nic nie robienia" pobrał i wysłał ok 70 KB... chyba, że można na to jakoś zaradzić? Wywaliles reklamy? (moga sie zmieniac w oknie ponad userlista) mozesz tez odpalac tylko na czas wysylania sms'a (oczywiscie logowanie tez to iles danych). Albo zrob sobie stronke z formularzami do wysylania sms'ow taka ktora ma minimum objetosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Niestety ICQ się nie nadaje. Przez 15 minut "nic nie robienia" pobrał i wysłał ok 70 KB... chyba, że można na to jakoś zaradzić? Wywaliles reklamy? (moga sie zmieniac w oknie ponad userlista) mozesz tez odpalac tylko na czas wysylania sms'a (oczywiscie logowanie tez to iles danych). Albo zrob sobie stronke z formularzami do wysylania sms'ow taka ktora ma minimum objetosci. Żebym ja jeszcze potrafił robić stronki... JEstem małym żuczkiem - hardwareowcem... Może znasz jakąś lekką stronkę, która jest bramką do wszystkich operatorów (albo jest za free do zainstalowania na serwerze?) Generalnie jednak nie jest to dokońca dobry pomysł - chyba, że ograniczę Explorera tylko do wyświetlania tej jednej jedynej strony - jest na to jakiś prosty sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2002 Żebym ja jeszcze potrafił robić stronki... JEstem małym żuczkiem - hardwareowcem... Może znasz jakąś lekką stronkę, która jest bramką do wszystkich operatorów (albo jest za free do zainstalowania na serwerze?) Generalnie jednak nie jest to dokońca dobry pomysł - chyba, że ograniczę Explorera tylko do wyświetlania tej jednej jedynej strony - jest na to jakiś prosty sposób? Po sesji moge cos wymyslic :) teraz napewno nie. A co do IE to poprostu robisz sobie link do strony na pulpicie i otwiera sie to co trzeba. Albo jako strona domowa ustawiasz + wylaczenie grafiki lub wspomniana wczesniej stronka bez grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...