Kaeres Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Witajcie. Nie jest to problem spędzający sen z powiek ale korci mnie pewna sprawa. Otóż sąsiad ma malutki sklepik u mnie na osiedlu w bloku. Pod tym sklepikiem strzelił sobie 3 koperty na swoje samochody. Sądzę, że miał na to jakieś pozwolenie bo debilem pewnie nie jest ale czy w ogóle takie pozwolenie można uzyskać czy to jest raczej załatwione po znajomościach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Legalnie sie to załatwia, sklada sie wniosek o wykup terenu zaleznie do kogo on nalezy teren osoby prywatnej/gminy/spoldzielni/wspolnoty i sie albo wykupuje/albo placi wynajem.. U mnie pod blokiem tak taxowkarz zrobil;] koperta TAXI, co z tego jak to kazdy lekceważy;] a kole woli stanac na wolnym miejscu niz sie szczypac w straz miejska... Mozna kulturalnie udezyc do gminy i to sprawdzic:) Wniosek taki troche trwa, wiec pewnie bez koniaku się nie obeszło Edytowane 5 Października 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Pod "moim" blokiem, należącym do spółdzielni, jest kawałek parkingu, również należący do spółdzielni. Blok i parking powstały na początku lat 80., kiedy nikomu się nawet nie śniło, że co drugi mieszkaniec będzie miał samochód. Kilku co sprytniejszych lokatorów udało się do spółdzielni i załatwiło sobie takie fikuśne barierki zamykane na kluczyk. Płacili za montaż chyba i potem mają coś doliczane do czynszu, ale nie są to raczej wielkie kwoty. Nie interesowałem się tym bliżej, przecznicę dalej garażuję bolida u teściów. Ale, jak widać, można jak najbardziej legalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło bo niby mieli jakieś nowelizacje wprowadzać ale na drodze wewnętrznej zarówno policja jak i straż miejska może Cię jedynie grzecznie poprosić o zmianę miejsca możesz sobie parkować jak chcesz i gdzie chcesz. Policja mogła jedynie interweniować na drodze wew. w przypadku kolizji lub zdarzeniu zagrażającemu zdrowiu lub życiu ludzkiemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 nie zapominaj o drogach pożarowych. tych to nawet na logikę biorąc, nie należy zastawiać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Oczywiście wiem chciałem tylko poinformować, ze jeśli nic się w przepisach nie zmieniło i droga na osiedlu to droga wewnętrzna to sobie Kaeres może stać pod tym sklepem ile chce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...