Pitt Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Wiem że pewnie było to już kilka razy poruszane, ale zawsze ktoś może mieć świeższe informacje niż to było kilka m-cy temu. Czy ktoś ma któryś z wymienionych monitorów LCD 15" : Nec 15" 1560NX DVI LG 15" L1511S Neovo 15" F-15 Hansol 15" H530 Proszę o opinie i ewentualne uwagi ponieważ mam zamiar kupić któryś z nich. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 wez tez pod uwage BELINEA 101570 - ostatnio ogladalem bo musze kupic (ale na razie brak calej kasy) - matryca pochodzi od Mitsubishi (wiec to samo co w NEC'u) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Ja kupuje Nec'a ale model 1560VM /droższy ale już profesjonalny - sRGB ma i lepszą matrycę/. Tego 1560NX widziałem - całkeim całkeim, tylko kontrast 350:1, a ten VM ma 450:1, więc sporo lepiej. Jak masz możliwość bez waty to bierz 1560VM - czarny kosztuje 1430zł. Jak wyciągnę ocenki to powiem czy Nec jest warty zakupu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Ja kupuje Nec'a ale model 1560VM ... porownujac parametry wychodzi ze ma NEC 1560VM i Belinea 101570 maja ta sama matryce - taki sam kontrast 450:1, jasnosc 300 cd/m2, calkowity casz reakcji 25ms, kat widzenia (pion/poziom) 110*/150* na + Belinea - nizsza cena (o jakies 350-400zl) i o ile pamietam MaxData wymienia mionitor nawet przy 1 uszkodzonym pixelu (zawsze czarnym/bialym) choc moge sie mylic na + NEC - ladniejsza obudowa (czarna/grafitowa), zlacze DVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Ja kupuje Nec'a ale model 1560VM ... porownujac parametry wychodzi ze ma NEC 1560VM i Belinea 101570 maja ta sama matryce - taki sam kontrast 450:1, jasnosc 300 cd/m2, calkowity casz reakcji 25ms, kat widzenia (pion/poziom) 110*/150* na + Belinea - nizsza cena (o jakies 350-400zl) i o ile pamietam MaxData wymienia mionitor nawet przy 1 uszkodzonym pixelu (zawsze czarnym/bialym) choc moge sie mylic na + NEC - ladniejsza obudowa (czarna/grafitowa), zlacze DVI Nie wiem ja jest w przypadku Belinei, ale Nec odpowiada temu standardowi ISO dotyczącemu bad pixeli, i nie wiem czy Belinea ma sRGB (regulację natężenia 6 kolorów, a nie trzech jak to mają słabsze monitory). Na tym Nec'u można pokusić się o robienie jakichś grafik /dlatego go biorę/, ponieważ obraz na monitorze i na drukarce będzie taki sam, co w przypadku LCD z regulacją 3 kolorów jest raczej niemożliwe. No i dużym plusem Nec'a jest DVI /jak dlamnie przynajmniej - trzeba przecież wykorzystać możliwości mojego radka ;)/ Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 No więc tydzień temy sam się zastanawiałem ... i wyszło to co w podpisie - ten LG co wymieniłeś też mi się podobał ale wyszedł z hurtowni... A z Belinei jestem bardzo zadowolony ...Co do regulacji kolorów - to tylko trzy składowe... ale monitor bardzo jasny ( mam jasność ustawionąna ok 1/3 skali) i kolory bardzo wyraźne. Co do uszkodzonych pixeli zosatałem poinformaowany w Action że wymieniają nawet przy jednym pixelu, a DVI nie jest mi potrzebne do szczęścia ( nie wiedziałem że nvidia jest w stanie generować tak ostry obraz w ogóle :D) Tak że polecam tą Belineę bo jest git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...