locoslatos Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 witam serdecznie i prosze o pomoc w wyborze grafiki bo ja zupelnie nie jestem na czasie a nie chcialbym wydac kasy na jakis zabytkowy model. producent obojetny (w sensie Ati czy Nvidia) przeznaczenie karty: 1) obrobka zdjec - czyli szop cs3 i nikon capture 2.2 nx 2) pragramy cad - acad 2007 i solid edge v20 i ST 3) wszelkie gry sa nieistotne dodatkowo karta poza cena ma spelniac nastepujace wymagania: - pasywne chlodzenie - 2xdvi out (obsluga rozdzialki 1600x1200 na obu monitorach jednoczesnie ) Macie jakies propozycje ? z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Ja mam coś takiego i nawet w grach daje rade. Mi przede wszystkim chodziło o ciszę. Używany znajdziesz poniżej 300pln. nowy niewiele drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoslatos Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Ja mam coś takiego i nawet w grach daje rade. Mi przede wszystkim chodziło o ciszę. Używany znajdziesz poniżej 300pln. nowy niewiele drożej. dzieki nalewator za pomoc to jedna opcja juz jest - ja znalazlem taka alternatywe ktora karta bedzie lepsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Wydajnościowo podobne, wybierz co ma lepsze wyposażenie, cenę itd. Ja bym brał Sapphire że względu na chłodzenie, no i ma DX10.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) Starocie i grzałki polecacie... bierz coś pokroju hd4650/hd4670 - wydajność zbliżona do 9600gt, nie potrzebuje dodatkowego zasilania, mniej ciągnie prądu, nowszy proces technologiczny i niższe temperatury będą. Dodatkowo jest wydajna więc i w nowsze gry pograsz. Sam miałem pasywnego Gf9600gt od gigabyte i jak dla mnie zbyt gorący i prądożerny, do tego pod obciążeniem potrafił piszczeń. http://www.allegro.pl/item754813765_powerc..._eco_green.html http://www.allegro.pl/item759731830_radeon...ence4_nowa.html edit widzę, że ma być 2 x dvi... Edytowane 7 Października 2009 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Wy w ogóle czytacie posty... Napisał wyraźnie, że nie gier, a wy się ścigacie co będzie wydajniejsze w grach. :| W tym co on bedzie robił nie potrzeba super mocy obliczeniowej, więc karta nie będzie się tak mocno grzała. Zresztą czemu by to miało mu przeszakadzać. Karta raczej się nie spali, a w razie czego ma gwarancję. Bierz co tańsze z tych dwóch. Ja bym brał osobiście tego szafira 3870.Chłodzenie wydaje się być solidniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 no mozesz brac tego 3870 , ja mialem 3850 z dokladnie takim samym chlodzeniem bardzo pozadne jest jak mialem stara bude to bylo ok 80 stopni (tylko 8 cm wentyl z tylu budy ) a po zmianie na cm rc-690 spadly do 55 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Na 9600GT Gigabyte pasywnym też temp nie są jakieś straszne jak nie grasz to max będziesz miał 50C u mnie jest 45C (net,filmy).Podczas grania max co zanotowałem to 79c (Crysis). Ale jak grał nie będziesz to będziesz miał cicho i chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoslatos Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Starocie i grzałki polecacie... bierz coś pokroju hd4650/hd4670 - wydajność zbliżona do 9600gt, nie potrzebuje dodatkowego zasilania, mniej ciągnie prądu, nowszy proces technologiczny i niższe temperatury będą. Dodatkowo jest wydajna więc i w nowsze gry pograsz. Sam miałem pasywnego Gf9600gt od gigabyte i jak dla mnie zbyt gorący i prądożerny, do tego pod obciążeniem potrafił piszczeń. edit widzę, że ma być 2 x dvi... czy ten saphire jest rowniez pradozerny ? w sensie jaka zasilka do tego bedzie wskazana ? nie ukrywam ze chcialbym cos nie drenujacego mi kieszen w postaci mega oplat za prad ;) tak 2xdvi to podstawa . nie wyobrazam sobie pracy na jednym lcdku Wy w ogóle czytacie posty... Napisał wyraźnie, że nie gier, a wy się ścigacie co będzie wydajniejsze w grach. :| W tym co on bedzie robił nie potrzeba super mocy obliczeniowej, więc karta nie będzie się tak mocno grzała. Zresztą czemu by to miało mu przeszakadzać. Karta raczej się nie spali, a w razie czego ma gwarancję. Bierz co tańsze z tych dwóch. Ja bym brał osobiście tego szafira 3870.Chłodzenie wydaje się być solidniejsze. ja dodatkowo uslyszalem opinie iz saphire pod wzgledem jakosci wyswietlanego obrazu jest calkiem dobry (ok matrox ponoc naj.. to opinia od swira w temacie kalibracji i kolorow uzyskiwanych na monitorach za pare kilo plnnow) a wiec coraz bardziej przychylam sie do saphire'a Na 9600GT Gigabyte pasywnym też temp nie są jakieś straszne jak nie grasz to max będziesz miał 50C u mnie jest 45C (net,filmy).Podczas grania max co zanotowałem to 79c (Crysis). Ale jak grał nie będziesz to będziesz miał cicho i chłodno.no to chyba jeszcze zalezy jaka obudowa i chlodzenie ( ja przymierzam sie do lancool k58 ) generalnie dziekuje za wszelkie wskazowki - im wiecej tym moj wybor bedzie na pewno lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Miałem sporo pasywnych kart, jak ma być strikto biurowa to wziąłbym Radka 2600xt. Mało prądu bierze, wsparcie HD, itd. Obecnie mam 9500gt ale swojego czasu miałem 2600pro i Redeona dużo lepiej wspominam. Gigabyte 9600gt siedział razem w Lancool K7 i gorąco było. http://www.allegro.pl/item755776769_gigaby...ex_pasywna.html http://www.allegro.pl/item766342604_msi_at...00xt_512mb.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) POWERCOLOR Radeon HD4730 512MB DDR5 128bit PCI-E za 280 zł http://www.morele.net/karta-graficzna-powe...7fa-ce3-240780/ Sorry nie doczytałem, że ma mieć pasywne chłodzenie. Chociaż ja osobiście miałem 6600GT z pasywnym chłodzeniem i była to grzałka ( do 100 stopni). Jeśli SAPPHIRE ULTIMATE HD 3870 512MB GDDR4 to nówka pon. 300 zł to też dobry wybór. Edytowane 7 Października 2009 przez teneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoslatos Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 POWERCOLOR Radeon HD4730 512MB DDR5 128bit PCI-E za 280 zł http://www.morele.net/karta-graficzna-powe...7fa-ce3-240780/ Jeśli SAPPHIRE ULTIMATE HD 3870 512MB GDDR4 to nówka pon. 300 zł to też dobry wybór. karta ma 1 x DVI, co dyskwalifikuje ja w przedbiegach. Poza tym ma byc z pasywnym chlodzeniem a ta raczej na taka mi nie wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 ja dodam od siebie, że nie miałem jeszcze gigabyte pasywnego który by nie syczał/piszczał w stresie - taka przestroga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locoslatos Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 ja dodam od siebie, że nie miałem jeszcze gigabyte pasywnego który by nie syczał/piszczał w stresie - taka przestroga ;) dobrze wiedzieć !! podziekować . a jak inni sie sprawują (sapphire, msi) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Moze cos z dolnej polki :D http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon..._1024MB_95.html Tylko w opisie jest ze 1xdvi, a na zdjeciu widac 2x :/ Edytowane 9 Października 2009 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...