Skocz do zawartości
MAT

malowanie radiatorów na pamiątkach?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś próbował pomalować radiator np na pamiątkach na grafice(np markerem olejowym),jestem ciekaw czy to jakoś przeszkodzi w oddawaniu ciepła przez radjator(zmniejszy jego wydajność).

Mam złotego prolinka i chciałem pamiątki pod kolor już mam fajnie przycięte i oszlifowane i teraz mam problem żeby nie przedobrzyć.

Hilfeeeeeeeee panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:?:

a masz przynajmniej okno w budzie :?: jak nie to bez sensu bedziesz mazal a i tak nie bedzie widac efektu :!:

a sam marker nie powinien wplynac zauwazlanie na zmiane wydajnosci radiatora oczywiscie nie maluj tej powierzchni ktora bedzie przylegac do pamieci

zreszta co chcesz malowac przyciete (gole) krawedzie czy cale radiatory :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benek co ty na to ,czy to rzeczywiście dużo osłabi wydajność odprowadzania?

powiem szczerze ze watpie - ale doswiadczen i porownania nie robilem

w razie co zeszlifuj caly kolor zeby radiator byl goly i zabarw przez anodowanie - w sklepach modelarskich mozna dostac (przynajmniej kiedys bylo mozna) gotowe odczynniki zeby uzyskac dany kolor na aluminium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawię się bo lubię ,po co mają być takie obskurne jeżeli mogą super kąponować się z kartą(chodzi mi o przyszłoe okno (właśnie nad tym pracuję),jeżeli będzie coś nie tak to odkleję i oczyszczę w rozpuszczalniku i przykleje znowu,po za tym gadałem dzisiaj z gostkiem w elektroniku to mówił że nie powinno obniżyć wydajności-------OBY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi