cadam Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Komputer wiesza się z nieznanej przyczyny. Zainstalowałem na nowo system i znów to samo. Objawia się to tak: Gdy do nagrywarki włożę płytę do nagrania to po chwili nagrywania na monitorze gaśnie obraz (czarne tło), cały czas się świeci dioda od twardego dysku i komputer w ogóle nie reaguje, trzeba resetować. Co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abezus Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 A probowales na przyklad kopiowac dane z plyty na dysk ? Czy efekt bedzie podobny ? Moim zdaniem moze byc zasilacz. Sprobuj pozyczyc od kogos i zobaczyc jak sie bedzie komputer zachowywal. Albo jesli masz na przyklad 2 dyski to odepnij jeden, ogolnie poodpinaj to co nie potrzebne i wtedy zobacz czy problem bedzie sie pojawial ponownie... Ja stawiam na zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Podaj konfiguracje komputera. Możliwa jest tez taśma od nagrywarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Nagrywarka na ATA czy SATA? Bo jeśli ATA to zdobądź taśmę koniecznie 80 żyłową i wtedy spróbuj bo możliwe że masz 40 żyłową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadam Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 ATA Wcześniej było wszystko dobrze, dopiero od niedawna to się pojawiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) lakoniczna odpowiedź. Podaj ten konfig włącznie z zasilaczem. A jak wkładasz płyte pustą i nagraną to sie też tak dzieje? Ja kiedyś w Viście miałem tak, że po włożeniu płyty dvd i jej ruszeniu system sie zawieszał, po prostu kursor mychy stawał i tylko reset pozostawał. Problemem był system w tamtym wypadku bo po przeinstalowaniu go problem ustał... Co oczywiście nie oznacza że masz natychmiast reinstalować system, bo może u Ciebie problem leży w sprzęcie skoro gaśnie ekran. Edytowane 6 Października 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Problemem był system w tamtym wypadku bo po przeinstalowaniu go problem ustał... Co oczywiście nie oznacza że masz natychmiast reinstalować system, bo może u Ciebie problem leży w sprzęcie skoro gaśnie ekran. czytaj 2 zdanie z 1szego postu Edytowane 6 Października 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadam Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Problem rozwiązany. Oddałem do serwisu a tam stwierdzili, że winny był uszkodzony zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...