Ziolek1983 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Chcę podłączyć kartę dźwiękową wyjściem cyfrowym z moim wzmacniaczem. I teraz pytanie czy ta karta http://www.vobis.pl/oferta/komponenty_i_ak...ex_7_1_pci.aspx podłączona do wzmacniacza za pomocą kabla coaxial, będzie odtwarzała muzykę oraz filmy 5.1 tak jak trzykrotnie droższy Xonar DX ? Jestem zielony w temacie i zastanawiam się czy kupując droższą kartę będę wykorzystywał jej możliwości, skoro i tak nie będzie ona podłączona kablami analogowymi, a dekodowaniem zajmie się mój wzmacniacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Jaką masz płyte główna bo może wcale żadnej karty nie potrzebujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Moja płyta główna to jakiś stary ECS P4M890T-M z Realtek ALC655 http://tiny.pl/6qx9 O karcie dźwiękowej pomyślałem, bo po podłączeniu wzmacniacza do zintegrowanej karty za pomocą kabli minijack --> 2RCA i ustawieniu wszystkiego w sterownikach, gra tylko jeden kanał (prawy przód). Po podłączeniu tymi samymi kablami do notebooka wszystko gra jak należy. Na płycie niby jest jakieś złącze S/PDIF, ale nawet nie wiem czy da się do tego coś podpiąć ;) Swoją drogą Art385 podrzuciłeś mi całkiem nie głupi pomysł, że może lepiej nie kupować karty dźwiękowej tylko wymienić płytę główną na coś co ma wyjście optyczne i będzie dawało szanse wymiany procka w niedługim czasie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 no ja bym tak zrobił w cenie DX to można przyzwoite mobo kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...