mic Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Qmpel wali do moich drzwi: miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic! Masz jakis wiatr na proca, bo mi sie blok chyba rozszczelnil i zalalo mi pol kompa....] Jakie straty - pytam. Zalana grafa (po wysuszeniu dziala dalej) no i spalony procek... Poszedlem, obejrzalem no i sie przerazilem, bo kiedys ja jechalem na tym 'zestawie'. Blok ruina. Puscil 'lut' na jednej z krawedzi na dl ok 2cm. Szkoda, ze nie mam jak zrobic zdjecia... Zestaw jest jeszcze na gwarancji. I co teraz. Pan Krzysio zwroci koledze $$$ za proca i da nowy blok, czy jak? Dodam, ze blok uzywany z innymi orginalnymi patentami pana P. (m. in. zasilaczem chlodzonym woda.) Jutro chyba bedziemy rozlutowywac blok, aby zobaczyc co w srodku. Zastanawia mnie tylko ta gwarancja... pozdrawiam i wspolczuje Ci Conor.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 okazalo sie, ze wczesniej inny qmpel to zeskanowal. zaraz zapodam pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jak go rozlutujesz to napewno ci nie uzna gwary... ale moim zdaniem to powinien oddać kase za spalony sprzęt.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 miejsca rozszczelnienia palcem nie trzeba pokazywac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 :!: teraz zdjecie czytelne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 No ladnie ladnie,a ja tego 2 miesiace uzywalem :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 zwroc sie do niego nie z pytaniem a z rzadaniem zwrotu pieniedzy za uszkodzone elementy Jutro pogrzebie w lexie i pogadam z bratem (sedzia) na jakiej podstawiem mozesz dochodzic swoich roszczen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kierowca Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a ja sobie wlasnie CPC sprawilem. co prawda uzywane za 20 zeta, ale po tym co tu przeczytalem ... to ide to wystawic na allegro :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 CPC-shit :) Wiem bo miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 noo widze kolejne ofiary tego badziewia :x wspolczucia dla twojego kolegi , ale tak wlasnie jest jak kupuje sie cos tanio robione i na odwal, bo wiadomo ze to dlugo nie pozyje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 CPC jest na gwarancji ? w takim razie wymienia ci blok na nowy :lol: oczywiscie czas oczekiwania do 2 tygodni .... a o reszcie to zapomnij ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 :lol: nie ma to jak CPC :P jestem ciekaw kiedy mojemu dobremu znajomemu bloczek sie skiepsci (ma go juz pare miesiecy na durniu 1.0ghz :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Mysle, ze powinines sie klocic. Jesli sprzet CPC byl na tzw. "gwarancji", uzywany zgodnie z instrukcja i przeznaczeniem to mozesz udowodnic mu, ze zlamal umowe (albo niezgodnosc z umowa, bo tak chyba sie to nazywa). Od bodajze 01.01.2003 nie ma juz pojecia gwarancja. Przy zakupie zawierana jest umowa, w korej sprzedawca zobowiazuje sie, ze przez okres X miesiecy jego produkt bedzie dobry. Co do zwrotu za sprzet bedzie trudniej bo Pamula bedzie bronil sie rekoma i nogami, ale osobiscie zrobilbym wszystko, zeby wywalczyc kase za zniszczony sprzet - w koncu mozesz byc swiadkiem. Tyle co moge powiedziec, moze Michal wam bardziej pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Mysle, ze powinines sie klocic. Jesli sprzet CPC byl na tzw. "gwarancji", uzywany zgodnie z instrukcja i przeznaczeniem to mozesz udowodnic mu, ze zlamal umowe (albo niezgodnosc z umowa, bo tak chyba sie to nazywa). Od bodajze 01.01.2003 nie ma juz pojecia gwarancja. Przy zakupie zawierana jest umowa, w korej sprzedawca zobowiazuje sie, ze przez okres X miesiecy jego produkt bedzie dobry. Co do zwrotu za sprzet bedzie trudniej bo Pamula bedzie bronil sie rekoma i nogami, ale osobiscie zrobilbym wszystko, zeby wywalczyc kase za zniszczony sprzet - w koncu mozesz byc swiadkiem. Tyle co moge powiedziec, moze Michal wam bardziej pomoze. Dokladnie. W koncu nie poddawane bylo jego badziewne chlodzenie zadnym modyfikacjom. Moim zdaniem, powinien zwrocic kase za procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kierowca Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 CPC-shit :) Wiem bo miałem :) Tera pytanie za 100 pktow: a zgadnij od kogo ten blok kupilem :wink: Hint: za ile poszedl Twoj bloczek, ja za swojego dalem 20 zl :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 FunFel a co teraz masz za chlodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Jak sie ciesze, ze sie tego lajna pozbylem (tzn. kurzy sie gdzies w szufladzie)! Z calego zestawu uzywalem tylko pompki, ktora zaadoptowalem do swojego WC w ver. "samorobka". I co? Nie inaczej - pompeczka siadla po dwoch tygodniach. Na szczescie zaczela donosnie rzezic i w pore mnie obudzila - inaczej do rana woda zdazylaby sie zagotowac :D Chyba nieco ten bloczek zmodyfikuje i przystosuje do czipsetu plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooger Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Heh walcie do CPC o zwrot kasy za spalonego procka i niech wymienią bloczek. Ktoś kiedyś pisał że wypłacili zwrot za spaloną płytę główną. Tylko nic nie grzebcie przed oddaniem bloczku - bo będzie na was. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Musicie poczekac na rade Michala. W UE jest tak (moze w zwiazku z nasza mam nedzieje ze pewna akcjesja mamy podobnie), ze sprzedawca ponosi odpowiedzialnosc cywilna za produkt i jesli z jego winy cos zostanie uszkodzone to ma obowiazek zwrocic Ci kase za wszelkie naprawy lub nowy sprzet. mic > jak mozesz to informuj biezaco jak sie sprawa toczy, bo sam jestem bardzo ciekawy jaki bedzie final. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Tak jak obiecalem skonsultowalem sie z bratem. Pieniadze za zestaw cpc mozesz odzyskac na podstawie rekojmi - i nie daj sie im zwodzic bo masz do tego 100% prawo z racji uskzodzenia - utracone zaufanie co do poprawnosci wykonania konstrukcji i ryzyko dalszych uszkodzen po wymianie Pieniedzy za procesor dochodzic mozesz takze z racji nie wywiazania sie z umowy - tu chodzi i to ze zestaw ma byc bezpieczny (ciezko mi to wytlumaczyc piszac) Wrazie problemow powiedz panu z CPC ze jesli nie ma zamiaru oddac pieniedzy to bedzie mial wieksze koszty.. np koszty zastępstwa procesowego w sadzie jesli przegra sprawe (jesli ja wytoczysz) - pozew moge ci napisac :) W rozmowie z wlascicielem CPC musisz byc bardzo zdecydowany - taka moja rada... Prawo jest po twojej stronie - twoim celem jest przekonac ich ze ty masz racje i ze jest to poparte prawnie - bo tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 czyli do boju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 btw. mozecie wyrazic swoje pochlebne opinie nt tego cpcuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 http://cpc.pl/bezpie.html powolaj sie tz na to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 btw. mozecie wyrazic swoje pochlebne opinie nt tego cpcudaWłaśnie napisałem. Ciekawe co imc lamer Pamula odpisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Teraz do boju wiesz na czym stoisz więc nie cykaj się tylko bierz go ostro w obroty żeby zwrócił ci kase za wszystkie szkody :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ja tez napisalem pare slow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 :lol: :lol: :lol: :lol: Najlepszy jest doradca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 a jaka to temp musiala byc ,ze roztopilo cyne?? moje zdanie jest takie ze to proc uszkodzil blok ,a nie na odwrot prawdopodobnie pompka sie zatrzymala i temp rosla,a plyta nie wylaczyla sie i proc sie spalil i temp dalej rosla i rozlutowala blok potem pod wplywem zmian cis. w bloku pompka ruszyla i zrobila basen w kompie ciekawe czy jak by wam radiator odpadl,to czy zadalibyscie od producenta zwrotu za spalony proc sam mam blok CPC (kupilem gdy nie bylo blokow po 50pln,teraz bym kupil tego Discopolo czy jakos tak za 50pln,bo ma wieksze dziury) i ostatnio spadl mi krociec z pompki w bloku sie zagotowalo,az stopilo weze (syk jak zawor cis. w autobusie) ,szybko wylaczylem kompa nic nie zalane bo woda wyparowala (ani kropli) ,blok 85C (termometr elektroniczny) i prze 10min do bloku nie mozna bylo dotknac palcem zmienil kolor na jasniejszy ,ale luty nienaruszone,wiec samo sie rozlutowac w czasie pracy nie moglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale popatrz jaka jest powierzchnia lutu w blokach cpc a powierzchnia lutu w blokach poprzecznie wierconych ,w cpc to jest tak male ze to 100% bezpieczenstwa to bajka :] , przeciez nawet w najlepszych blokach nie wiem czy mozna liczyc na 100% bezpieczenstwa. Ale kazdy na forum wie czego mozna sie po cpc spodziewac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...