ogien000 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Chciałbym z kuzynem oddalonym odemnie o 800 metrów podzielić się łączem internetowym. Nie wiem co wykorzystać: BlueTooth czy WiFi ? Lepiej by było wykorzystać BleuTooth dlatego, że koszty są mniejsze. Oczywiście z założonymi antenami np.2 BiQuady Teren Wioski, lekko drzewisty. Dało by się tak połączyć. Jest to chyba śmieszne ale chciałbym się z nim podzielić łączem bo kuzyn nie ma netu, a ja bym miał wtedy net o 50% taniej. Edytowane 6 Października 2009 przez ogien000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Lepiej by było wykorzystać BleuTooth dlatego, że koszty są mniejsze. Za co? WiFi i nie ma sie tu nad czym zastanawiac. A fak dzielenia lacza w zalozeniu ze laptop jes serwerem jest bez sensu. Twoj komp off = kuzyna net off. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogien000 Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 To wykorzystam WiFi. Wiem jak wyłącze PC to u kuzyna net się wyłączy. Jakie karty zastosować (pod USB czy pod PCI?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) To wykorzystam WiFi. Wiem jak wyłącze PC to u kuzyna net się wyłączy. Jakie karty zastosować (pod USB czy pod PCI?). A co to za lapki ze bez wifi? To zmienia postac rzeczy, ale net po bt to na krotkie odleglosci i do niczego skomplikowanego. Edytowane 6 Października 2009 przez lukasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Ja bym miał zastrzeżenia co do sensu dzielenia iPlusa, a wiem, bo sam mam ;] Gdy nawet podłączę kablem poprzez udostępnienie połączenia na jednym z kompów to w momencie gdy oba pracują rozłącza połączenie, albo nagle się gubi. Podobna sytuacja zachodzi jeśli otwieram za dużo stron naraz lub generuję za duży ruch np ściągając coś z sieci. Być może to wina mojego modemu (EDGE) ale z zasięgiem nie ma problemu. Tak więc przed inwestycją w sprzęt sieciowy, bądź co bądź wysokości kilku abonamentów, przetestowałbym jak działa to przy podzieleniu na kilka kompów. tak btw: moje zdanie na temat internetu via GSM to nadaje się tylko do maili, gg, allegro itp. reszta działa NIEFAJNIE w domyśle ograniczenia transferu, zrywanie połączenia i takie tam... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogien000 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Kupiłem urządzenia pod wifi (nie wiem jak się dokładnie nazywają) i chodzi ok. Wczoraj zepsuła mi się antenia Bi-Quad na UMTS i chciałbym kupić coś porządnego. Miałem sytuacje że antena log kupiona nowa działała pół dnia. Znalazłem na allegro antenę wielozakresową yagi 14db. Jest ona dobra czy ma ukryte wady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...