Helldud3 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) Amd phenom II x4 945 podkrecilem do 3.4ghz i temp. dochodzi do 61-62stopni podczas grania i teraz kieruje takie pytanie czy taka temperatura procesora jest dobra?? temp. sprawdzana everestem Edytowane 7 Października 2009 przez Helldud3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdamiank Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 62*C to niby jego maksymalna temperatura pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) hmm czyli jak ?? jednak za wysoka ? Edytowane 7 Października 2009 przez Helldud3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdamiank Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Zobacz w budę, wyodkurzaj, wyczyść wentyle z kurzu. Chyba, że wiesz, że tam czysto. Ale dużo kurzu może nieźle wpłynąć na tempy. Ja tak w lapie ze dwa latka nie czyściłem nic, to mi ostatnio C2D t 5300 w Idlu grzał się do 62*C, a w stressie podchodził czasem nawet pod max tempy czyli prawie 85*C. Po zablokowaniu wentyla i zabawie odkurzaczem na max ciągu, tempy spadły mi o 15*C na procu zarówno w Idlu jak i w Stressie i na grafie o 10*C oraz kilka na HDD. To tak przykładem jak kurz może być zabójczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 komp nowy wiec watpie :P ze tak zasyfiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Ten zalman to twoje chłodzenie? Zmień. Na co?- scythe mugen 2 Jaka pasta do tego?- arctic silver 5 temp napewno spadną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helldud3 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 odkrecilem proca na 3.0ghz i dziwna sprawa :P wczesniej nie sprawdzalem temp. jak bylo na 3.0 a tu widze grajac w gta iv mam 58stopni wiec raptem o 3 stopnie skoczylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadAg! Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 odkrecilem proca na 3.0ghz i dziwna sprawa :P wczesniej nie sprawdzalem temp. jak bylo na 3.0 a tu widze grajac w gta iv mam 58stopni wiec raptem o 3 stopnie skoczylo Moj 940 idzie na 3200 (16x200) teraz. Temp w stresie 39* - chlodzenie Thrmalright eXtreme ultra 120. Bez wiatraka na radiatorze (choc prawidlowa nazwa powinna brzmiec 'wiezowiec') jest 55* . Moim zdaniem jak pisal kolega wczesniej zmien chlodzenie. To nie jest duza wartosc O/C twoje 3400, jak nie podnosiles napiecia temperatura praktycznie powinna byc gora 1-3 * wyzsza niz na nominalnych parametrach dla 945. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...