Skocz do zawartości
Helldud3

Amd Phenom 945

Rekomendowane odpowiedzi

Amd phenom II x4 945 podkrecilem do 3.4ghz

i temp. dochodzi do 61-62stopni podczas grania

i teraz kieruje takie pytanie

czy taka temperatura procesora jest dobra??

temp. sprawdzana everestem

Edytowane przez Helldud3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w budę, wyodkurzaj, wyczyść wentyle z kurzu. Chyba, że wiesz, że tam czysto. Ale dużo kurzu może nieźle wpłynąć na tempy. Ja tak w lapie ze dwa latka nie czyściłem nic, to mi ostatnio C2D t 5300 w Idlu grzał się do 62*C, a w stressie podchodził czasem nawet pod max tempy czyli prawie 85*C. Po zablokowaniu wentyla i zabawie odkurzaczem na max ciągu, tempy spadły mi o 15*C na procu zarówno w Idlu jak i w Stressie i na grafie o 10*C oraz kilka na HDD. To tak przykładem jak kurz może być zabójczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odkrecilem proca na 3.0ghz i dziwna sprawa :P

wczesniej nie sprawdzalem temp. jak bylo na 3.0 a tu widze grajac w gta iv mam 58stopni

wiec raptem o 3 stopnie skoczylo

Moj 940 idzie na 3200 (16x200) teraz. Temp w stresie 39* - chlodzenie Thrmalright eXtreme ultra 120. Bez wiatraka na radiatorze (choc prawidlowa nazwa powinna brzmiec 'wiezowiec') jest 55* . Moim zdaniem jak pisal kolega wczesniej zmien chlodzenie. To nie jest duza wartosc O/C twoje 3400, jak nie podnosiles napiecia temperatura praktycznie powinna byc gora 1-3 * wyzsza niz na nominalnych parametrach dla 945.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi