Skocz do zawartości
Maciem

Rezerwuar I Bloczek Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam 245 zł i chcialbym zakupic rezerwuar i bloczek na cpu , tylko nie mam pojecia jakie . Posiadam juz Black Ice Pro 2 i jak narazie pompke aquael 650 l/h . Najprawdopodobniej kiedys tez dojdzie bloczek na GPU :)

Myslalem nad uzywanym prosonem pro v4 albo Swiftech GTX a co do rezerwuary to myslalem nad Swiftech MCRES-MICRO ale to tylko mysli ;p

sprzet taki jak w podpisie tylko w najblizszym czasie zmieniam procka na q9450 :)

z gory dziekuje z odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TUTAJ masz fajny tescik ;)

hmm...cos mi sie zdaje, ze Bumel mial lub nadal ma na sprzedaz rez Swifa tylko cos tam go chyba przerobil troche, takze mozesz go zapytac...

SWIF REZ

Edytowane przez czolo7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo dzieki :) to raczej juz na pewno biore ten bloczek :) a co do reza to sie popytam :) a moze zamiast tego Reza Swiftech Micro to moze jakis o-tank uzywany albo cos innego ? wielkie dzieki za pomoc :wub:

moze to cie zainteresuje tylko zapytaj sprzedajacego jaka cena min....

http://allegro.pl/item770777641_zbiornik_d...ia_wodnego.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rez bede mial w przyszlym tygodniu , a jest to Swiftech MCRES-MICRO :) mam jeszcze jedno pytanie , czy bloczek frost2gpu bedzie pasowal na 4890/5770 i czy dal by sobie rade z odprowadzeniem ciepla ? czy lepiej zostawic sobie accelero s1 ?

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja wiem o tym dobrze , mam rozne radiatorki w domu to mozna je przyciac na wymiar :) Niestety fullcovera raczej nigdy nie kupie bo cena odstrasza :( A jaki blok na grafe bys polecil , w cenie ok. 100 zł ? :)

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli zamontujesz blok na samo GPU, to musisz jeszcze pomyslec o radiatorkach na pamieci oraz na sekcje zasilania. A ogolnie co do samego bloku to wg mnie dobry by byl jakis Prison...

F2gpu spokojnie daję radę na gpu z odkrytym rdzeniem. Miałem ten blok na 4850 i dawał radę. Do tego mam zalętę w postaci bardzo niskich oporów przepływu. Do takiej grafy spokojnie wystarczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi