SirTomash Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Ludzie pomozcie.Mam nowego Athlona 1700+ i przy rozkreconej obudowie i minimalnym obciązeniu procka ma temperature 63 stopnie (Bez podkrecania !!!). Mam wentylator Spire Falcon Rock 2,ktory u kumpla na podobnym procku spisuje sie o niebo lepiej. Moze to wina pasty.Uzywlem tej na wentylatorze, nie zmienialem jej.Dodam ze mam plyte Asusa A7V8x,ktora ma 3 dni. Jesli ktos ma jakis tips to slucham,bo sam nie wiem co mam robic.Moj Athlon to DLT3C ... JIUHB 0313RPMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subar Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Na coolerach nie znam sie zbyt dobrze. Sadze jednak ze powinienes sprawdzic czy radiator dokladnie dociska do procesora. O blednym odczycie temperatury nie ma mowy, sam mam ta plyte i z odczytem jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subar Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 aahh... przez modem wyskoczyl mi drugi post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Ludzie pomozcie.Mam nowego Athlona 1700+ i przy rozkreconej obudowie i minimalnym obciązeniu procka ma temperature 63 stopnie (Bez podkrecania !!!). Mam wentylator Spire Falcon Rock 2,ktory u kumpla na podobnym procku spisuje sie o niebo lepiej. Moze to wina pasty.Uzywlem tej na wentylatorze, nie zmienialem jej.Dodam ze mam plyte Asusa A7V8x,ktora ma 3 dni. Jesli ktos ma jakis tips to slucham,bo sam nie wiem co mam robic.Moj Athlon to DLT3C ... JIUHB 0313RPMW Jaką masz wersje BIOS-u może za dużo pasty nałożyłeś .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Zdecydowanie jestem za tym, ze to plyta zawyza. Poszukaj bo bylo cos o tym!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Sprawdż bios, to pewnie płyta cos kwasi. Chyba że wina stoi po twojej stronie i źle założyłeś radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirTomash Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Jak juz pisalem pasta była juz na wentylatorze i wlasnie ta zastosowalem. Na oko ilość była odpowiednia( no ale na oko to chłop w szpitalu leży). Bios jest chyba ok,(kolega na tej samej plycie podkreca ze hoho i ma 49 stopni przy ponad 2000Mhz). Moze zdejmę wiatrak zeskrobie paste i dam inną. Odwrotne zalozenie wiatraka jest chyba możliwe,nie wiedzialem ze może to mieć aż takie znaczenie. Zawsze moge go zalożyć na odwrót,ale czy to dużo da ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Jak juz pisalem pasta była juz na wentylatorze i wlasnie ta zastosowalem. Moze zdejmę wiatrak zeskrobie paste i dam inną.hehe ... nie mow moze tylko idz to szybko zrobic ;) wyczysc dokladnie i zaloz swierza paste Odwrotne zalozenie wiatraka jest chyba możliwe,nie wiedzialem ze może to mieć aż takie znaczenie. Zawsze moge go zalożyć na odwrót,ale czy to dużo da ????jak juz pewnie zauwazyles podstawa twojego coolerka nie jest symetryczna ... i domysl sie dlaczego ... ma byc tak zalozony jak ustawa przewiduje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 hmmm jeśli obróciłeś wszystko o 180 stopni to nic dziwnego że masz tyle - profilaktycznie zdejmij radiator z proca, zmyj to coś i nałóż normalnej pasty na proc i załóż radiator - uważaj przy okazji na "stopień" w sockecie i wycięcie radiatora - tak żeby pasowało zresztą dziwne... 3 dni masz temp z kosmosu i nic nie robisz sam :?: pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Też mam tego spire, i to, co było na podstawce zmyłem od razu i dałem srebrną pastę. Raczej nie założyłeś coolera odwrotnie o 180*, bo proc pożyłby około 10s. Wiem, bo już jednego tak spaliłem. Jak wycięcie na socketa byłoby odwrotnie, to cooler oparłby się o socket i dotykał tylko krawędzi jądra proca. Po prostu zdejmij go, usuń pastę silikonową, daj srebrną i załóż jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Też mam tego spire, i to, co było na podstawce zmyłem od razu i dałem srebrną pastę. Raczej nie założyłeś coolera odwrotnie o 180*, bo proc pożyłby około 10s. Wiem, bo już jednego tak spaliłem. Jak wycięcie na socketa byłoby odwrotnie, to cooler oparłby się o socket i dotykał tylko krawędzi jądra proca. Po prostu zdejmij go, usuń pastę silikonową, daj srebrną i załóż jeszcze raz. eee tam 10 sek ;) mój zrobił 3 pętle w 3dm2k i się skapnąłem że coś duuużo tych celsiuszów niemniej działał przez dłuższą chwilę (stabilnie!). pozdr :) UPDATE : przyznaję że dałem ciała tak go zakładając ale jest to możliwe! dlatego o tym napisałem (nie ma jak osobiste doświadczenia).... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirTomash Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Rzeczywiscie wiatral był na odwrót założony ,a na dodatek połowa procka nie była w ogóle pokryta siliconem. E tam 10 sek, Zdążyłek wszystko poinstalować i meczyk w fifie pyknac :),procek działał stabilnie tylko 68 stopni to troszkę chyba dużo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Rzeczywiscie wiatral był na odwrót założony ,a na dodatek połowa procka nie była w ogóle pokryta siliconem. E tam 10 sek, Zdążyłek wszystko poinstalować i meczyk w fifie pyknac :),procek działał stabilnie tylko 68 stopni to troszkę chyba dużo :) Fuksiarzu. Mam nadzieje, ze to Cie nauczy uwaznego i dokladnego zakladania Coolera, acha masz kurde szczescie, ze nie ukruszyles jadra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Faktycznie fuksiarz :D:D:D Mój sie spalił, jak wchodziłem do ABS, żeby ustawić "shudown temperature" :lol: :lol: :lol: po 4 sekundach zaśmierdziało, stickery na procku spaliły się na piękny brązik, jąderko nadtopiło. Mam teraz śliczny breloczek :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...