RCrack Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 A więc, szukam taniego zestawu do zabawy. Części jakie posiadam to: - Obudowa - Zasilacz, lecz go się zmieni pewnie na Fortona (chyba że jest coś ciekawego <100 zł) - Karta Graficzna - Palit 8600 GT @ jeden z lepszych egzemplarzy bez v-mod'a - Dysk Twardy 120GB WD SATAII - pewnie dokupi się większy, ale potem. - Zdezelowany DVD-Rom i nagrywarka CD. Częsci których szukam - Procesor. Nie musi być nowy, myślałem nad PDC E5300, 2140 i innymi takimi. Mogę rozważyć też AMD. - Płyta główna, GA P31 trelemorelesrele, chyba nie ważne - pewnie DS3, bo ma 'oszczędzanie energii' , a pod AMD coś pod A780 (? z amd zostałem na poziomie s.754 i 939) - Ram - 2GB. Goodram. I co , to chyba wszystko, ay. Proszę o porady i nie odsyłanie do przyklejonych tematów które już przejrzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Zasadnicze pytanie,jaka kwota dysponujesz i do czego ma sluzyc tej komputer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Nie wiem 300-400-500 zł. Komputer, a raczej nowe części - Photoshop i 3DS Max - ale z tym radzi sobie nawet mój Athlon. Z czasem dokupię grafę (ale z czasem, równa się miechów kilka ) ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) p31 do o/c troche nie bardzo. Do e5200 moze wystarczy ale do zadnych innych prockow juz na pewno nie. U umnie ta plyty robi zaledwie fsb 285 przy ustawionym pci-e freq na sztywno, zreszta o ile mi wiadomo to raczej standardowy wynik. Edytowane 8 Października 2009 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Z tego co pamiętam to P31 DS3L wyciskała lajtowo około 400mhz FSB. Do procków z wysokim mnożnikiem idealna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 (edytowane) Tak, ale z czestotliwoscia pci-e ustawiona na "auto", a ta - przy FSB rownym 400 bedzie miala juz horrendalnie wysoka wartosc! Jak juz wspomnialem przy pci-e ustawionym recznie na 100mhz ta plyta nie zrobi nawet fsb300... Edytowane 11 Października 2009 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 A spróbuj ustawić PCI-Ex na 101-102MHZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 p31 do OC w okolicach 350 spokojnie daje radę - na 333 ustawia się automatycznie (na auto) dzielnik PCIex na 3.33 i mamy równe 100MHz, powyżej mamy nieco więcej ale do 110 można bez obaw ciągnąć. Moje p31 nie wiem gdzie ma wall'a w sumie, procek się kończy na 456MHz. Jak byś był zainteresowany to za tydzień będzie ogłoszenie w komisie. W sumie to podałeś, że chcesz kupić MOBO, procka i RAM. RAM po kosztach Goodram, płytka GA-P31-DS3L, E5200 do tego (lub kręćliwy e2160 lub 2180 - e2140 ma za niski mnożnik) i powinieneś się zamknąć w 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...