Skocz do zawartości
manitou85

Czy Spalilem Plyte Glowną?

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

zlozylem nowy zestaw

plyta -asrock a770de+

procesor-Athlon II 240

pamiec- g.skill 2 x 2gb

dysk-samsung 500gb

grafika-asus 9600gso

ngrywarka-samsung

zasilacz-ocz fatal1ty400W

obudowa-elite330k

w czasie instalacji windowsa podlamalem sie bo podczas wlączonego kompa wyskoczyla mi jedna kosc pamieci,nawet nie pytajcie jak to sie stalo tylko prosze was bardzo o odpowiedz czy spalilem plyte bo komp zgasl i juz go nie moge wlączyc.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pytanie: JAK TO SIE STAŁO???!!!??? ;-)

Wyskoczyła i co uderzyła w grafikę czy spadła na podłogę?

Wypadła zupełnie czy tylko sie wypięła?

Co zrobiłeś? Wsadziłeś na włączonym zpowrotem? (joke) ale jak Ci wyskoczyła sama po złożeniu to chyba można spodziewać sie niezłych technik monterskich :)

Reset biosu i spróbuj odpalić z jedną kością nie tą co wyskoczyła może kość zdechła od uderzenia czy wyskoku...

Kurczę...

Sorry ale muszę... :lol: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci widać były źle zamontowane. Podłącz z powrotem te pamięci. Dociśnij wszystko co trzeba.. Odepnij wpierw na chwile kabel od zasilacza i zresetuj bios płyty. Jeżeli nie wstanie spróbuj wymontować tą kość co Ci padła. Potem spróbuj przełożyć tę jedną kość do innego gniazda. Jednak zmartwię Cię, raczej płyta padła.

Wydaje mi się że gdyby wypadła całkiem, to by napisał o tym ;).

I nie śmiej się z niego.. Nie każdy posiada umiejętności monterskie, dlatego od czegoś są osoby tym zajmujące się ... No ale tak to jest jak chce się pokazać że nie jesteś gorszy, a to łatwe takie etc.. :E

Edytowane przez david11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze pytanie: JAK TO SIE STAŁO???!!!??? ;-)

Wypadła zupełnie czy tylko sie wypięła?

Co zrobiłeś? Wsadziłeś na włączonym zpowrotem? (joke) ale jak Ci wyskoczyła sama po złożeniu to chyba można spodziewać sie niezłych technik monterskich :)

Reset biosu i spróbuj odpalić z jedną kością nie tą co wyskoczyła może kość zdechła od uderzenia czy wyskoku...

Kurczę...

Sorry ale muszę... :lol: :lol2:

jak to sie stalo ze pamiec wyskoczyla ano bardzo prosto moj maloletni braciszek widzial jak przekladalem kostki i tez chyba chcial poprzekladac,to byl moment,windows sie instalowal a ja robilem sobie jedzenie,jak przyszedlem to juz bylo po wszystkim :)

zrobie tak jak piszecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to sie stalo ze pamiec wyskoczyla ano bardzo prosto moj maloletni braciszek widzial jak przekladalem kostki i tez chyba chcial poprzekladac,to byl moment,windows sie instalowal a ja robilem sobie jedzenie,jak przyszedlem to juz bylo po wszystkim :)

zrobie tak jak piszecie

HOLY SHIT! Kurcze stary to sorry za śmiech i współczucia... Brat jeszcze ma dłonie? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nie śmiej się z niego.. Nie każdy posiada umiejętności monterskie, dlatego od czegoś są osoby tym zajmujące się ... No ale tak to jest jak chce się pokazać że nie jesteś gorszy, a to łatwe takie etc.. :E

Poprawnie wsadzony RAM jest blokowany zaciskami/zatraskami i nie moze sobie ot tak wypasc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie potrzebuje jeszcze pomocy, nie moglem na nowym kompie zainstalowac windowsa,mam mx6 bo podczas instalacji komputer sie zawieszal, wiec podlączylem nowy dysk pod starego kompa i zainstalowalem windowsa mx6 ale w nowym kompie w kolko startuje plansza ze "przepraszamy ze windows nie zostal prawidlowo ....ble,ble,ble i zaden tryb nie dziala takze awaryjny,caly czas startuje w kolko,poradzcie mi co zrobic.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie potrzebuje jeszcze pomocy, nie moglem na nowym kompie zainstalowac windowsa,mam mx6 bo podczas instalacji komputer sie zawieszal, wiec podlączylem nowy dysk pod starego kompa i zainstalowalem windowsa mx6 ale w nowym kompie w kolko startuje plansza ze "przepraszamy ze windows nie zostal prawidlowo ....ble,ble,ble i zaden tryb nie dziala takze awaryjny,caly czas startuje w kolko,poradzcie mi co zrobic.

pozdrawiam

windows mx6 to jakas nowa wersja windowsa?

gdzie mozna taka kupic? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, lektura wskazuje że jest to ostro nieoficjalna wersja i takie zdecydowanie nie są wspierane na tym forum. Jeśli chcesz zainstalować system i nie uczestniczysz w żadnym programie w stylu MSDNAA, nie masz Win7RC, i nie masz pieniędzy na Windowsa legalnego pełnego, to pozostaje Ci cała gama linuxów. Chociażby Ubuntu, które jest proste w użyciu, stabilne, darmowe i legalne :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, lektura wskazuje że jest to ostro nieoficjalna wersja i takie zdecydowanie nie są wspierane na tym forum. Jeśli chcesz zainstalować system i nie uczestniczysz w żadnym programie w stylu MSDNAA, nie masz Win7RC, i nie masz pieniędzy na Windowsa legalnego pełnego, to pozostaje Ci cała gama linuxów. Chociażby Ubuntu, które jest proste w użyciu, stabilne, darmowe i legalne :)

pozdrawiam

chwila,chwila,mam oryginalnego windowsa xp i mam prawo do kopii zapasowej a ze wybralem kiedys mx6 to tylko dlatego ze jest po prostu lepszy od orginalu,ale nie wiem co sie dzieje z tym instalatorem mx6 wiec zainstalowalem oryginalny,nieprzerobiony xp z sp2 i wszystko gra.

pozdrawiam

Edytowane przez manitou85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie mx mają przerobione bazy sterowników , w moim nowszym kompie mx7 zmusił mnie do 30 min batalii o zainstalowanie sterowników do dzwiękówki. Następnie zainstalowałem mx8.1 i tu już nie było problemów. MX6 jest stara przeróbką i to może być przyczyną problemów. Możesz jeszcze posiedzieć w nlite i uzupełnić bazę sterów w mx6 , ale myślę ze wybranie mx8.1 jest lepszym rozwiazaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi