MarK Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 no i stalo sie, dokonczylem moda obudowy 8) (BTW robilem go chyba pol roku - brak czasu :roll: ) przez ten czas komp byl otwarty i procek biegal spokojnie na FSB 150mhz (1650 mhz), teraz gdy obudowe mam gotowa to wypadalo by to wszystko skrecic po skreceniu komp normalnie wstal, winda sie zaladowala i zwis :evil: mysle sobie nic wielkiego, restart i kolejny zwis :evil: :evil: pierwsza mysl - przegrzewa sie proc, wchodze do BIOS'u i temp. wynosi 43 stopnie, magistrala w dol na 143mhz i to samo, 138mhz to samo, 133mhz to samo 8O , teraz mam kompa stabilnego na FSB 124mhz (11x124) :? na magistrali 133mhz Prime95 nie zdarzy nawet testu odpalic bo zaraz mam zwis :( jakies pomysly co moge z tym zrobic :?: BTW przy otwartej budzie wszystko jest OK PS. proca chlodze Titan'em D5TB (4) PS2. mam zamiar kupic dwa wentyle na gore obudowy - mam desktopa :) - ktore bede wdmuchiwac do obudwy powietrze, pomoze ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 moim zdaniem wedlug mnie wymien chodzenie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Jakie chlodzenie, co ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz? Moim zdaniem plyta do reklamacji. Kurna niemozliwe jest, zeby nie bylo stabilnego fsb 133, ewentualnie pamieci!!! Sprawdz na innej plycie swoj ram i procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 qmpel mial podobny problem i po wymianie chlodzenia wszystko jest dobrze. i bez <span style="color:red;">[ciach!]</span>a wulgaryzmow ok? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 qmpel mial podobny problem i po wymianie chlodzenia wszystko jest dobrze. i bez <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wulgaryzmow ok? ;) :P Nie bo tak sie sklada, ze pitolisz bzdury!!! To, ze kumpel mial problem - mnie to nie obchodzi. Ja mowie Ci to z czym sie spotkalem w pracy, a serwisuje 800 kompow i ze 350 wszelkiej masci drukarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 ale przy otwartej budzie wszystko wraca do normy :? jak juz to jaki polecacie wentylator do max. 50zl :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 za 58 kup sobie coolermastera x-dream :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 qmpel mial podobny problem i po wymianie chlodzenia wszystko jest dobrze. i bez <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wulgaryzmow ok? ;) :P Nie bo tak sie sklada, ze pitolisz bzdury!!! To, ze kumpel mial problem - mnie to nie obchodzi. Ja mowie Ci to z czym sie spotkalem w pracy, a serwisuje 800 kompow i ze 350 wszelkiej masci drukarek sorki spiderman ale to ty troche pitolisz :) jesli przy zamknietej budzie komp sie wiesza a przy otwartej chodzi to na bank jest to zwiazane z chlodzeniem tylko fakt faktem ze raczej nie proca proponuje sprawdzic temp. NB (przy okazji SB) najprawdopodobniej to on jest powodem twojego problemu zaloz wentylatorek i wymien paste pod radiatorkiem (jesli trzeba zaloz radiatorek na SB) i powinno byc ok pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 A czytaliście specyfikacje TITANA D5TB? Zamiast się kłócić z wami powiem autorowi, że ten wiatrak maksymalnie przeznaczony jest do 1800+. i nie więcej. Wiem, bo mam taki, ale założyłem już go na grafę. Tam to może się nadaje :) Na CPU polecam wiatrak Arctic Cooling copper stilent TC z certyfikatem ISO 9002 (z termistorem, który trza wywalić, a kabelki zewrzeć). U mnie chłodzi to, co w podpisie (0,18) proc pobiera prawie 100 watów i chodzi stabilnie. Kupisz za 55 zyla nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 A czytaliście specyfikacje TITANA D5TB? Zamiast się kłócić z wami powiem autorowi, że ten wiatrak maksymalnie przeznaczony jest do 1800+. i nie więcej. Wiem, bo mam taki, ale założyłem już go na grafę. Tam to może się nadaje :) Na CPU polecam wiatrak Arctic Cooling copper stilent TC z certyfikatem ISO 9002 (z termistorem, który trza wywalić, a kabelki zewrzeć). U mnie chłodzi to, co w podpisie (0,18) proc pobiera prawie 100 watów i chodzi stabilnie. Kupisz za 55 zyla nara. heh... chyba z choinki sie urwales ;) :lol: 1800+ :lol: zgoda ale palomino a nie t-bred bo to juz zupelnie inna bajka. Tez mam ten cooler i jest to jeden z lepszych produktow w klasie cena/wydajnosc proc krecony tak jak w podpisie vcore 1,6 full load 49*C buda zamknieta jeden wentyl 80x80 z boku temp. otoczenia okolo 28*C :!: przy 22*C temp. cpu 45*C maxx wiec nie wiem czego chciec wiecej :? Zreszta polookaj po forum w cholere ludzi jedzie wlasnie na tym coolerze & t-bred (0.13u) 1700+@2xxx :D :twisted: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 A czytaliście specyfikacje TITANA D5TB? Zamiast się kłócić z wami powiem autorowi, że ten wiatrak maksymalnie przeznaczony jest do 1800+. i nie więcej. Wiem, bo mam taki, ale założyłem już go na grafę. Tam to może się nadaje :) Na CPU polecam wiatrak Arctic Cooling copper stilent TC z certyfikatem ISO 9002 (z termistorem, który trza wywalić, a kabelki zewrzeć). U mnie chłodzi to, co w podpisie (0,18) proc pobiera prawie 100 watów i chodzi stabilnie. Kupisz za 55 zyla nara. heh... chyba z choinki sie urwales ;) :lol: 1800+ :lol: zgoda ale palomino a nie t-bred bo to juz zupelnie inna bajka. Tez mam ten cooler i jest to jeden z lepszych produktow w klasie cena/wydajnosc proc krecony tak jak w podpisie vcore 1,6 full load 49*C buda zamknieta jeden wentyl 80x80 z boku temp. otoczenia okolo 28*C :!: przy 22*C temp. cpu 45*C maxx wiec nie wiem czego chciec wiecej :? Zreszta polookaj po forum w cholere ludzi jedzie wlasnie na tym coolerze & t-bred (0.13u) 1700+@2xxx :D :twisted: pozdrav Lagier Zgadza się Lagier. Moj jak w podpisie z Thermo Control przy średniej 2400 obr/min sprawuje się tak samo jak Cooler Master X-Dream HAC-81 przy 3000 obr/min 8O - trzymają temp 40st w idle AXP1700+ 11*185 na zwykłym białym termosilikonie. Może to jednak kwestia poszczególnego egzemplarza. Co do tematu - także postawiłbym temp. na NB i SB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacAAA Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 a ja stawiam na zasilacz. U mnie przy zasilaczu "no name" przy magistrali 133 zawieszal co jakies 15 minut. Po zmianie zasilacz /fortron 235W/ problem zniknal : ECS K7S5A ATHLON XP 1700+ 256SDRAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 a ja stawiam na zasilacz. U mnie przy zasilaczu "no name" przy magistrali 133 zawieszal co jakies 15 minut. Po zmianie zasilacz /fortron 235W/ problem zniknal : ECS K7S5A ATHLON XP 1700+ 256SDRAM no tak zasilacz przy k7s5a to tez wazna sprawa ale tutaj to napewno NIE to [dokladniej czytaj posty] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 znalazlem winowajce :!: to nie chlodzenie, nie MOBO, tylko jedna z kostek RAM'u :? mam jakas pamiec VM 256 mb SDR ( jakis noname, ale chodzi na 150 mhz :twisted: ) i 128mb na kostkach HYNIX'a, i to wlasnie HYNIX'y nie wyrabialy :roll: , nie mam zielonego pojecia czemu, z otawrta buda chodza na 150 mhz ale z zamknieta 124mhz to max :? wytlumaczy mi to ktos :?: :?: :?: zasilke mam 350W, wiec to chyba nie ona 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 znalazlem winowajce :!: to nie chlodzenie, nie MOBO, tylko jedna z kostek RAM'u :? mam jakas pamiec VM 256 mb SDR ( jakis noname, ale chodzi na 150 mhz :twisted: ) i 128mb na kostkach HYNIX'a, i to wlasnie HYNIX'y nie wyrabialy :roll: , nie mam zielonego pojecia czemu, z otawrta buda chodza na 150 mhz ale z zamknieta 124mhz to max :? wytlumaczy mi to ktos :?: :?: :?: zasilke mam 350W, wiec to chyba nie ona 8) ta sprawa to wlasnie sprawa chlodzenia tylko ze nie NB/SB a ramu :) tzn. te nonamey po prostu dostawaja po tylku przy fsb 150 mhz i przy otwartej budzie gdy cyrkulacja powietrza jest bdb pamiatki sie nie przegrzewaja na tyle by zawieszac kompa natomiast gdy zamykasz bude pamiec dostaje w kosc grzeje sie cholernie i zalicza zwiechy tak to juz jest z tymi noname'ami raz trafisz na dobre raz na srednie a raz na buble :evil: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...