Viners Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Mam na oku dość ciekawie wyglądający zestaw... pomijając inne parametry (gdyż jest gotowy, i nie mogę nic w nim zmienić, jedynie kupić go lub nie) zastanawiam się czy 3 GB RAMu wystarczy mi do gier.. czy sądzicie że to jest wystarczająca ilość żeby pograć spokojnie na max detalach w Crysis, GTA IV czy Fallouta 3? oprócz grania będe na nim tylko słuchał muzyki lub oglądał filmy, więc myślę że do tego nie jest mi potrzebna jakaś niesamowita ilość RAMów.. proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Moze pierw napisz jaka jest ta "resta" sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viners Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 no ok, więc tak: procek: Intel i5-750 (2,66 GHz, BUS 2,5 GT/s, cache L2 8 MB) pamięć: 3 GB RAM DDR3 1333 MHz, dysk twardy: 640 GB Sata-2 grafika: ATI Radeon HD4650 1GB niestety mało konkretne dane, bo tyle jest napisane w ofercie.. ale myślę że wystarczy do określenia czy te gierki będą chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 O max detalach raczej zapomniec mozesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 grafika jest slaba jezeli chodzi o granie , ile niby masz kasy na kompa ? raczej Ci lepiej tutaj doradzimy niz to co widze u gory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 HD4650 1GB :plum: Z dala szerokim łukiem od tego padła... A co do ilości pamięci RAM - sam mam 3GB i jeszcze jakoś się daje grać. Musiałbym mieć jakieś odniesienie względem nowych tytułów ale jeśli mowa o 3x1GB DDR3 to IMHO w małych pieniądzach taki Triple Kit można brac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) no ok, więc tak: procek: Intel i5-750 (2,66 GHz, BUS 2,5 GT/s, cache L2 8 MB) pamięć: 3 GB RAM DDR3 1333 MHz, dysk twardy: 640 GB Sata-2 grafika: ATI Radeon HD4650 1GB niestety mało konkretne dane, bo tyle jest napisane w ofercie.. ale myślę że wystarczy do określenia czy te gierki będą chodzić. Ta oferta z MediaMarkt jest średnia słaba grafa, nie wiadomo co to za płyty Gigabyte ale jaki?, karta graficzna słaba... czyli ogolnie nie warto moim zdaniem za 2499zł... Za 2800-3000 kupisz już gotowego kompa który będzie mieć zdecydowanie lepszą grafę... czyli GTX260,GTX275 lub Ati HD4870,HD4890... Edytowane 8 Października 2009 przez Marcin5611 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 @ Marcin5611 Ten zestaw, co podałeś ma zasilacz Rasurbo - żart, a nie markowy... Co nie zmienia faktu, że zestaw wymieniony przez autora też jest beznadziejny i też ma bardzo słaby zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viners Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 na komputer mogę wydać maks. 2500 zł. a pasowałoby jeszcze w tą cenę zmieścić jakąś klawiaturę i myszkę. hm no jak tak popatrzyłem na te zestawy na allegro, to wypatrzyłem ten: http://www.allegro.pl/item760773452_i5_750...9800gt_1gb.html co o tym sądzicie? bo gdybym go wziął to zostało by mi jeszcze dwie i pół stówy na klawiaturę i myszkę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) ten zestaw co podales tez bym omijal ;) Zasilacze rasurbo to totalny badziew :rolleyes: Najwyższej jakości zasilacz renomowanego producenta. Prawdziwie bezgłośna praca + moc rzeczywista 630W to bardzo mocna strona tego zestawu!!! Nie daj się skusić niską ceną na innych aukcjach WYBIERZ JAKOŚĆ ZA ROZSĄDNE PIENIĄDZE! Pamiętaj drogi Kliencie - zasilacz jest bardzo ważnym elementem komputera, zakup i użytkowanie słabego zasilacza nieznanej firmy może spowodować trwałe uszkodzenie komputera i bezpowrotną utratę danych! Zapytaj konkurencję, jakiej firmy zasilacze stosują, gdyż wstydzą się podać producenta w opisie aukcji! Słaby zasilacz = kłopoty! o ironio :) bardzo ciekawe , a daja taki zasilacz jak rasurbo co moze w kazdej chwili zabrac pol kompa :lol2: ps. w tym drugim co podales to na pewno zasilacz do wymiany , nie wiadomo jaki dysk dadza no i grafa nie jest juz jakas super wydajna a takze marnowanie pieniedzy na 1gb pamieci na takiej grafie :) Edytowane 8 Października 2009 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Halo! Ludzie czasami trzeba kogos ocucic. Nie gadajcie tylko uswiadomcie kolege ze na allegro zestawow sie nie szuka. Problemy z gwarancja to oddzielny problem. Najwazniejsze jest to ze maja shit zamiast zasilki, gowniane karty z kupa ramu i chorendalne ceny.. Popatrz na zestaw u nas na forum za 2000zl i doloz klawe +mysz kolejno wybierz sklep i bedziesz mial zlozony pc w dobrej cenie z najwyzsza mozliwa wydajnoscia i gwarancja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viners Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 no spoko, tylko kupując zestaw z forum musiałbym go zamówić w sklepie internetowym, a z tego co widziałem to te z najlepszą opinią mają siedziby w Gdańsku.. z racji że mieszkam w ok. Kraka nie widzi mi się jeździć do Gdańska z zepsutym kompem. a naprawdę na allegro nic dobrego nie można znaleźć? http://www.allegro.pl/item753579781_core_i...500gb_550w.html czy ten zestaw też jest aż taki zły? bo sklep jest w Krk więc by mi to pasowało.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Tak takie zestawy to kupa... Zazwyczaj laduja fajnego proca, karte z duza iloscia pamieci i 90% kupujacych juz trzepie z podniety jaki to wypas... Pozniej sie okazuje ze grafa do [gluteus maximus], zasilacz pada, dysk firmy krzak a plyta ledwo proca ciagnie i jest zalamka i dokupowanie nowych podzespolow. No rzeczywiscie, poprostu interes zycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Te zestawy sa z natury zle. Nie masz jechac tylko spakowac i wyslac i juz. Polowa sklepow z allegro nie istnieje/ma gdzies "gwarancje"/zapomina o tobie po wplacie kasy/jest zarejestrowana na Cyprze xD Zreszta jest 90% wieksze ryzyko ze to ten zestaw sie popsuje (hah on sie po prostu zjara) niz ten ze sklepu chocby z Gdanska. Po za tym mozesz zlozyc zestaw warty w necie jakies 200zl mniej niz masz na niego. Pochodzic po krk, i popytac w sklepach. Trafisz w koncu na taki ktory ci zlozy to co chcesz za to troche wiecej jednak, ale i tak nie zedra tak jak ci z allegro... ps. wiem ze kusi 1gb ram na karcie, najnowszy proc xxx i 200000 W zasilacz, ale to tylko liczby nie majace wplywu na wydajnosc (albo majace ale negatywny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Jeśli lokalizacja jest problemem bo obawiasz się zamawiać wysyłkowo, to może morele.net? Mają jakieś Netpunkty ("punkty serwisowo-odbiorcze"), między innymi w Krakowie. Nie wiem niestety jak to się sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viners Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 ok już pomyślałem że wolę złożyć ten zestaw np. na esc.pl, skoro twierdzicie że na allegro nie warto. więc na podstawie tych zestawów z forum złożyłem taki: Procesor: AMD Athlon II X4 620 /2.6GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/ 359 zł Wentylator: Arctic-Cooling Freezer Xtreme Rev.2 135 zł Płyta główna: Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/ 290 zł Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 300 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 179 zł Karta graficzna: PowerColor Radeon HD4870 1024MB DDR5 /256bit/ DVI HDTV 560 zł Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223B SATA (black) 95 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W 349 zł razem 2267 zł. co sądzicie o tym zestawie? i jaką (tanią) obudowę do tego wziąć? i czy dałoby się do tego jeszcze dołożyć jakąś nienajgorszą myszkę i klawiaturę tak żeby zamknąć się w ok. 2500 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) Obudowa Cooler Master Elite 335/330, myszka A4Tech x-750F/ xl-750f/ xl-750bf/ xl-750bk Zestaw dobry, jeśli chcesz podkręcać procesor- uwież mi nie kupuj Arctic-Cooling Freezer Xtreme Rev.2, dołóż 30 zł i kup Scythe Mugen 2, o wiele wydjaniejsze chłodzenie. Jeśli miałbyś jeszcze zbędne 150zł to najlepiej kup hd4890. Edytowane 8 Października 2009 przez Cargo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 W Krakowie urzęduje też Komputronik w Galerii Krakowskiej - ale ceny mają z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...