dropsik Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Gdzie, za ile i jak dobre znacie kursy DJów w pobliżu Bytomia, Katowic Chorzowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 ostatnio sporo czytalem forum na stronie o muzie clubowej www.ftb.pl - tam spytaj sie osobnika o nicku DJKrogoth, lub zapytaj sie jednego z DJ'ow Clubasse'a - napewno cos doradza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darch Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 to są kursy? ,myslałem że to wszystko samouki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 jest cos takiego jak redbul academy bodajze w stanach i w niemczech. Co roku czy 2 razy do roku z pobliskich sklepow dla dj mozna wziac zgloszenie ladnie napisac jakim sie jest mastahem dozucic koniecznie swoje demo i pomodlic sie a moze zostanie sie wybranym na chyba 2 miesieczny qrs prowadzony przez najlepsze znakomitosci swiata. Ostatnio chyba z 8 ludzi z polski wybrano zawsze jest przewidziana jakas ilosc miejsc na kraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Kiedyś kurs w tamtych okolicach prowadził Dj Malec z Chorzowskiej Piramidy, ale juz zaprzestał - ale powiedział, że wznowi. Polecam kupować tatkie gazetki jak Dj's for Dj's i Dj's Magazine - tam jest (bynajmniej ostatnio) od za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia tych kursów, tylko niestety poza wymienionymi miastami. Pochodź po klubach i popytaj DJ'i itp.itd. moze wezmą Cię pod swoje skrzydła i zrobia coś z Tobą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 kursy na dj'a ?? chyba trzeba miec smykalke do tego nie ?? to jak z malowaniem - trzeba miec talent i nie mozna sie nauczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Snap ma racje do tego trzeba miec smykalke. Trzeba zyc muzyka!!! Ale i tak ciezko sie wybic. Zadne kursy nie dadza ci obycia. Ale jesli juz sie upierasz to skontaktuj sie z firma DJ PROMOTION GROUP. A najlepszy kurs i podstawa jesli chcesz grac na powaznie to musisz miec w domu conajmniej CD Pionka "setke" i mikser na poczatek dwa kanaly, moze byc numark, albo omnitronic. Ale najlepiej tez pionek. Koszt takiego przedsiewzieca to minimum 1500+1500+400~3500PLN!!! A jesli chcesz grac w remizach i w gimnazjach to opanuj Traktor DJ Mixer albo Atomixa :lol: :lol: No i dolicz jeszcze koszt plyt. Ale zycze ci jak najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Dodam tylko, ze zdazalo mi sie grac w klubach na sprzecie nawet za 250 000PLN, ale i tak nie widze swojej przyszlosci w tym zawodzie. Poprostu juz jestem spalony, bo przywiazuje do tego malo uwagi. Wiekszosc czasu pochlania mi komp i dziewczyna ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Po co odrazu Pionki CDJ 100? Dla totalnego beginnera powinien być sprzęt jakieś hasie szkło byle co tzn. odtwarzacz CD firmy "Zenek" (oczywiście dyskotekowy) i mixer Behringer VMX 100 na poczatek i włąsna płytoteka. Będziesz lepszy to pokombinuj z gramofonami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No nie wiem czy uda ci sie zgrac bit na CD bez Cue, albo licznika bitów. :? Musiałbyś być naprawde niezły. No dobra ewentualnie niech kupi CD z Omnitronika, najnizszy model, taki poziomy, CDP-140 albo CDP-430. Do tego np. DJ-25 albo FX-120. Mialem tego pierwszego, polecam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mmmmmmmm....... obejrzyjcie to cudo... :) Numark TTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropsik Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Mój podziw dla tego sprzętu nie zna granic :). Co do zapału do muzy - ja zajmuje się tworzeniem muzy na kompie (od niedawna) i narazie pracujemy w zespole z jednym kumplem na naszym pierwszym utworem. Nie że bawimy sie jakimiś "Magix Music Maker", tylko już troche lepszymi programmami sie zajmujemy (głównie Jeskola Buzz), takimi, które emulują brzmienia wszystkich najpopularniejszych syntezatorów na rynku. I ja nie chciałbym tylko umieć miksować, ale chciałbym też muze tworzyć i to nie na kompie. Wiem że za ok 4000zł był kiedyś niedawno jakiś kurs obsługi syntezatorów prowadzony przez dobrych DJ'ów, a najlepsza osoba na kursie mogła otrzymać propozycję podpisania kontraktu z jakąś wytwórnią. Ale teraz narazie tego nie ma. Ja właśnie coś podobnego szukam, żeby nie tylko miksować, ale i tworzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...