Skocz do zawartości
dropsik

Kursy DJ-ów

Rekomendowane odpowiedzi

jest cos takiego jak redbul academy bodajze w stanach i w niemczech.

Co roku czy 2 razy do roku z pobliskich sklepow dla dj mozna wziac zgloszenie ladnie napisac jakim sie jest mastahem dozucic koniecznie swoje demo i pomodlic sie a moze zostanie sie wybranym na chyba 2 miesieczny qrs prowadzony przez najlepsze znakomitosci swiata.

Ostatnio chyba z 8 ludzi z polski wybrano zawsze jest przewidziana jakas ilosc miejsc na kraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś kurs w tamtych okolicach prowadził Dj Malec z Chorzowskiej Piramidy, ale juz zaprzestał - ale powiedział, że wznowi.

Polecam kupować tatkie gazetki jak Dj's for Dj's i Dj's Magazine - tam jest (bynajmniej ostatnio) od za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia tych kursów, tylko niestety poza wymienionymi miastami.

Pochodź po klubach i popytaj DJ'i itp.itd. moze wezmą Cię pod swoje skrzydła i zrobia coś z Tobą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snap ma racje do tego trzeba miec smykalke. Trzeba zyc muzyka!!!

Ale i tak ciezko sie wybic. Zadne kursy nie dadza ci obycia. Ale jesli juz sie upierasz to skontaktuj sie z firma DJ PROMOTION GROUP.

A najlepszy kurs i podstawa jesli chcesz grac na powaznie to musisz miec w domu conajmniej CD Pionka "setke" i mikser na poczatek dwa kanaly, moze byc numark, albo omnitronic. Ale najlepiej tez pionek. Koszt takiego przedsiewzieca to minimum 1500+1500+400~3500PLN!!!

A jesli chcesz grac w remizach i w gimnazjach to opanuj Traktor DJ Mixer albo Atomixa :lol: :lol:

No i dolicz jeszcze koszt plyt.

Ale zycze ci jak najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko, ze zdazalo mi sie grac w klubach na sprzecie nawet za 250 000PLN, ale i tak nie widze swojej przyszlosci w tym zawodzie. Poprostu juz jestem spalony, bo przywiazuje do tego malo uwagi. Wiekszosc czasu pochlania mi komp i dziewczyna ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co odrazu Pionki CDJ 100?

Dla totalnego beginnera powinien być sprzęt jakieś hasie szkło byle co

tzn. odtwarzacz CD firmy "Zenek" (oczywiście dyskotekowy) i mixer Behringer VMX 100 na poczatek i włąsna płytoteka. Będziesz lepszy to pokombinuj z gramofonami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy uda ci sie zgrac bit na CD bez Cue, albo licznika bitów. :? Musiałbyś być naprawde niezły. No dobra ewentualnie niech kupi CD z Omnitronika, najnizszy model, taki poziomy, CDP-140 albo CDP-430. Do tego np. DJ-25 albo FX-120. Mialem tego pierwszego, polecam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój podziw dla tego sprzętu nie zna granic :). Co do zapału do muzy - ja zajmuje się tworzeniem muzy na kompie (od niedawna) i narazie pracujemy w zespole z jednym kumplem na naszym pierwszym utworem. Nie że bawimy sie jakimiś "Magix Music Maker", tylko już troche lepszymi programmami sie zajmujemy (głównie Jeskola Buzz), takimi, które emulują brzmienia wszystkich najpopularniejszych syntezatorów na rynku. I ja nie chciałbym tylko umieć miksować, ale chciałbym też muze tworzyć i to nie na kompie. Wiem że za ok 4000zł był kiedyś niedawno jakiś kurs obsługi syntezatorów prowadzony przez dobrych DJ'ów, a najlepsza osoba na kursie mogła otrzymać propozycję podpisania kontraktu z jakąś wytwórnią. Ale teraz narazie tego nie ma. Ja właśnie coś podobnego szukam, żeby nie tylko miksować, ale i tworzyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi