Skocz do zawartości
Mark18

Wybór Drukarki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam drukarki dzieki ktore bede mogl mozliwie tanio i szybko drukowac oraz moc drukowac z wielu komputerow nie bawiac sie w przelaczanie ich. Tak wiec wbrałem: Lexmark Z1420 Sieć WiFi i

HP Officejet Pro K5400n Lan. Zastanawiam sie jaka wybrac, macie jakies sugestie, porady? Wybrałem je rowniez bo moge miec je w okazyjnej cenie.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lexmark nie...zeżre cie koszt tuszy...

K5400N ma swietnej jakosci druk czarny ! Do tego wystepuje w tym modelu czarny powiększony 88XL ( robi nawet 2.4K stron ! )

Zamienniki sa w smiesznych cenach...

Głowica jest wymienna wystarcza na 10K stron ( z tego co podaje producent ) koszt to jakies 170 za jeden system ( zołty czarny ) ( magneta cyjan).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli szukasz wydajnej drukarki to pozostaje ci ta 5400...

Jesli koszt zakupu urzadzenia + zakup jednej głowicy ( nie napisałes co z 2 głowica ) nie wyjdzie wiecej nix 350zł ... to brac i nie zastanawiac sie...

Nie ma wielu drukarek które na jednym wkładzie czarnym robia 2.5K stron !!

Dzisiejszy standart do 200-300 kartek przy koszcie 1 wkładu na poziomie 60zł...( płacisz tez za głowice) a tak to komplet zamienników 88 mozesz miec za 80-90zł...

Wiec zakładamy robimy 10K stron i org wkłady czarne :

Drukarka standartowa :

50 sztuk pojemników x 60zł = 3000zł

Jeszcze nie liczyłem koloru...

Hp 5400:

Wkład czarny org XL :

110zł x 4 = 440zł + głowica za 200zł = 660zł

Teraz jasne ? I nie mow ze drogo ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi