ZielonyTBG Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Witam.Odkąd zmieniłem platformę z Abita IP 35-E i E5200 na Gigabyte MA770T-UD3P i Athlona X4 620 mam problem z dźwiękiem.Jest kiepskiej jakości jak bym siedział w rurze,coś pyka/strzela lekko w głośnikach,przy podkręcaniu głośności zmienia się losowo głośność lewego i prawego kanału (posiadam stereo),po podłączeniu czy to mikrofonu czy źródła zewnętrznego i wybranie w panelu odpowiedniego urządzenia dźwięk się wycisza i słychać BARDZO cicho muzykę+charczące niskie tony.Jest jeszcze problem z Sampling Rate a dokładniej po przełączeniu na 96KHz dźwięk zamienia się w okropne charczenie i zauważyłem że wtedy jeden rdzeń procka jest obciążony w 60% przez proces "Interrupts".Czy wiecie co to za proces bo w menadżerze urządzeń go nie widać. No i na koniec karta o której mowa X-Fi Xtreme Audio dzieli IRQ-19 z trzema innymi urządzeniami.W biosie nie mam możliwości przestawienia IRQ więc czy jest jakaś inna możliwość no i czy te przerwania mogą być problemem? Liczę na Waszą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...