Skocz do zawartości
Cichy9

Blue Screeny, Restarty I Zwiechy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z komputerem , a mianowicie kilka dni temu zmuszony byłem przeinstalować system Windows 7 x86, gdyż złapałem jakiegoś trojana. Mimo, że system nadal działał stabilnie, wolałem nie ryzykować utratą poufnych danych.

Zainstalowałem ponownie Windows 7 x86, który tym razem działał strasznie wolno, mulasto i restartował się z nieznanych mi powodów. Dlatego też zdecydowałem się wrócić do Visty Ultimate. Jak się okazało była to totalna porażka. System chodził strasznie wolno, wyskakiwały Blue Screeny i występowały resety.

Zainstalowałem więc ponownie "siódemkę", tym razem jednak wersję x64. Na początek pojawiły się problemy z internetem, które nie wiadomo skąd się wzięły, do tego doszły bs'y i zwiechy, które kończyły się przymusowym restartem. Postanowiłem wgrać jeszcze raz ten sam system.

Rozwiązał się problem z siecią (sam), ale zwiechy i bs'y pojawiają się notorycznie po włączeniu kompa i uruchomieniu kilku kart w przeglądarce.

Dla lepszego zobrazowania problemu zamieszczam screeny z komunikatem, który pojawia się po restarcie kompa, który nastąpił na skutek bs'a.

http://img4.imageshack.us/gal.php?g=36073117.png

Konfiguracja mojego komputera wygląda następująco:

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 5200+,

Pamięć: 3 GB RAM

Karta graficzna: ATI RADEON 4650HD 1024mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkręcałeś coś? Jak temperatury wyglądają? Podaj tez markę zasilacza.

Nic nie podkręcałem. Zasilacz standardowy, nie wiem jaka marka, ale na naklejce jest oznaczenie AC 230V.

Temperatury sprawdzę potem. Zauważyłem jedną rzecz. Mam obecnie uruchomioną Operę, AQQ, Avasta i Catalyst Control Center i zużycie pamięci RAM wynosi 33% nie za dużo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że jakiś proces powoduje BS. Jeden plik z rozszerzeniem dmp drugi xml. Pierwszy związany jest chyba z siecią. Masz może jakiś router? Instalujesz jakieś oprogramowanie sieciowe? Zajrzyj do tego tematu Klik jest tam opisany problem z BSODEm i plikiem podejrzanym o tej samej nazwie co Ty masz. Z kolei z plkiem xml na niemieckim forum tutaj ktoś miał podobny problem z BS na Viście. Może coś Cię nakieruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi