Oskaliber Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Powstał pomysł, aby założyć kanał IRCa dla członków United Team of Poland, być może uda nam się stworzyć tam miłą atmosferę do pogaduszek związanych z overclockingiem i nie tylko ;) Najlepszym sposobem, aby zobaczyć czy coś z tego wyjdzie jest spróbować. Jak będzie fajnie to będzie, jak nie to trudno, mam nadzieję, że każdy da temu szansę. Nazwa kanału: #utpoland Sieć: QuakeNet Dla tych, którzy nie mieli wcześniej do czynienia z IRCem: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" Aby wejść na kanał potrzebny jest jakikolwiek klient IRCa. Jednym z popularniejszych jest mIRC, go używam i na jego podstawie wyjaśnię krok po kroku jak się połączyć (do pobrania stąd). Nie jestem pewien czy mam aktualną wersję, więc lokalizacje/nazwy zakładek mogą się minimalnie różnić. 1. Włączamy mIRC. Na początku powinno automatycznie włączyć się okno opcji, jeżeli tak się nie stanie, wchodzimy w Tools -> Options. 2. W pierwszej zakładce (Connect) wpisujemy nick etc. 3. Przechodzimy do zakładki "Servers" znajdujemy na liście Quakenet, rozwijamy i wybieramy którykolwiek. Potem Select -> OK. 4. W zakładce "Options" można ustawić sobie przydatne opcje, takie jak automatyczne łączenie po rozłączeniu itp. W tej zakładce znajduje się też button "Perform". Po kliknięciu możemy wpisać listę kanałów, z którymi mIRC ma się automatycznie łączyć po uruchomieniu. Możemy wpisać "/j #utpoland" i zaznaczyć "Enable perform on connect". 5. Klikamy znaczek piorunów w lewym górnym rogu, co spowoduje połączenie się z serwerem. Jeżeli wszystko zostało zrobione dobrze będzie to quakenet. Jeżeli użyty został "Perform" wymieniony w punkcie 4tym, kanał #utpoland powinien uruchomić się automatycznie. Jeżeli nie, wybieramy Commands -> Join Channel -> wpisujemy #utpoland i jesteśmy na kanale ;) Jeżeli chcemy aby mIRC chował się do traya -> Options -> Display -> Options -> Tray. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Wbijać chłopaki wbijać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Kurcze, nawet nie wiem co to jest irc, a wy już od razu każecie wbijać :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Wbijaj to sie dowiesz ;) Edytowane 3 Grudnia 2009 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Mogę wiedzieć czemu temat został przeniesiony? Z prezentacjami nie ma to kompletnie nic związanego, a z hwbotem i naszym teamem owszem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ja już wbiłem zapraszam wszystkich związanych z OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Kto nie na ircu ten z policji hej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Kto nie skacze, ten nie na IRCu - hej! hej! Jednak swiat da sie zownowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...