Skocz do zawartości
Viners

Dobra Obudowa?

Rekomendowane odpowiedzi

kupuję nowy komputer, i zastanawiam się nad obudową.. mogę na nią wydać maks. ~300 zł, i chciałbym żeby była bajerancka, tzn. z oknem z boku, ew. jakieś podświetlenia.. po obejrzeniu wielu różnych ofert spodobała mi się NZXT Alpha Black. prosiłbym o opinie czy warto ją kupować, i ewentualnie propozycje jakichś innych (lepszych?) w podobnej cenie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi ta Alpha w miarę się podoba..

a ten Xigmatek jest ładny, ale niestety nie ma go na esc.pl. a ja muszę mieć jakąś obudowę stamtąd bo tam jutro zamawiam cały zestaw. dlatego prosiłbym o opinię czy warto wziąć tą Alphę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie dostaniesz Cooler Master Gladiator albo Dominator (do wersji z oknem musiał byś trochę odpłacić) albo Antec 300. Wszystkie mają zasilacz na dole obudowy to wg. mnie spory plus i niezły cable management.

Odnośnie okna... zawsze możesz je sobie zrobić sam, akurat to w NZXT Alpha jest zrobione kompletnie bez sensu, poza tym jak już chcesz pokazywać wnętrze budy to musi tam być coś ciekawego do pokazania, musiał byś coś zrobić choćby z tym szarym wnętrzem.

Powiem Ci tak, ja mam Domintora i jestem z niego b. zadowolony, ale jak bym miał teraz kupować obudowę to poważnie zastanawiał bym się nad właśnie CM Dominator i Xigmatek Midgard, chyba ze wskazaniem na tego drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi