Skocz do zawartości
arthi

Od czerwca obnizaja oplate za Neo+

Rekomendowane odpowiedzi

1 czerwca 2003r obniżona zostaje miesięczna opłata abonamentowa dla Klientów, którzy podpisali umowę na czas nieokreślony z 212,93 zł na 199,00 zł, zostanie na piwo... ;)

uf w skali roku to kropla w morzu taka jest prawda, po prostu jaja sobie robia!!!

PS. czekam na kolejne obnizki, tylko tym razem bez jaj juz prosze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby podniesli to napewno stracili by czesc klientow ktorzy sie zastanawiaja  nad zalozeniem

Co Ty q ##*$a piszesz o jakim podnoszeniu. :?: :?: Czy wiesz jakie ceny dyktuje TEPSA :?: :?:

Miałem na rok, buliłem 191,53 - tu obniżek nie ma :!: :!: :!:

NIE PREZEDŁUŻAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby podniesli to napewno stracili by czesc klientow ktorzy sie zastanawiaja  nad zalozeniem

Co Ty q ##*$a piszesz o jakim podnoszeniu. :?: :?: Czy wiesz jakie ceny dyktuje TEPSA :?: :?:

NIE PREZEDŁUŻAM.

Przeczytaj jeszcze raz moj post - najlepiej aby wczesniej wzial cos na uspokojenie bo nerwy ci oczy zaslaniaja.

A obnizki beda bo wchodzi coraz to wiele nowych firm ktore swiadcza uslugi internetowe i chca utrzymac sie TPSA bedzie musial troche sposcic z tonu - mijaja powoli czasy gdy TPSA byla gora. ( oczywiscie trzeba troche na to poczekwac )

A co wiedzy na temat cen TPSA to orientuje sie bardzo dobrze - 2 i pol roku jade juz na SDI( 140zl miesiecznie - wczesniej bylo 160zl) ) a teraz pzresiadam sie na neostrade plus bo weszla do mego miasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no tak a jednak SDI to mimo wsztstko przyklad ze tpsa nie zrobi nagle skoku z 200 zl na 150, ty przez 2 lata placiles wlasciwie tyle samo, raz obnilyli oplate za SDi co to jest dwadziescia zlotych, jesli z neo+ bedzie podobnie to po uplywie roku zawiesze umowe, no albo zaczne udostepniac, innego wyjscia nie widze!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy nie ma to jak zyc w nieswiadomosci ... TP$A nie obnizyla ceny za SDI z 160 -> 140. To wcale nie ona zrobila. To akurat zasluga naszego rzadu ze dostosowujac przepisy do tych w Unii obnizyl Vat na internet z 22% na 7%. TP$A ciagnie za SDI caly czas tyle samo ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdziemy do Uni to vat wzrośnie do co najmniej 17% (najniższy dopuszczalny w Uni). W Polsce w związku z bzdurami w traktacie akcesyjnym wyjdzie 22%. Tak więc z dnia na dzień opłata za internet skoczy i nikt się nie będzie tłumaczył z tego. Po prostu obecnie mamy zniżkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdziemy do Uni to vat wzrośnie do co najmniej 17% (najniższy dopuszczalny w Uni). W Polsce w związku z bzdurami w traktacie akcesyjnym wyjdzie 22%. Tak więc z dnia na dzień opłata za internet skoczy i nikt się nie będzie tłumaczył z tego. Po prostu obecnie mamy zniżkę.

Miejmy nadzieje ze jak wejdziemy do Unii to pojawia sie inne firmy internetowe ( telekomunikacyjne) ktore bede prowadzic boj o klienta z TPSA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam to tepsa ma zagwarantowany przez panstwo przez iles lat monopol ;( [miejmy nadzieje ze niedlugo sie to skonczy bo jak patrze na obrady sejmu albo wprost czytam to chuuuuinka strzela isc tylko i zatluc chamow i ciuli z@%$@$%#^]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, tylko taka kara dla tepesy to nic w porównaniu z zyskami. Jak myślicie, dlaczego na rynku na którym jest miejsce dla conajmniej 8-10 operatorów ogólno krajowych jest praktycznie ich dwóch(całościowej i ogólnokrajowej oferty dla klientów indywidualnych oprócz tepesy i netii praktycznie nikt nie ma)

poprostu wszelkie kary są małe a tepesa - właściciel większości kanalizacji kablowej blokuje dostęp do tzw. ostatniej milii innym operatorom. ot -co - przypomnijcie sobie walkę NOM'u z tepsą. Zmiany będą jak wejdziemy do UE z tym, że naprawa rozjeb... rynku jest o wiele droższa niż jego tworzenie a za to jak zwykle my zapłacimy... (zamiast obniżek 50% będziesz miał 5%) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE PREZEDŁUŻAM.

Przeczytaj jeszcze raz moj post - najlepiej aby wczesniej wzial cos na uspokojenie bo nerwy ci oczy zaslaniaja.

A obnizki beda bo wchodzi coraz to wiele nowych firm ktore swiadcza uslugi internetowe i chca utrzymac sie TPSA bedzie musial troche sposcic z tonu - mijaja powoli czasy gdy TPSA byla gora. ( oczywiscie trzeba troche na to poczekwac )

A co wiedzy na temat cen TPSA to orientuje sie bardzo dobrze - 2 i pol roku jade juz na SDI( 140zl miesiecznie - wczesniej bylo 160zl) ) a teraz pzresiadam sie na neostrade plus bo weszla do mego miasta.

Stary - mam NEO+ od 07.2002 czyli od momentu narodzin NEOSTRADY.

Teraz jest 05.2003 , kończy mi się roczna umowa i mimo tej wszechobecnej KONKURENCJI TEPSA mi nic na następny rok nie obniżyła. :!: :!: Po prostu olewają użytkowników. Na zachodzie ceny za dostęp do netu są chyba 4 razy mniejsze , a kolega o nicku UFO55 pisze jeszcze o podatku :!: :!:

Tyle co do cen !!!

A Tobie życzę dalszej udanej przygody i współpracy z TPSA :!: :!:

Ja nie podpiszę dalszej umowy - choć do jakości łącza za ostanie 5 m-cy nie miałem zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko powiem jedno - to są złodzieje, narzucili monopol i tyle. Nie dadzą netii i innym operatorom wejść na rynek. Predzej chyba przebiją ich sieci komórkowe.

niestety musze uzywac neo+, bo ani aster, ani chello u mnie nie ma, a napewno bym sie przezucil !!

tpsa robia przekrety jak chca - tak jak bylo z tymi pakietami minut

hehe :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szukajcie złodzieji w TPSA - jesteście w poważnym błędzie. Popatrzcie na to przez pryzmat afery z TV i teraz z lekami. Złodzieje są wokoło polskiego rządu i/lub sejmu. Komu Francuzi musieli zapłacić łapówki za taki kształt umowy, ciekawe ile to kosztowało 5 czy 50 milionów dolców. Stąd aby oni wyszli na swoje mamy najdroższą telekomunikację, biedny konsument płaci kiwany przez "swoich" szanownych przedstawicieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szukajcie złodzieji w TPSA - jesteście w poważnym błędzie. Popatrzcie na to przez pryzmat afery z TV i teraz z lekami. Złodzieje są wokoło polskiego rządu i/lub sejmu. Komu Francuzi musieli zapłacić łapówki za taki kształt umowy, ciekawe ile to kosztowało 5 czy 50 milionów dolców. Stąd aby oni wyszli na swoje mamy najdroższą telekomunikację, biedny konsument płaci kiwany przez "swoich" szanownych przedstawicieli.

Swiete slowa z zarazem prawdziwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie szukam w tpsa zlodzieja, tylko monopolisty.... gdyby do glosu mogly isc inne firmy telekomunikacyjne to ceny by spadly..... po za tym tpsa ma jeden wielki +. dochodzi prawie wszedzie!! nie to co reszta ISP :(

UFO55: dobrze mowisz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE PREZEDŁUŻAM.

Stary - mam NEO+ od 07.2002 czyli od momentu narodzin NEOSTRADY.

Teraz jest 05.2003 , kończy mi się roczna umowa i mimo tej wszechobecnej KONKURENCJI TEPSA mi nic na następny rok nie obniżyła. :!: :!: Po prostu olewają użytkowników. Na zachodzie ceny za dostęp do netu są chyba 4 razy mniejsze , a kolega o nicku UFO55 pisze jeszcze o podatku :!: :!:

Tyle co do cen !!!

A Tobie życzę dalszej udanej przygody i współpracy z TPSA :!: :!:

Ja nie podpiszę dalszej umowy - choć do jakości łącza za ostanie 5 m-cy nie miałem zastrzeżeń.

To podziel łącze, jak tylko możesz !

Na 3-4 osoby i tak będzie dobrze. Szczególnie jak podłączysz klikaczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Tobie życzę dalszej udanej przygody i współpracy z TPSA  :!:  :!:  Ja nie podpiszę dalszej umowy - choć do jakości łącza za ostanie 5 m-cy nie miałem zastrzeżeń.

jak masz lepsza oferte to prosze bardzo. ale wg mnie neo+ na 4 osoby to zajebista sprawa, bo placisz 55zl/miech a lacze masz szybkie.... ale to twoja sprawa, nie chce wzniecac wojny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Tobie życzę dalszej udanej przygody i współpracy z TPSA  :!:  :!:  Ja nie podpiszę dalszej umowy - choć do jakości łącza za ostanie 5 m-cy nie miałem zastrzeżeń.

jak masz lepsza oferte to prosze bardzo. ale wg mnie neo+ na 4 osoby to zajebista sprawa, bo placisz 55zl/miech a lacze masz szybkie.... ale to twoja sprawa, nie chce wzniecac wojny....
Dobrze prawisz. Ja mam teraz 1 Mbit na 16 osób i jest super... Bo kilka osób to klikacze :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi