Skocz do zawartości
arthi

Od czerwca obnizaja oplate za Neo+

Rekomendowane odpowiedzi

Racja udostępnianie dobra rzecz, ja to właśnie sie przesiadam jeszcze w Maju na Neo+ jak podepne jeszcze 3 osoby do mojej sieci. (Niech ktoś mi płaci za Net) Ale podobno nie można udostępniać Neo+ poza jeden lokal, i to mnie niestety dręczy ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja udostępnianie dobra rzecz, ja to właśnie sie przesiadam jeszcze w Maju na Neo+ jak podepne jeszcze 3 osoby do mojej sieci. (Niech ktoś mi płaci za Net) Ale podobno nie można udostępniać Neo+ poza jeden lokal, i to mnie niestety dręczy ....

A powiedz mi kto ci bedzie szedl i sprawdzal czy udostepniasz czy nie - TPSA i tak ma duzo roboty , jak nie podlaczanie to naprawy i tak w kolko

U mnie jak przyszedl instalator zakladac neo to widzial ze stoi router ktory rozdzielal SDI i nic nie mowil - jego to wogle nie obchodzilo ile komputerow podpiete jest pod router

A po drugie to ze np bedziesz podpiety do huba do ktorego podpiete sa inne komputery to nie oznacza ze udostepniasz net - mozesz np tylko grac itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to swoja droga.... poza tym tpsa wie, ze gdyby ludzie nie udostepniali neo+ to by stracili ponad 50% klientow, wiec :P do tej czesci regulaminu odwoluja sie, jezeli ktos Cie podkabluje.... jak nie to masz spokoj :) ponad to.... gostek MUSI sie z Toba umowic >7 dni przed przyjsciem..... wczesniej nie ma prawa! :) po za tym, jezeli nie jestes pelnoletni to mozesz powiedziec, ze nikt Cie nie powiadomil o jego przyjsciu i ze go nie wpuscisz, bo najpierw musza starzy przyjsc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem. Tylko że ja mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych, no i kable do sieci wiszą na ich 3 słupach. W tym jeden naprzeciwko mojego domu :twisted:

I co z tego???

U mnie tez sa 3 kompy w sieci (oczywiscie poza lokalem). Jak mial wpasc koles to wylaczasz kabelek ze switcha i monter nie ma nawet prawa slowa na ten temat powiedziec.

Podobno jest tak, ze jak maja zrobic Ci wjazd do domu to musza sie powiadomic na 10 dni wczesniej :)

Jak na centrali wykryja, ze masz router to powiesz, ze koledzy wpadli z laptopami sobie laski posciagac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja ! To ja nawet nie zdejmuje kabli z ich słupów. A pozatym sam monter od SDI mi mówił że teraz to oni są pozatrudniani jako prywatne firmy monterskie, wiec jemu to chyba wisi. Skoro placą mu tylko za podłączenie Neo+ to co on sie obcymi kablami na słupie przejmował będzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem we Wrocku na giełdzie routery po 200 zeta ( tyle chcą) - te się nadają do rozdzielenia Neostrady. Wyjscie na 4 kompy + port drukarki sieciowej.

Zasiłeczka +5V do dokupienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi