Abbaddon Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 Witam ostatnio mi się zepsuły słuchawki creative fatality więc poszukuje teraz nowych , ale aktualnie nie mogłem znaleźć jakiegoś aktualnego testu na sieci więc może ktoś mógłby polecić jakiś konkretne modele. Słuchawki do gier głównie do gier fps np. q3. I czy ktoś może wie bo posiadam również zepsuty zestaw głośników 5.1 z subwooferem prawdopodobnie w nim kabel jest zepsuty to czy w normalnym serwisie komputerowym dałoby się ewentualnie oddać do naprawy? Przepraszam , że tak drugie pytanie spoza działu ale nie chciałem tworzyć dwóch oddzielnych wątków. Dzięki z góry za porady. Ps: Słuchawki najlepiej byłoby z wbudowanym mikrofonem .Do 200 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy85 Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 (edytowane) Plantronics GameCom 367 (zamknięte) lub Plantronics GameCom 377 (otwarte). Sam posiadam 377, kosztowały ok 150zł - są świetne! Teraz bym kupował 367, które są tańsze i po nałożeniu na głowe troche mniej mnie uciskały. Polecam Nie ma żadnej odczuwalnej różnicy pomiędzy tymi dwoma modelami. Edytowane 10 Października 2009 przez Novy85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Nie ten dział. Co do słuchawek to nie napisałeś, czy mają być zamknięte, czy mogą być otwarte i czy grasz w jakieś inne fpsy. Do q3, czy CSa nie są wymagane jakiś super słuchawki, bo 90% ludzi nie gra w te gry na słuch, zupełnie inaczej jest gdy grasz w America's Army, tam gra na słuch to jedna z podstaw sukcesu i w tym momencie 'przebasowione' Plantronics odpadają zupełnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbaddon Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Nie ten dział. Co do słuchawek to nie napisałeś, czy mają być zamknięte, czy mogą być otwarte i czy grasz w jakieś inne fpsy. Do q3, czy CSa nie są wymagane jakiś super słuchawki, bo 90% ludzi nie gra w te gry na słuch, zupełnie inaczej jest gdy grasz w America's Army, tam gra na słuch to jedna z podstaw sukcesu i w tym momencie 'przebasowione' Plantronics odpadają zupełnie... Najlepiej zamknięte ponieważ do tych się przyzwyczaiłem , q3 podałem jako przykład takie również jak tom clancy albo swat, słuchawki głównie do każdego rodzaju fps i taktycznych którze dobrze odzwierciedlają dźwięki otocznia w grze. Proszę również na odpowiedź na drugie pytanie. Jeśli nie ten dział to proszę moderatora o przeniesienie. A chodzi mi o słuchawki dobre które starczą na długo do 200 zł a więc nie chodzi mi o jakieś super drogie SENNHEISER'A tylko takie od 100 do 200 w tym przedziale cenowym najbardziej optymalne żeby cena była proporcjonalna do jakości . Żeby niska cena nie rekompensowała małej wydajności dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolmops Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Philips shp8900. Dobre nie tylko do gier, niestety brak mikrofonu, ale takowego kupisz za 10zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbaddon Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 A co myślicie o zestawie AKG K514 i Zalman ZM-MIC1 ? I jak myślicie udałoby się w serwisie z głośnikami prawdopodobną usterką jest przerwanie przewodu w kable do pilota ale pewien na 100 nie jestem. Co do słuchawek to coraz bardziej skłaniam się ku gamecom. Novy mógłbyś napisać jak w sprawie komfortu pałąka i jakości mikrofonu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Sam miałem Plantronics 377 więc wtrącę swoje 3 grosze :-) Pałąk jest wygodny, bo szeroki i ma sporą 'poduszkę' która opiera sie na głowie. Po kilku godzinach grania uszy są czasem trochę ścierpnięte, ale nie ma mowy o bólu. Mikrofon bardzo dobry, czuły, dobrze tłumi szumy otoczenia a do tego składa się tak, że w ogóle go nie widać po złożeniu. Nie przeszkadza też w jedzeniu/piciu oraz nie jest za blisko ust/nosa, więc nie słychać sapania w czasie jakiejś zaciętej rozgrywki :-) Do słuchania muzyki nie bardzo ale do gier były naprawdę ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbaddon Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 A co myślicie o tych Koss SB45 http://strefagracza.info/produkty.php?id=2...ategoria_id=453 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbaddon Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Kupiłem akg 514 :> Jestem bardzo zadowolony , duuuużo lepiej grają niż fatality . Wreszcie wyraźnie słychać czy ktoś jest z tyłu na górze na dole z tym na creativach był problem:P Teraz tylko mikrofon zostaje dokupić , zalmana kupię . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...