Skocz do zawartości
panzar

Cztery Modele 4890

Rekomendowane odpowiedzi

his referent - to chyba na starcie odpada...

popularny tutaj power color

xfx z nie referencyjnym chłodzeniem

podkręcony gigabyte z nie referencyjnym chłodzeniem

krótkie dwa pytania.

pierwsze pytanie, czy wszystkie karty mają pcb referencyjne?

drugie, jeśli nie która karta ma lepsze predyspozycje "papierowe" do lepszego oc?

które chłodzenie na kratach jest najlepsze?

w zasadzie bój się toczy między xfx a powercolorem. gigabyte mnie szczególnie nie interesi z racji nie posiadania dwóch takich samych wyjść.

xfx i power color to dość znane i solidne firmy, ale który model może być w jakiś sposób bardziej opłacalny?

ktoś jest w stanie mi pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że PowerColor i Gigabyte to konstrukcje na autorskim PCB, a to może oznaczać brak softowej możliwości zmiany napięcia.

Trzeba by dokładniej się przyjrzeć się modelowi XFX, bo ten producent robi również modele na ref PCB, tylko o zmienionym kolorze płytki jak np. w HD4770.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie żaden obecnie. Poczekałbym na Twoim miejscu na obniżkę cen 5850 ,albo dołożył teraz do ów karty. Wyniki po O/C 5850 sporo mówią. Ale to Twoja sprawa. Dla mnie 4890 to teraz nieopłacalna karta. Jakby można ją było kupić poniżej 600 PLN to czemu nie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xfx to też chyba nie referencyjne pcb. a co do serii 58xx to chyba isę nie doczekam do obniżki cen... najwyżej mógłbym się załapać na 5770, jakby się udało to wybór będzie prosty. jak nie to wolę wiedzieć jakiego 4890 kupić.

to gdzie szukać dokładniejszych informacji? na XS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi