ZIBI_PL Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Witam, mam wizje zmienia wyglądu windows 7 na mac os Schowałem sobie u góry pasek zadań programem NOBAR (jak klikniemy w lewy górny róg ekranu to pojawi się menu start) Na dole mam odpalony rocket dock z potrzebnymi ikonami (THEM mac os wgrany do rocket dock ) Odpowienia tapeta :) Ogólnie jestem zadowlony z efektu jednak mam pewiem problem. Czy da się zrobić dodatkowym programem kolejny pasek z ikonami ? chodzi mi o odpalone juz w tle programy. Tak że jak je odpale albo kilka to pojawią mi się ich ikonki po lewej stronie ekranu. Teraz jedyna opcja (chcąc miec niewidoczny pasek zadań) aby przełączać sie między juz odpalonymi aplikacjami to alt+tab bądz win+tab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 co do przelaczania, to jeszcze masz win+1, win+2 (gdzie numerek to kolejny program na pasku). lub mozesz przelaczac myszka lub klawiatura, jesli masz taka mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 O ile pamiętam to klawisz Windows + scroll również pozwala na przełączanie się między oknami. Najlepiej poszukaj sobie jakiegoś programu symulującego Expose. Jeżeli dobrze zrozumiałem fragment o tym kolejnym pasku, to w ObjectDocku masz opcję pokazywania zminimalizowanych okien po lewej lub prawej stronie zwykłych ikon. Lepszym wyjściem od ukrycia taskbara jest przesunięcie go na górę i włączenie jego autoukrywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 jednak zostawiłem sobie pasek zadań od windowsa, lepiej mieć go pod ręką a nie wygląda tak tragicznie ;) w sumie to pulpit wygląda tak: ps. ma ktoś jakiś pomysł jak zmienić rozmiar paska zadań na puplicie ? spokojnie mógłby być o 1/3 może 1/2 węższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 ps. ma ktoś jakiś pomysł jak zmienić rozmiar paska zadań na puplicie ? spokojnie mógłby być o 1/3 może 1/2 węższy.W ustawieniach paska ustaw wyświetlanie małych ikon. Poza tym stylzacja na Maca bez iTunes? Łeeee :P @down Myślałem, że to tylko dopasowana ikonka. ;) Tak czy inaczej, nie widzę sensu używania Winampa w przypadku posiadania iTunes & WMP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 no jak to ;] jest w prawym dolnym itunes ;) w sumie tylko do iphona go wykorzystuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...