norman Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Co tu duzo mowic, wgralem nieodpowiedni bios, nie odpala mi sie komp w ogole ... a najgorsze jest to ze jest on wlutowany w plyte glowna, jak moge go w tej sytuacji naprawic, mam poprzednia wersje ... moja plyta to Gigabyte Ga 6VX7B 4x 1.8 fsc / celeron 633 fcpga a bios to AMIBIOS AL07 Wiem ze mozna to zrobic w odpowiednim serwisie jednak nie mam pojecia gdzie taki serwis sie znajduje ( zachodniopomorskie - szczecin / stargard ) ... Plizzz pomozcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Podobno jest możliwość odpalić komputer, musisz mieć kartę graficzną, na slot ISA, i oczywiście taki slot na płycie głównej. Ps. Ja tego jeszcze nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Na allegro widziale koles programuje biosy wystarczy mu wyslac sama kostke, poszukaj nie pamietam jaka mial ksywe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwer Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 ciekawe jak to sie stalo jak ja wybralem zly bios to mi otym powiedzialo ze nie pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Zaraz, a co ze słynnym dual bios gigabyte'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Na allegro widziale koles programuje biosy wystarczy mu wyslac sama kostke, poszukaj nie pamietam jaka mial ksywe. czytaj dokladnie kosc jest wlutowana w plyte ja mam tak samo na ecs :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 wlasnie gigabyte mial dual bios poszukaj w instrukcii prawdopodobnie trzeba pogrzebac ze zworkami i plyta wstanie z zapasowego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 no coooz dalem cielska ... teraz juz tylko siasc i plakac nie mam dualbiosa ani nawet cholernego slotu ISA ... god damn it ! :x :x :x :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 sluchajcie wlasnie koles do mnie wpadl ... zna on typa ktory jest w stanie tego chipa odlutowac od plyty - juz takie operacje robil i to z powodzeniem ... potem to juz pestka ... mam innego typka ktory ma programator epromow :) byc moze sprawa zostala rozwiazana ... pozdrawiam ps/ nie omieszkam sie podzielic informacjami co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GieeM Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Człowieku!! Wyjmij na godzinę baterię i wyłącz kompa (pół godziny powinno starczyć ale lepiej godzinę) Na pewno pomoże... Pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Człowieku!! Wyjmij na godzinę baterię i wyłącz kompa (pół godziny powinno starczyć ale lepiej godzinę) Na pewno pomoże... Pozdrówka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: w czym :?: jak by chcial wyczyscic cmos to tak ale nie do flashowania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Max Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Słuchaj dam tobie dobrą radę idź do sklepu, kup nową płytę, a tą jak odzyskasz to sprzedaj... Napewno oszczędzisz na nerwach i czasie :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 stary nie wiem jak moge ci sie odwdzieczyc za twoja pomocna rade, naprawde ... :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Robicie mu z mózgu jesień sredniowiecza a zapominacie o podstawach. Jak masz AMI to zgraj bios z netu na czystego flopa, zmień mi nazwe na AMIBOOT.ROM i wpakuj to do stacji. Kompa uruchamiasz z kombinacją klawiszy CTRL + HOME albo tylko HOME - nie pamiętam dokładnie. Było na forum więc znajdziesz bez problemu. Niedawno w ten sposób uratowałem FIC-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norman Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 DZIEKI WIELKIE !!!! :)))) plyta ruszyla i chodzi!!! a dla wszystkich experymentatorow podaje jak to zrobilem: 1 - zapisujesz oryginalny dzialajacy bios na czystej dyskietce 2 - nadajesz mu nazwe AMIBOOT.ROM 3 - przytrzymujesz Ctrl+Home 4 - resetujesz 5 - stacja powinna ruszyc, a kiedy pc speaker bipnie 4 razy to resetujesz ... i plyta chodzi!!! majster dzieki ci za wskazoowke, jestem twoim dluznikiem :D pozdrawiam all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Nos problemos. Bez łaski. Trzeba się dzielić wiedzą. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petrov Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 po co komu dual bios jak tak latwo mozna wszystko naprawic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...