Jawor Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Mam na dysku dwa systemy Win me i Win xp. Pod xp mój dysk (samsung sv4084h 5400rpm 40gb) strasznie wolno czyta dane (7-8 mbps). Mam płytę asusa a7v133 kt133a raid. Nowy bios (1009) nic nie dał. Może ktoś wie co sie dzieje. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Drivery do IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Drivery do IDE Guzik tam. Win XP ma do KT133/A stery, i radzi sobie. Win ME co innego, trzeba 4in1 instalować. Jakkolwiek na XP stery do IDE lubią się wywalać. Poszukaj na www.viaarena.com "IDE miniport driver" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Tak sie składa że sterowniki już są zainstalowane (4in1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A sprawdzałeś w menedzerze urzadzeń czy jest włączone dma, ewentualnie czy pracuje we właściwym trybie dma, bo Win xp czesto przestawia sobie tryby na wolniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Tak sprawdzałem, jest włączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 4in1 to nie to samo co IDE miniport driver. Zainstaluj to, a nuż pomoże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...