scerry Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Witam, mam wielki problem. Podkrecilem sobie procesor i nagle przy uruchomieniu gry komputer mi sie zawiesil resetnelem go i pojawil mi sie niebieski ekran PFN_LIST_CORRUPT 0x0000004E( 0x00000002, 0x0000C1D5, 0x000BFEDF, 0X0000FFFF) Nastepnie zrobilem formatowanie i odrazu przy instalacji windows znow mi sie pokazal niebieski ekran. Kolega powiedzial mi ze padl mi twardy dysk wiec zakupilem nowy i go wymienilem, ale dalej byl ten sam blad. Podmienilem ramy z innego kompa i dalej to samo. W BIOSIE widac ze procesor mi dobrze chodzi i nie wiem co mam zrobic bo jedyne co mi moglo pasc to plyta glowna. Robilem resetowanie calego BIOSU i to tez nie dziala. Procesor Intel e5200 plyta glowna GiGabyte GA-EP31-DS3L karta graficzna Geforce 9800GTX+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Wystarczy wpisać w G i widać http://wss.pl/frmThread.aspx?id=40656 Wynika z tego, że jest to wina RAM-u. Jeśli masz więcej kości to zostaw jedną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scerry Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Wystarczy wpisać w G i widać http://wss.pl/frmThread.aspx?id=40656 Wynika z tego, że jest to wina RAM-u. Jeśli masz więcej kości to zostaw jedną. nie stety robilem tak i dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 To nie mógł być dysk twardy! Dyski nie robią bsodów podczas instalacji. Co za głupia i kosztowna sugestia! Przetestuj ram u kogoś innego. Każda kość osobno. Upewnij sie że domyślne napięcia dla ramu są prawidłowo ustawiane przez płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...