Skocz do zawartości
kot

[b]jaką płyte pod athlona 1,2 ??[/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Wzrost wydajności jest +/-10% może nie jest to bardzo odczuwalne ale jest. A co do podkręcania to ściąga się cheepo bios i jest sporo możliwości ustawień FSB jeśli ten Antek jest na FSB 100 to raczej powyrzej 150 nie pujdzie a napewnie na 150 nie pujdą pamięci SDR natomias DDR bez problemu. A mnożniki są na K7S6A która też można kupić za te 150 zł a ona ma już niezłe możliwość OC.

i tu dochodzimy do sedna sprawy,ze k7s5a nie ma zmiany mnoznika i tak nadaje sie do o/c jak celeron do serwerow

ta plyta wogole nie pojdzie >150MHz ,a to ze komus sie udalo,to oznacza ze wyjatek potwierdza regole

k7s6a to juz zupelnie inna plyta,nawet fajna jest,ale tylko na ddr,wiec odpada w tym przypadku

Abit,Epox,Soltek na kt133a to plyty o/c i obsluguja 0.13um ,wiec k7s5a sie do nich nie umywa ,bo wogole ta plyta to padaczka (mialem z nia do czynienia i uratowalem 3 kumpli przed jej zakupem,dwoch ma teraz kt133a ,na ecs i dfi ,a jeden k7s6a,ktora okazala sie niebo lepsza od k7s5a)

Wyjątkiem to jest że K7S5A chodzi na 166MHz a na 150 to chodzi raczej każdy egzemplarz v3,1. A pozatym Kot doszedł do wniosku że chyba się na DDR i tak przesiada więc K7S6A jest jak dla mnie dobrym wyjściem.

I nigdy nie mówiłem że K7S5A się super kręci ale po Chepobiosie nie jest zupełnie pozbawiona OC a zmiana FSB nawet stopniowa jest jak dla mnie wystarczająca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkiem to jest że K7S5A chodzi na 166MHz a na 150 to chodzi raczej każdy egzemplarz v3,1.

tak wlasnie napisalem :o

K7S6A jest dobra jak juz napisalem

skoro jestes takim zapalonym ECSowcem to zmien sobie plyte na ecs na sis746 ,to jest osiagniecie u ECS

albo chociaz na k7s6a ,bo przeciez twoj duron na normalnej plycie pojdzie na 1300MHz (k7s5a dla takiego wyniku to trzeba mocno polutowac,co wiaze sie z utrata gwarancji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkiem to jest że K7S5A chodzi na 166MHz a na 150 to chodzi raczej każdy egzemplarz v3,1.

tak wlasnie napisalem :o

K7S6A jest dobra jak juz napisalem

skoro jestes takim zapalonym ECSowcem to zmien sobie plyte na ecs na sis746 ,to jest osiagniecie u ECS

albo chociaz na k7s6a ,bo przeciez twoj duron na normalnej plycie pojdzie na 1300MHz (k7s5a dla takiego wyniku to trzeba mocno polutowac,co wiaze sie z utrata gwarancji)

Jasne że bym zmienił tylko po pierwsze nia mam kasy po drugie L7S7A2 nie ma FSB 100 po trzecie nie potrzebuje więcej MHz bo i tak głównie urzywam kompa bo netu i filmów. Ale nie zmienia to fakty że chętnie bym się przesiad na nowszego ECS na SIS pewnie tak zrobie jak będe potrzebował czegoś więcej niż mam teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalicytowałem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13058536

narzie cena jest ok a to już płyta markowa na kt 266A podobno niezła do OC nieobsługuje 0.13 ale może będzie jakiś nowy bios <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> to poprawi

mam nadzieje że to będzie dobre rozwiązanie 8)

a co wy na to ??

pzdr kot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalicytowałem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13058536

narzie cena jest ok a to już płyta markowa na kt 266A podobno niezła do OC nieobsługuje 0.13 ale może będzie jakiś nowy bios <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> to poprawi 

mam nadzieje że to będzie dobre rozwiązanie  8)

a co wy na to ?? 

pzdr kot

plyta jest bardzo dobra,ale 0.13 nie obsluzy (chyba ze niechcacy pojdzie,zdazaly sie przypadki ze 0.13 szedl na konkretnym egzemplazu,mimo ze model nie obslugiwal 0.13)

skoro koles jednak sprzedaje te plyte ,to chyba jednak sprawdzil ze 0.13 nie pojdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DRV2 to na kt266a ,wiec jednak Palomino pojdzie

nie bede sie upieral bo widzialem tylko ze 4 te plyty w dzialaniu ale skoro na stronie producenta pisza ze nie wszysktie obsluguja Palomino to chyba jest cos na rzeczy :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DRV2 to na kt266a ,wiec jednak Palomino pojdzie

nie bede sie upieral bo widzialem tylko ze 4 te plyty w dzialaniu ale skoro na stronie producenta pisza ze nie wszysktie obsluguja Palomino to chyba jest cos na rzeczy :!:

to sorka,strony nie przegladalem

wydawalo mi sie ze DRV moze nie obslugiwac Palomino,ale DRV2 8O

a swego czasu mialem kupic ta plyte,dobrze ze forsy nie mialem,bo bym mial zonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral KAV i kiedys wlozyl 0.13

chyba ze nie masz zamiaru szybko wkladac 0.13 i gdy to zrobisz to zmienisz tez plyte,to wtedy DRV2 ,bo bedziesz mial wtedy juz ddr i odpadnie zmiana pamieci

z DRV/2/4/5 nie mialem osobiscie do czynienia przez dluzszy czas,za to KAV moge polecic,jako naprawde dobra plyte (chyba pierwsza i ostatnia plyta solteka na takim poziomie-podobno ta na nf2 tez niezla,ale nie wiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a róznica między kt133A a kt266A czy jest aż tak odczuwalna ??

nie jest tak bardzo odczuwalna,zwlaszcza jak masz szybki proc to spokojnie mozna dzialac ,moze 3dmark pokaze duze roznice,ale to sciema

ja mam kt133 i kt266a i gdybym wczesniej wiedzial ze 0.13 pojdzie na moim Abicie to bym wcale Epoxa nie kupowal

jak chcesz plyte na kt266a to tylko Abit KR7 ,albo Epox 8KHA+ ,ale to juz koszt 220-250pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...