Skocz do zawartości
adaml

Informacje o Radeon 9500 PRO i 9600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar zakupis karte Radeon 9500 PRO i zastanawiam się czy nie poczekac na Radeon 9600 czy zna ktoś moze jakies dokładniejsze informację (również testy) Radeona 9600 czym się różnią, która będzie wydajniejsza i o ile :?: :?: Jaka cena przyblizona będzie karty ???

Którą najlepiej wybraćz tych kart. :)

Pozdrawiam Adam. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem ze mozna z upgrade-owac Radeon 9500 Pro do wyższego modelu czy to jest prawda :?: :?:

Chcę zakupic Saphire Radeon 9500 PRo 128MB i moze go tak z uprade-owac :D :?:

Jaka jest bez potkęcania różnica w wydajności tych dwóch kart :?: (okolo procentowo lub moze gdzies jakas stronka z testami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj roznica pomiedzy R9500pro a 9600 jest taka jak pomiedzy 8500 a 9000pro , a to ze wzgleduna jednosstki teksturujace 9600 4x1 9500pro 4x2 czyli w rach z uzyciem multitexturingu R9500pro bedzie owiele szybszy , dlatego tez na niego bymm sie zdecydowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem ze mozna z upgrade-owac Radeon 9500 Pro do wyższego modelu czy to jest prawda  :?:  :?: 

Chcę zakupic Saphire Radeon 9500 PRo 128MB i moze go tak z uprade-owac :D  :?: 

Jaka jest bez potkęcania różnica w wydajności tych dwóch kart  :?: (okolo procentowo lub moze gdzies jakas stronka z testami)

wrsji _PRO_ nie mozna upgrejodowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to króta kata jest wydajniejsza odpowiedz sobie sam:

Test R9600Pro vs. R9500Pro

A co do upgradu było to możliwe jedynie w kartach 9500 nonPRO ze 128MB pamięci oraz produkowanych na starszych płytkach przeznaczonych dla 9700/Pro. W tej chwili juz chyba nie znajdziesz takich kart, wszsytkie produkowane są na takich PCB jak 9500Pro a w nich można odblokować jedynie 4 potoki i w ten sposób otrzymujesz Radeona 9500Pro 64MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...