k33l Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Witam Chciałem sobie zmodyfikować zasilacz na taki z odpinanymi przewodami. Szukam po internecie złącz do niego i ciężko coś wybrać. Znalazłem złącza 5 pinowe mikrofonowe, czy jednak będą się nadawały do pracy przy takich napięciach i natężeniach jakie występują w zasilaczu. Zasilacz to Hiper 525W. Posiada on kilka wiązek których nie potrzebuję, używam jednej z moleksami, jednej z zasilaniem SATA i 24pin do płyty, reszta jest upchana pomiędzy nagrywarkami DVD. Proszę o pomoc kogoś doświadczonego w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Spokojnie się nadadzą. Tagan do modelu 1300W włącznie stosuje podobne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) No to bardzo dobrze, teraz tylko muszę poszukać sklepu z takimi złączami, znalazłem jeden ale minimalna wartość zamówienia 150zł :D Edit: Na TME znalazłem, cena dwukrotnie wyższa :/ ale można zamówić 1szt. Edytowane 12 Października 2009 przez k33l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 ja zastosowałem jak tagan ma w swoich dawałem chyba 6,5 pln za sztuke czyli za pare gniazdo i wtyczke 13 pln czyli trochę mnie to wyszło plus włożona praca w praktycznie nową obudowę od zasilacza ale nie to jest najlepsze, a to ze po złożeniu nowego kompa okazał sie za słaby kupiłem OCZ 600 juz odpinanymi kablami :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 A te 5pin i 6pin to jakieś specjalne kable czy takie były na stanie? I jak rozwiązałeś kabel 24pin pod płytę główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 4 pin - molex 5 pin - sata 6 pin - grafika kable te co były w zasilaczu poszły w oplot i git a do płyty głównej nie robiłem żadnej wtyczki bo to zawsze podłączasz http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...30&start=30 mam to wszystko jeszcze ale rozebrane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Dzięki wielkie za wyjaśnienie, nie wiedziałem że sata to 5pin. Grafika to molex tak że odpada mi 6pin. Czyli z cenami to nie tak źle, u mnie wychodzi za komplet męski + żeński jakieś 7/7pln. Dzięki za link do workloga, ja raczej będę próbował zmodyfikować obudowę niż budować nową od podstaw, choć 3 wentylatory 8cm mnie dobijają :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...