galonim Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Zakupiłem sobie nowy sprzęt do biura (Płyta AsRock N68-s, proc Sempron 3400+). Jest to mój pierwszy stacjonarny od ponad 6 lat. Postanowiłem go trochę rozbudować (czyt. zmienić procesor). Do tej płyty pasują wszystkie procesory Athlon 64 i Athlon 64 x2, postanowiłem wiec zakupic w okazyjnej cenie Athlon 64 x2 5200+. I pojawił się problem. Po wymianie procesora nie odpala się monitor, a komp chodzi normalnie. Pamiętam, że kiedyś wymieniając swoje Durona na Athlona musiałem przestawiać FSB na płycie. Czy w tym przypadku też muszę coś przestawić ?? Jeśli tak to w jaki sposób, skoro po włączeniu kompa z nowym prockiem nie widzę nic, i nie mogę dostać się do biosu ?? Z góry dzięki za szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) spróbuj zresetować bios (zworka pod bateryjką). jeżeli płyta nie sygnalizuje błędów i komp nie wstaje to są duże szanse na uwalonego procka... Edytowane 12 Października 2009 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 A zrobiłeś update BIOS-u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 ta płyta nie jest taka stara żeby trzeba było robić upgrade dla X2 5200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...